VI. Last Minute Kupa

Drámai döntő után Nekünk Mindegy győzelem

16 csapat adta le nevezését a január végi VI. Last Minute formátumú (kedvezményes nevezési díjas) tornánkra, így négy csoportban versengtek a csapatok. A továbbjutás szempontjából nem sok izgulni valója akadt a csapatoknak, hiszen mind a tizenhat csapat megmérkőzhetett a nyolcaddöntőbenIMG_1922, ám nagyon nem volt mindegy melyik csapat hányadik helyen végez, és hogy kivel játszik a folytatásban, de nézzük a csoportokat.

Az A-csoportban a Kőbánya Orange sok tornát kihagyva, de a régi lendülettel megnyerte kvartettjét. A két újonc az RRF és a Ceva mögött negyedikként végzett a (Kaminokupa staff csapata a) Bogya1. A B-csoportból a Nekünk Mindegy emelkedett ki! A régi visszatérő AS Kóma másodikként zárt, megelőzve a „legjobb csapatnevű”: Ülj le Béla, szedek leves brigádját és a Fussmitut. A C-csoportban sem volt meglepetés, a Ke-Ki lett az első. A második hely a szintén veretlen Dinamo Duracelé lett. A 3.-4. helyen Öcskösök, Trógerek sorrend alakult ki. A D-csoportban volt viszont nagy kavarodás. A két 6 pontos csapat közül a Hálátlanok örülhettek a csoportelsőségnek, az E-sense-é lett így a második hely. A Vegyesfelvágott és a Budapesti Bikák zártak a végén.

A nyolcaddöntőben a csoportelsők és a csoportmásodikok közül csupánIMG_2003 a Dinamo vérzett el, őket a Vegyesfelvágott ejtette ki büntetőkkel. A negyeddöntőben az E-sense-nek a Kőbánya Orange elleni mérkőzése hozta a legtöbb izgalmat, amely az előbbi győzelmével zárult. A négybe jutott még: NM1, Hálátlanok, Ke-Ki. Az elődöntőkben két 5-3-as végeredmény született a Hálátlanok és az E-sense bánatára, így a D-csoport nyitómeccse után, újra találkoztak, ezúttal a bronzmeccsen. Szoros találkozó volt, melyen az ötödik kör büntetőrúgás döntötte el az érmek sorsát a Hálátlanok javára. A döntőn sokáig nem született gól, majd egy gyors gólváltásra a Ke-Ki tudott még eggyel felelni. Ám az utolsó másodperben jött az egyenlítés a Nekünk Mindegytől, így itt is a büntetők döntöttek. A mindig oly biztos Törő ezúttal büntetőt hibázott, ami megpecsételte a Ke-Ki sorsát, így több mint 5 hónap és két ezüstérem után újra kupagyőzelmet ünnepelhetett a Nekünk Mindegy formáció.

A torna játékosa címet a szervezők és játékvezetők döntése alapján ezúttal a Ke-Ki-ben játszó Nap Sándor érdemelte ki, végig kiegyensúlyozott, gólerős játékot bemutatva.IMG_2106

Összességében elmondható, hogy egy remek, kiegyensúlyozott tornán vagyunk túl, sok jó meccsel, több visszatérővel. Örömünkre ismét új csapatok is részt vettek és kóstoltak bele (kupa szinten legalábbis) a cageball világába, reméljük nem utoljára. Köszönjük továbbra is, hogy ennyien jártok focizni, jól érzitek magatokat és szeretitek ezt a játékot, ígérjük folytatjuk, már csak azért is mert nemsokára 5 éves lesz Szövetségünk, amit március 4-én meg is fogunk ünnepelni…

További fotók a facebook galériákban! KATTINTS!

Ceva – Bogya1 3-1
Nyolcaddöntő
Kőbánya Orange – Fussmitu 3-0
E-sense – Öcskösök 3-1