MÁRCIUS 15 – ÜNNEPI TORNA 2018

SPORT, A POLITIKA HELYETT!

– Bajnokságainkban edződött csapatok taroltak a nemzeti ünnepen!

Szép számú csapat nevezett be a március 15-ei tornánkra, amit a Cageball Pont mind a négy pályáját kihasználva rendeztünk meg. A 27 résztvevő csapat egy közel ötórás tornán, remek összecsapások közepette töltötte el cageballal nemzeti ünnepnapunkat.

Az A-csoportban sok jó teljesítményt és körbeverés után négy továbbjutó csapatot láthattunk. A Black Team megnyerte a hatfős csoportot, míg a Hungarokatalánoknál már-már nem meglepetés a csoportból való továbblépés. Egy régi visszatérő csapat, az Energy is a legjobb tizenhatba jutott, mint ahogy a második ízben szereplő Újpest-mezes Manchester Hunited. A Gunners két győzelme ellenére, csak ötödik lett, a Pitbull SE-nek pedig csak egy pont termett.

A B-csoportban a Nekünk Mindegy, esélyeshez méltó söpréssel, gólt is alig kapva, hozta le a csoportját. Mögöttük az egyre jobban és eredményesebben szereplő MALÉV lett a második. A múltkori XI. Baráti Társaságok Kupáján, kalandos úton nyerő Olympic Red Bull nem kis mázlival lépett tovább, volt mit számolgatnunk. 🙂 Itt két hatpontos búcsúzó is akadt a Cisco Disco és a BP. Gunners személyében, a Gold Team pedig pont nélkül zárt. A C-csoport egy újonc csoport elsőségétől lett emlékezetes. A Valhalla 9 ponttal zárt az élen, mögöttük az Árpád FC és a Déli FC folytatta a nyolcaddöntőben. A Wundermannschaft és a Bíbortógás Fenevadak is négy ponttal végeztek a csoport végén. A D-csoportban a BP LIGA I. osztályos Legalja hengerelt, maximum ponttal az első helyen zártak, megelőzve az egy vereséges, ügyes fiatalokból álló Gorilla FC-t. A maradék három csapat jól körbeverte egymást, amiből az FC Bőrszalonna jött ki a legjobban. Az E-csoportban a rutinos, szintén BP LIGA I. osztályos FC Kóma lett az első, mögöttük a rutinos bérlős, ám kupán először járó Tatafoci és a Grund FC is továbbjutott. A Csak 1 Sörnek és a MAFC-nak most csak a csoportküzdelmekig tartott ez a torna.

A nyolcaddöntőben a Black Team és az idei kupagyőztes Déli FC 5-5-ös meccse után öt kör büntető kellett, hogy eldöntsék, ki jut tovább. A feketék nagyszerű teljesítménnyel hiba nélkül hozták ezt le. A legnehezebben még az FC Kóma jutott tovább a legjobb nyolc csapat közé. A negyeddöntőben aztán már több izgalom volt. A Black Team csak eggyel tudott nyerni a Valhalla ellen, az FC Kóma pedig csak büntetők után jutott tovább a BP LIGA II. osztályban is szereplő MALÉV-val szemben. A Legalja az Energy-t, a Nekünk Mindegy a Tatafocit ejtette ki.

A legjobb négyben a torna játékosának is megválasztott Dudás Laci vezette Nekünk Mindegy megállította az addig hibátlan Legalját! A másik ágon egy végletekig izgalmas meccsen az volt a kérdés, hogy melyik csapatnak hoz újból szerencsét a büntetőrúgás. A korábban egy üres kapus lövést sem hibázó Black Team most is így tett, így a Kómát bronzmeccsre ítélték. Érdekesség, hogy a harmadik hely sorsa is a 15 méteres, üres kapus büntetőkkel dőlt el, tehát az FC Kóma harmadjára is erre a sorsra jutott. A Legalja pedig jobban végezte el, így a torna végére elfáradó FC Kóma ezúttal nem ért oda az érmes helyek egyikére. A döntőben magas színvonalú játékot láthattak az ott maradó csapatok. Egy gólváltás után a Black Team összeszedett egy két perces kiállítást, ami végzetesnek bizonyult, mert az itt bekapott gólt már nem sikerült egalizálniuk, így a Nekünk Mindegy egy újabb fontos arannyal öregbítette cageball hírnevét.

A Torna színvonala remek volt és nagy csapatlétszámú, nagyon köszönjük, hogy ennyien minket és a sportot választottátok ezen a jeles napon. A Színvonal további emelését pedig köszönjük szépen főszponzorainknak, a SPORTINVÁZIÓNAK, akik a győztesnek egy ADIDAS MEZGARNITÚRÁT biztosítottak, továbbá a VITAMIN WELLNEK, akik rengeteg vitaminitallal látták el dobogósainkat!

TOVÁBBI FOTÓKÉRT IDE KATTINTS!

Energy – Hungarokatalánok 3-2

FC Kóma – Csak 1 Sör 6-1
Grund FC – MAFC 7-0

Nyolcaddöntő
Black Team – Déli FC 5-5 (büntetőkkel: 5-4)
Valhalla – Grund FC 4-1
MALÉV – Hungarokatalánok 4-1
FC Kóma – Gorilla FC 3-2
Energy – Olympic Red Bull 4-0
Legalja – Manchester Hunited 6-2
Nekünk Mindegy – FC Bőrszalonna 6-0 j.n.
Tatafoci – Árpád FC 2-0

Black Team – Valhalla 3-2
FC Kóma – MALÉV 4-4 (büntetőkkel: 3-2)
Legalja – Energy 5-1