fbpx

Szezonindító Kupa 2017

Megállíthatatlan, ám szerencsés Nekünk Mindegy…

Évek óta minden szeptemberben megtartjuk a szezonindító kupánkat, most sem volt ez másként. Ezúttal a Pestszentlőrincen található Cageball Pontban küzdöttek meg a csapatok a Szezonindító Kupáért! A benevezett tizenegy csapatot két csoportba osztottuk be, az A-csoportra jutott hat csapat, míg a maradék öt társaság a B-csoportban küzdhetett meg a továbbjutó 4-4 helyért.

IMG_5178A hatfős csoportban a legjobban a Szőr(ny) RT.-nek ment a játék, minden meccsüket imponálóan nyerték meg. Második helyen, csupán csak egy vereséggel a Madarak formáció végzett. Az Akvinkum a kötelező győzelmek mellett nem tudott bravúrmeccset hozni, így övék a harmadik hely. Az ezúttal a hétfői bajnokságtól kicsit eltérő játékoskerettel érkező Shoot N Go két győzelemmel még éppen hogy továbbjutott a legjobb nyolcba. A Szegletkő Otthon 3 ponttal búcsúzott, míg a Habibi csapat igen szerencsétlenül járt. Már az első mérkőzés hajrájában lesérült a csere nélkül érkező csapat egyik tagja, így ugyan azt a találkozót még becsületből lejátszották, de a folytatásban a két hadra fogható emberrel már nem mérkőztek meg a többi csapattal. Az ő példájuk is mutatja, hogy nagyon kockázatos csere nélkül neki vágni egy kupának, mert egy rossz mozdulat miatt már az elején véget érhet az egész torna egy csapatnak.

A B-csoportban ezúttal túlzás lenne azt állítani, hogy dominált volna a Nekünk Mindegy, egy vereség és egy döntetlen mellett, két szoros győzelmeIMG_5282t arattak, így csak másodikként léptek tovább. A csoportgyőztes az előbbi csapatot is felülmúló Street Kids lett, még úgyis, hogy egy vereség náluk is becsúszott. Az ABC formáció 50%-os mérlege a harmadik helyhez volt elég, mint ahogy az „Ülj le Béla, szedek levest” fantázianevű csapat hasonló arányú győzelmi mutatója a negyedikhez – köztük az egymás elleni meccs rangsorolt. A BGAT (korábban Elverton) összehozott egy bravúr-döntetlent a Nekünk Mindegy ellen, de sajnos így is elbúcsúztak a további szerepléstől.

A negyeddöntők nem hoztak izgalmas találkozókat, a csoportelsők és másodikak könnyedén jutottak be a legjobb négy közé. Egyedül a Nekünk Mindegy-Akvinkum mérkőzésen volt egy gól különbség. Az elődöntőben aztán az Nekünk Mindegy-Szőr(ny) RT. izgalmai kárpótoltak minket a sima negyeddöntőkért… A sokszoros győztes 4-3-ra múlta felül a mindig remekül teljesítő „szörnyeket”. A Street Kids viszont könnyedén jutott a döntőbe a Madarakon keresztül.

A bronzmeccs általában két fáradt, csalódott csapat csatáját szokta hozni, de nem most! Egy nagyon izgalmas mérkőzésIMG_5330 kerekedett ki, ahol mindkét csapat szép játékkal, igazi focival rukkolt elő. A 2-2-es döntetlen után a büntetőket a Szőr(ny) RT. rúgta jobban. A döntőben a Street Kids nem tudta megismételni a csoportmeccsen összehozott bravúrját. A Nekünk Mindegy a mérkőzés felénél 2-0-ra vezetett, ám a lila mezes futsalosok visszahozták 2-2-es egálra az eredményt és fejben már készülhettek a büntetőkre, ám nem sokkal (10 mp) a lefújás előtt, Molnár Fecó beerőszakolt góljával győzött az előbbi csapat. Az ezüstérem mellé, a torna játékosa díj is a Street Kids csapatához került, ugyanis Gerhardt Ádámot találtuk a legjobbnak ezen a napon.

Gratulálunk a dobogósoknak és köszönjük a részvételt minden csapatnak. A folytatásban előtérbe kerülnek az amatőrök, ugyanis október 7-én a X. Baráti Társaságok Kupája következik, ahol az elmúlt években igazolással nem rendelkező és hobbi játékosokból álló csapatokat várjuk!

 

TOVÁBBI FOTÓK A FACEBOOK GALÉRIÁNKBAN, ITT!

 

EREDMÉNYEK:

A-csoport
Szőr(ny) RT. – Akvinkum 6-0
Shoot N Go – Habibi 7-5
Madarak – Szegletkő Otthon 7-6
Szőr(ny) RT. – Habibi 6-0 (j.n)
Madarak – Shoot N Go 7-5
Akvinkum – Szegletkő Otthon 6-3
Szőr(ny) RT. – Shoot N Go 7-3
Szegletkő Otthon – Habibi 6-0 (j.n)
Madarak – Akvinkum 5-4
Szőr(ny) RT. – Szegletkő Otthon 5-2
Madarak – Habibi 6-0 (j.n)
Akvinkum – Shoot N Go 7-1
Szőr(ny) RT. – Madarak 10-5
Akvinkum – Habibi 6-0 (j.n)
Shoot N Go – Szegletkő Otthon 5-4
B-csoport
Nekünk Mindegy – Ülj le Béla 2-1
Street Kids – BGAT 10-1
ABC – Ülj le Béla 4-2
Nekünk Mindegy – BGAT 2-2
Nekünk Mindegy – ABC 5-2
Ülj le Béla – Street Kids 3-1
Street Kids – ABC 5-3
Ülj le Béla – BGAT 3-1
Street Kids – Nekünk Mindegy 5-3
ABC – BGAT 6-2
Negyeddöntők
Szőr(ny) RT. – Ülj le Béla 5-1
Nekünk Mindegy – Akvinkum 4-3
Street Kids – Shoot N Go 5-1
Madarak – ABC 6-4
Elődöntők
Nekünk Mindegy – Szőr(ny) RT. 4-3
Street Kids – Madarak 5-1
Bronzmeccs
Szőr(ny) RT. – Madarak 2-2, büntetőkkel: 2-1
Döntő
Nekünk Mindegy – Street Kids 3-2