Kiírás

cageball felirat sima

 FOCIZZ VELÜNK!

Sziasztok!

Jó helyen jártok és örülünk, hogy érdeklődtök az első OSZTÁLYRENDSZERREL ELINDULÓ CAGEBALL BAJNOKSÁGUNK IRÁNT!
Januárban bizony elstartol a BUDAPEST LIGA I. és II. osztálya!

 

Legfőbb célunk volt ősszel, hogy kialakítsunk egy több osztályos bajnoki rendszert, hogy minden csapat a saját játékszintjének megfelelő bajnokságban játszhasson.

Rengeteg értékes díjjal, szponzorajándékokkal, ajándék SZUPERKUPA tornával, válogatottban való szerepléssel és szövetségi támogatásokkal készülünk minden benevezett csapatnak, hogy biztosan jól érezzétek magatokat nálunk! Reméljük felkeltettük az érdeklődéseteket és továbbgörgettek az ennél is izgalmasabb részletekért!


ÚJ CSAPATKÉNT IS CSATLAKOZHATTOK A TÉLI – TAVASZI SZEZONBA, AUTOMATIKUSAN A II. OSZTÁLYBÓL MEGKEZDVE A KÜZDELMEKET!

 

 

A bajnokság résztvevői:

Mindazon jelentkező Csapatok, kik határidőre leadják a nevezésüket, egyidejűleg befizetik a nevezési díjat, vagy annak kezdőrészletét, és akik a versenykiírásban leírtakat maguk számára kötelező érvényűnek tekintik.  Minimum 20, max. 40 csapat.

 

 

START: 2018. JANUÁR 8-tól, Májusig, HÉTFŐI JÁTÉKNAPPAL!

HELYSZÍN: Cageball PONT, 1183 Bp. Gyömrői út 118 és Attila u. 2 sarka

 

 

 ÉRDEKEL A HELYSZÍN RÉSZLETESEBBEN? KATTINTS A ZÁSZLÓRA!

 

——————————————————————————–

NEVEZNI E-MAILBEN TUDTOK:  cageballszovetseg@gmail.comemail
A végleges nevezésben szerepelnie kell Csapatnévnek, Csapatkapitány nevének és telefonszámának, valamint a nevezési díj befizetés módjának. (készpénz vagy utalás) Utalás esetén a számlaszámot a válaszlevélben küldjük, a tornával kapcsolatos további infókkal! FONTOS: A rendezvény napján már nem lehet nevezési díjat fizetni! Készpénzes fizetés esetén, e-mailben, vagy telefonon előre egyeztetett időpontban, legkésőbb a nevezési határidőig kell az adott esemény helyszínén rendezni a Csapat részvételi díját!

——————————————————————————–

 

A BAJNOKSÁG FŐTÁMOGATÓI:

hetnyitams_1449140254_280

Vending Bróker négyzet

 

 

 

 

 

 

 

A BAJNOKSÁG KIEMELT TÁMOGATÓI:

50x50 Stifler32

 

 

 

 

 

 

 

A BAJNOKSÁG TÁMOGATÓI:

 

KiwiPrint   Legjobbkocsma_masterlogo

 

Free Art logo

 

 

 

 TÉLI-TAVASZI “OSZTÁLYOS” SZEZON:

Alap nevezési díj: 59.000. Ft / Csapat, DE….money

A Cageball Szövetség AZ ÖSSZES RÉSZTVEVŐ CSAPATOT 1.000 Ft meccspénz hozzájárulással támogatja, ami azt jelenti, hogy minden LEJÁTSZOTT (!!!) mérkőzés után 1.000 Ft-ot jóvá ír a nevezési díjból! (Minimum 12, max. 15 mérkőzés várható az osztályokban)

A ki nem állások, játék nélkül beírt eredmények NEM számítanak, a halasztott mérkőzések amik később lejátszásra kerülnek, viszont természetesen igen!

A Cageball Szövetség a meccspénz támogatást minden Csapatnak az adott bajnoki szezon végén, a fent leírt feltételeknek megfelelően téríti egy összegben vissza!

Részletfizetés lehetséges, 10.000 Ft kezdőrészlettel!

Nevezési határidő: 2018 JANUÁR 3. SZERDA

 

TOVÁBBI KEDVEZMÉNY:

Ha egy Csapat a bajnokság 1. fordulójáig a  teljes nevezési díj összegét befizeti, 5.000 Ft kedvezményben részesül, tehát rögtön 54.000 Ft-ról indul a meccspénz támogatás is!

 EXTRA BÓNUSZ:

 A Cageball Szövetség MINDEN CSAPATOT  Január, Február és Március hónapban havi 1 órás ingyenes edzési lehetőséggel támogat!

FIGYELEM: Egy csapat 1 hónapban csak 1 db ingyenes edzést használhat fel! Ha egy időpontban, két bajnokságban szereplő csapat egyszerre bérli ki a termet (egymás ellen akarnak játszani) úgy mindkét csapattól levonunk 1-1 alkalmat!

 

 

A bajnokságra nevezhető játékosok:

Csapatonként max. 12 játékos nevezhető a bajnokságra. A játékosok alsó korhatára betöltött 14 év.

Érem-esélyes csapatoknak az utolsó két fordulóra nem hozható új (addig még nem szereplő) játékos, kivételt képez, ha ezt valaki a bajnokság elején jelzi a szervezőknek.

Egy adott mérkőzésen a keretből maximum 6 fő vehet részt. (egyszerre 3 játékos tartózkodhat a pályán, max. 3 fő cserelehetőség)

 

 

ÚJ CSAPATKÉNT NEVEZNÉTEK???First-Class

Szeretettel várunk Titeket is! Mivel ősszel kialakult az osztályrendszer, ezért új csapatként automatikusan a II. osztály mezőnyébe sorolunk Titeket, melyből dobogós helyezés esetén feljuthattok az 1. osztályba, a 2018 Őszén induló következő OSZTÁLYOS BAJNOKSÁGBAN!

 

 

A mérkőzések HÉTFŐI JÁTÉKNAPON kerülnek megrendezésre mindkét az alábbi időpontokban:

  1. találkozók: 18.30 – 19.10
  2. találkozók: 19.15 – 19.55
  3. találkozók: 20.00 – 20.40
  4. találkozók: 20.45 – 21.25
  5. találkozók: 21.30 – 22.10

 

 

DÍJAZÁS:

 

 I.Osztály:

I. hely: TELJES CSAPATFELSZERELÉS (mez [6 db mez választható méretben, feliratozva]+nadrág+sportszár+sporttáska+melegítő garnitúra), 5-ös meccslabda, 4-es futsal labda, szponzor ajándékcsomagok 100.000 Ft értékben, serleg, egyedi oklevél, cageball érmek minden játékosnak.

II. hely:  MEZ [6 db, választható méretben, feliratozva] + NADRÁG + SPORTSZÁR GARNITÚRA, 4-es futsal labda, szponzor ajándékcsomagok 60.000 Ft értékben, serleg, egyedi oklevél, cageball érmek minden játékosnak.

III. hely: MEZ [6 db, választható méretben, feliratozva]+ NADRÁG GARNITÚRA, 4-es futsal labda, szponzor ajándékcsomagok 40.000 Ft értékben, serleg, oklevél,  cageball érmek minden játékosnak.

Különdíj: Aranycipő Trófea + 1 PÁR TEREMCIPŐ +Egyedi oklevél a bajnokság gólkirályának!

 

II.Osztály:

I. hely:  MEZ [6 db, választható méretben, feliratozva]+ NADRÁG GARNITÚRA, 5-ös meccslabda, szponzor ajándékcsomagok 40.000 Ft értékben, serleg, egyedi oklevél, cageball érmek minden játékosnak.

II. hely:  MEZ GARNITÚRA [6 db, választható méretben, feliratozva], 5-ös edzőlabda, szponzor ajándékcsomagok 20.000 Ft értékben, serleg, egyedi oklevél, cageball érmek minden játékosnak.

III. hely: MEZ GARNITÚRA [6 db, választható méretben, feliratozva], szponzor ajándékcsomagok 10.000 Ft értékben, serleg, oklevél,  cageball érmek minden játékosnak.

Különdíj: Aranycipő trófea + Póló + Oklevél a bajnokság gólkirályának!

 

EMLÉKPLAKETT, oklevél, ajándékcsomag, minden benevezett csapatnak, hisz ők lesznek az első TÖBBOSZTÁLYOS CAGEBALL LIGA résztvevői!

 

 

EXTRA 1 >>>>>

INGYENES SZUPERKUPA TORNA, az adott bajnoki szezonban dobogós helyezéseket elért csapatok között!

championRészvevő csapatok az eddigi tervek szerint: a hétfői Cageball BUDAPEST LIGA Őszi-Téli-Tavaszi 1.és 2. osztály dobogósai, és a pénteki Legjobbkocsma-Liga Őszi-Téli-Tavaszi szezon dobogósai.

– A Tornának külön nevezési díja NINCS!

– DÍJAZÁSA:

I. hely: SZUPERKUPA VÁNDORSERLEG, melyre a Csapat neve felkerül, Pezsgő, Serleg, cageball érmek, egyedi oklevél.

II. hely: Pezsgő, Serleg, cageball érmek, egyedi oklevél.

III. hely: Pezsgő, Serleg, cageball érmek, egyedi oklevél.

 

EXTRA 2 >>>>

A Cageball Szövetség nyár elején megrendezi az első ‘ICC’ International Cageball Cup nemzetközi tornát, melyen egy 12 fős “magyar cageball válogatott” képviseli hazánkat ‘A’ és ‘B’ csapattal. Az első válogatott kerettagjait a BUDAPEST LIGA első osztályának mezőnyéből hívjuk be, rakjuk össze.CBSZ logo_web

A 12 játékosnak a Cageball Szövetség nemzeti csapatfelszerelést és 3 napos velencei-tó melletti edzőtábort biztosít a torna gála előtti héten.

A Nemzetközi Torna díjazása: I. helyezettnek ‘ICC’ TRÓFEA, I.-II.-III. helyezettnek Serlegek, Egyedi oklevelek, és Cageball érmek minden játékosnak + emlékplakett minden résztvevő csapatnak!

 

 

Lebonyolítás:

A TÉLI SZEZONTÓL ELINDUL AZ ELSŐ ÉS MÁSODOSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG! Alapja ennek az őszi szezonban kialakult tabella lesz! Mindkét csoportban, az elért helyezések alapján a ‘felsőházas’ csapatok bekerülnek az I. osztályba, az ‘alsóházasok’ pedig a II. osztályba.

ÚJ CSAPATOK:  Ha az Őszi, “kelet-nyugat” csoportos szezonban nem szereplő csapat akar benevezni a téltől induló Osztályos bajnokságba, úgy automatikusan a II. osztályba kerülnek.

Osztályonként minden csapat játszik egy kört egymással, melynek végén bajnokság rendszerben dől el a végeredmény.

 

 

Halasztás:

Minden csapat a bajnokság során egyszer halaszthat, aminek díja 3.000 Ft, melyet a kérelmező csapat köteles megfizetni.

Ezen kívül a halasztani kívánó csapatnak 24 órával a meccs előtt ezt jeleznie kell (telefonhívás, e-mail) a rendezőnek. Amennyiben egy csapat felhasználta a halasztását, úgy az ezt követően lemondott találkozóikat ki nem állásnak tekintjük. A bajnokság utolsó fordulóját későbbre halasztani már nem lehet, ha azt a mérkőzést kívánja az adott csapat halasztani, úgy azt minimum két héttel előtte jeleznie kell a szervezőknek, hogy biztosítani tudjanak előre pótlási időpontot.

Ha egy Csapat a halasztott mérkőzéseken felül, több mint három alkalommal nem tud kiállni egy-egy fordulóra, akkor a szervező bizottság kizárja őket a bajnokságból.

Késések:

Minden bajnoki mérkőzés kezdete előtt a türelmi idő maximum 10 perc. Ha a késő csapatból minimum 2 játékos nincs jelen az adott mérkőzés kezdési időpontja után 10 perccel, azt ki nem állásnak tekintjük és az ellenfél játék nélkül, 6-0 végeredménnyel megkapja a 3 pontot.

 

Sportruházat:

A mérkőzéseken egységes szerelésben (azonos színű mez, póló, nadrág) lehet játszani. Számozás nem kötelező.

Teremben használatos labdarúgócipő használható. Egységes sportfelszerelésről, sporteszközökről minden csapat maga gondoskodik.

 

——————————————————————————–

NEVEZNI E-MAILBEN TUDTOK:  cageballszovetseg@gmail.comemail
A végleges nevezésben szerepelnie kell Csapatnévnek, Csapatkapitány nevének és telefonszámának, valamint a nevezési díj befizetés módjának. (készpénz vagy utalás) Utalás esetén a számlaszámot a válaszlevélben küldjük, a tornával kapcsolatos további infókkal! FONTOS: A rendezvény napján már nem lehet nevezési díjat fizetni! Készpénzes fizetés esetén, e-mailben, vagy telefonon előre egyeztetett időpontban, legkésőbb a nevezési határidőig kell az adott esemény helyszínén rendezni a Csapat részvételi díját!

——————————————————————————–

 

 

Játékszabályok:

–      A játékidő kétszer 20 perc, 1 perc szünettel.

–     Mivel a mérkőzések sorozatban, pontos időbeosztás szerint kezdődnek, várakozási idő nincs, a jelenlévő csapat 6-0 eredménnyel megkapja a 3 pontot, amennyiben a másik csapat nem jelent meg a pályán.

–      A mérkőzéseken csapatonként egyszerre 3 fő szerepelhet a pályán és minden mérkőzésen további  3 ember cserélhető be!

–     A cserejátékosok gól illetve sérülés esetén cserélhetők. A cserejátékosoknak a pályán kívül kell tartózkodniuk. A játékos cserét be kell jelenteni a játékvezetőnek és hangos CSERE szó bekiáltásával a csapattársaknak, hogy egyértelmű legyen a szándék.

–      A ki nem állást 6-0-s gólkülönbséggel az ellenfél javára írjuk. Ha egyik csapat sem jelenik meg, úgy 0-0 vereséggel könyveljük el mindkét csapatot. Ha a pályán megjelent 3-nál kevesebb fő nem áll ki játékra, úgy azt ki nem állásnak tekintjük.

 

A labda

A mérkőzéseken kizárólag 4-es méretű fékezett pattogású futsal labdával lehet játszani.

 

A csoportokból továbbjutó helyezések eldöntése:

l.  győzelem esetén 3 pontot,

2.  döntetlen esetén 1-1 pontot,

3.  vereség esetén 0 pontot kapnak a csapatok.

A helyezések eldöntése pontegyenlőség esetén:

1.  egymás elleni eredmény,

2.  gólkülönbség,

3.  több rúgott gól,

4.  amelyik csapat több győzelmet ért el,

5.  mindezek egyenlősége esetén sorsolás dönt.

 

A játék kezdete és folytatása

Kezdet: A mérkőzést mindig a játékvezetőtől bal kézre eső csapat kezdi, a második félidőt a térfél csere után ugyancsak a játékvezetőtől balra eső csapat kezdi.

Kezdőrúgás: A kezdőrúgást a saját kapu előtti büntetővonalról, álló helyzetből kell elvégezni.

Gól utáni kezdőrúgás:

– az ellenfél játékosainak a saját térfelükön kell tartózkodniuk; – a labda, a játékba hozó csapat térfelén van, a kapu előtti területen; – a labda akkor kerül játékba, ha azt elrúgták és előre elmozdult; – a kezdőrúgást mindig állított helyzetből kell elvégezni;

– a kezdőcsapat egy kötelező passz után lőhet kapura;

– csere esetén meg kell várni, míg a becserélt játékos(ok) a pályára lép(nek) és becsukódik az ajtó.

A játékvezetői labda: Ha a játékot egyéb, a játékszabályokban nem rögzített módon megszakítják, és nem történt egyéb szabálytalanság, akkor a játékot játékvezetői labdával kell folytatni onnan, ahol a labda a játék megszakításának pillanatában volt.

 

Szabálytalanságok és sportszerűtlen viselkedés

Közvetlen szabadrúgással büntetendőek azon játékosok, akik a következő szabálytalanságok valamelyikét követik el:

– ellenfelét nem szándékosan, durvábban megüti; – ellenfelét gáncsolja, lábával buktatja, vagy megkísérli azt; – nekiugrik ellenfelének; – palánkhoz löki ellenfelét; – ellenfelét visszahúzza; – testi erejét brutális módon veti be, úgy hogy nem a labdát akarja megjátszani;

– a labdát birtokló játékost egyszerre két ellenfele szorítja be a palánkhoz;

– kézzel ér a labdához (kivétel, a test mellé leszorított kéz vagy testi épség megóvása érdekében maga elé tartott kéz);

– ellenfelét bármely irányból becsúszva szereli. – veszélyesen játszik; – szándékosan az ellenfelét feltartja; – földön fekve akadályozza ellenfelét;

– becsúszik szabad labdára.

———————————————————————-

Büntető rúgással, de nem kiállítással kell figyelmeztetni azt a játékost:

– aki a gólba tartó labdát becsúszva téríti el;

– aki gólba tartó labdát kézzel térít el (kivétel, a test mellé leszorított kéz vagy testi épség megóvása érdekében maga elé tartott kéz);

– aki a kapu előtt a földön fekve akadályozza ellenfele vagy a labda mozgását;

– aki gólhelyzetben szabálytalanul választja el az ellenfél játékosát a labdától.

 

————————————————————————-

Két perces kiállítással kell fegyelmezni azt a játékost, aki:

– következetesen vét a játékszabályok ellen; – sportszerűtlenül viselkedik; – a sporthoz nem méltó szavakkal, mozdulatokkal nemtetszését fejezi ki ellenfelével vagy a játékvezetővel szemben; – késlelteti a játék újraindítását;

– mezőnyben vagy az ellenfél kapuja előtt szándékosan kézzel ér a labdába;

– az ellenfél javára megítélt büntetőbe  szándékosan beleér; – a játékvezető engedélye nélkül belép a játéktérre és sportszerűtlenül viselkedik; – a játékvezető engedélye nélkül elhagyja a játékteret. (kivéve sérülés esetén ) – a harmadik két perces kiállítás, végleges kiállítást von maga után.

Ezen szabálytalanságok esetén a játékvezető nem ítél büntetőt!

———————————————————————-

A mérkőzés folyamán a vétkes játékost véglegesen (cserével) ki kell állítani ha:

– volt már kétszer két perces kiállítása;

– durva szabálytalanságban sorozatban vétkes;

– brutálisan, szándékosan az ellenfél testi épségét veszélyeztetve játszik; – ellenfelét, vagy valaki mást leköp; – goromba, sértő kifejezéseket használ, nem sportemberhez méltóan viselkedik.

A figyelmeztetések a pályán nem lévő játékosokra is vonatkoznak!

 

Játékoslétszám:

Egy csapatból egyszerre max. 3 fő tartózkodhat a pályán. A türelmi idő lejárta után, létszámhiány esetén 2 fővel is elkezdhető egy mérkőzés, ha összesen 1 fő jelent meg a csapatból, úgy az ellenfél játék nélküli 6-0-ás végeredménnyel győzött.

A mérkőzés ideje alatt, egy adott csapat pályán tartózkodó 3 játékosa közül max. 2 játékos büntethető 2 perces kiállítással. Ilyenkor, a korlátozott idő miatt az 1 a 3 (vagy 2) elleni felállás engedélyezett. Ha egy csapatnál sérülések vagy végleges kiállítások miatt lép fel az 1 a 3 (vagy 2) elleni szituáció, úgy az 1 fővel maradt csapat a mérkőzést feladni kényszerül és az ellenfél győz 6-0-ás végeredménnyel.

 

Gól

Gólt kell ítélni, akkor:

– ha a labda akár a földön, akár a levegőben teljes terjedelmében áthalad a gólvonalon a kapufák és a keresztléc közt, anélkül, hogy előtte a támadó csapat szabálytalanságot követett volna el. A mérkőzés győztese: – a mérkőzést az a csapat nyeri, aki több szabályos gólt ér el. Ha mindkét csapat azonos számú gólt szerez, akkor a mérkőzés döntetlen.

Érvénytelen Gól

– ha a gólt kapott csapat nem várja meg, míg ellenfele visszamegy saját térfelére és úgy szerez gólt;

– ha a gólt kapott csapat nem végez el minimum egy passzot mielőtt kapura lőne;

– ha a gólt szerző csapat nem megy vissza saját térfelére és úgy szerzi meg következő gólját.

Szabadrúgás

Minden szabadrúgás alakalmával a labdának a talajon kell állni. A szabadrúgást végző játékos passzolhat vagy kapura is lőhet.

A szabadrúgás helye: Az ellenfél játékosainak legalább 2 m-re (ha lehet) kell a letett labdától állni. A labda akkor kerül játékba, ha elrúgták és ezáltal elmozdult.

Büntető rendelkezések: – ha az ellenfél játékosa az előírt távolságon belül tartózkodik: a szabadrúgást meg kell ismételni.

Büntető

Ha a kieséses szakaszban mind a rendes játékidő, mind a hosszabbítás után döntetlenre áll a találkozó. Ebben az esetben 3-3 büntetőt kell elvégezni a csapatoknak. Ha ez sem hoz döntést, akkor a csapatok felváltva végzik a büntetőrúgásokat, mindaddig, míg egyik csapat ki nem hagyja a büntetőt, míg a másik gólt szerez.

A büntetőrúgást a játékosoknak saját kapujuk előtt kijelölt büntetővonal bármely pontjáról kell elvégezniük az ellenfél üres kapujára. A büntetőbe nem érhet bele egy játékos sem addig, míg a labda az ellenfél kapuja menti falat nem érinti vagy gól nem lesz. Amennyiben a büntetőrúgónak valamelyik csapattársa idő előtt érinti a labdát, a másik csapat szabadrúgással folytathatja a játékot onnan, ahol történt a szabálytalanság. Ha abból a csapatból ér bele szándékosan idő előtt egy játékos a labdába, amelyik miatt történt a büntetőrúgás, akkor újabb büntetőt kell elvégezni, és a vétkes játékost ki kell állítani. Ha az elvégzett büntető nem érinti az ellenfél kapuja menti falat, akkor az ellenfél hozhatja játékba a labdát saját kapuja elöl.

 

Egyéb rendelkezések:

A bajnokságban résztvevő valamennyi közreműködő, egészségi állapota

ismeretében saját felelősségére vesz részt.

Bármilyen sérülés, egészségkárosodás, tragikus kimenetelű baleset

esetén a rendezőt semmilyen anyagi, kártérítési felelősség nem terheli.  

 

 

Budapest, 2017. NOVEMBER

Cageball Szövetség

BUDAPEST LIGA 2018 plakát