10. Baráti Társaságok Kupája

Hálátlanok 10/4

Immáron tizedik alkalommal rendeztük meg baráti, hobbi csapatoknak szóló kupasorozatunkat, melynek tematikája, hogy az elmúlt két évben érvényes labdarúgó igazolással rendelkező játékosok nem szerepelhettek. A 8 csapatos mezőny ismét igen kiegyenlített játékerejűre sikeredett, ez is jól mutatja nekünk a Baráti Társaságok Kupa sorozat létjogosultságát! 🙂

Az A csoportban hibátlan mérleggel végzett a csere nélkül felálló Hálátlanok. Első mérkőzésüket, a néha-néha visszatérő Pleva Ádival megerősödött E-sense IMG_5694ellen csak a mérkőzés végén tudták megfordítani, így ezen a találkozón múlott a két csapat csoport elsősége. A 6-os kerettel felálló Habibi legyőzte az Árpád FC amatőr csapatát, így 3 ponttal harmadik helyen jutottak tovább, míg utóbbiak 0 ponttal 4.-ek.

A B kvartettben jó kis körbeverések alakultak ki, ugyanis 2 db 6 pontos és 2 db 3 pontos csapat végzett a csoportban, így mindkét esetben az egymás elleni mérkőzések rangsoroltak, amiből a Városliget 6 ponttal az első helyen végzett a Gyengék ellenében, míg az Alibi FC 3 ponttal a 3. helyen jutott tovább az így 4. Fagyott Egérrel szemben, akik viszont egyetlen győzelmüket pont a csoportelső Városliget ellen érték el!

A negyeddöntőben két szoros és két sima meccset láthattunk: a Gyengék és E-sense is 3-2-re múlta felül ellenfelét, míg a Hálátlanok kapott gól nélkül, a Városliget 4 gólos különbségű győzelemmel mentek tovább.IMG_5736

Az  elődöntőben a Gyengék megszorongatták a Hálátlanokat, 2-2 volt a lefújás előtt 1-2 perccel, ám egy szerencsésebb góllal az utóbbiak elkerülték a büntetőzést. Az E-sense rutinos játékával múlta felül a torna vége felé már agresszívan játszó Városligetet.

A bronzmérkőzés a torna hangulatához nagyon méltatlanul alakult, a Városligetes srácok nem tudtak sportemberhez  méltóan viselkedni, így a játékvezető a sorozatos veszekedés és szabálytalanságok után a játékidő felénél leállította a mérkőzést. A sportszerűen játszó Gyengék csapata vállalta, hogy büntetőrúgásokkal dőljön el a bronzérem, ami viszont nem nekik kedvezett mert 2-1-es arányban a Városliget talált be az üres kapuba jobban.

A döntőn megismétlődött az A IMG_5777csoport első mérkőzése, de nem ugyanolyan gólarányban, mert a Hálátlanok itt már igen magabiztosan, a tornán a legtöbb gólt szerző mérkőzésen győzte le a kissé fáradt E-sense-t, így, ahogyan a cikk címéből is kitűnik, negyedszer nyerte meg az ex-kékmezes csapat a Baráti Társaságok Kupáját!

A formátumot nem adjuk fel a mostani szűkebb csapatlétszám ellenére sem, januárban folytatódik az igazán amatőr torna sorozat, addig is rengeteg cageball kupa és bajnokság közül válogathattok még idén!

 

TOVÁBBI FOTÓK A FACEBOOK GALÉRIÁNKBAN, ITT!

 

EREDMÉNYEK:

A CSOPORT
Habibi – Árpád FC 3-2
Hálátlanok – E-sense 4-3
Habibi – E-sense 2-4
Árpád FC – Hálátlanok 2-3
Habibi – Hálátlanok 1-3
Árpád FC – E-sense 2-4
B CSOPORT
Alibi FC – Fagyott Egér 5-3
Városliget – Gyengék 5-1
Gyengék – Alibi FC 4-3
Fagyott Egér – Városliget 5-3
Alibi FC – Városliget 3-6
Fagyott Egér – Gyengék 2-4
NEGYEDDÖNTŐK
Hálátlanok – Fagyott Egér 3-0
Habibi – Gyengék 2-3
E-sense – Alibi FC 3-2
Árpád FC – Városliget 2-6
ELŐDÖNTŐK
Gyengék – Hálátlanok 3-2
E-sense – Városliget 4-3
BRONZMECCS
Gyengék – Városliget 2-2
bü.: 1-2
DÖNTŐ
Hálátlanok – E-sense 7-2