CAGEBALL KARÁCSONY – Jótékonysági Torna 2017

Az év legszebb cageball tornája…

Immáron fél évtizede, azaz 5. éve rendezünk minden Karácsony előtt Jótékonysági Tornát, segítve tárgyi adományokkal különböző Gyermekotthonok lakóit!

Az idei eseménynek először adott otthont a Cageball Pont, melyen 17 csapat rúgta a bőrt és küzdöttek meg egymással. Mielőtt belemennénk a torna összefoglalójába, szeretnénk kiemelni a legfontosabb tényt: Szemmel is látható volt, idén gyűlt össze a legtöbb tárgyi adomány a Gyermekotthonok számáraKÖSZÖNJÜK NEKTEK, NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK! (A Cseppkő Otthon személyautójába a fele fért csak be a rájuk eső adományrészből, így kétszer “kellett” fordulniuk! 🙂 )

Azok a csapatok akik nem tudtak tárgyi adományokat hozni és a magasabb, 6.500 Ft-os nevezési díjat fizették, szintén hozzájárultak a torna tematikájához, ugyanis legújabb támogatónkkal, a SPORTINVÁZIÓ csapatával összefogva, a gyermekotthonok  mellett Farkas Ricsike gyógyulásához is igyekeztünk hozzájárulni a torna bevételével, amit a KE-KI csapata még ki is egészített 15.000 Ft-tal! Kívánunk innen is Ricsinek és családjának sok erőt, mihamarabbi felépülést, egy könnyebb, boldogabb életet!

A Tornán két vendég csapatunk is volt, örömünkre szolgált, hogy idén mindkét otthon ki tudott állítani csapatot és belekóstolni a cageballba!

Az A Csoportba 5 csapat kapott besorolást, ebből 9 ponttal zárt a MALÉV és az Anonim is, akik jelenleg a pénteki Legjobbkocsma-LIGÁBAN edződnek! A csoportrangadót ugyan az előbbiek megnyerték 2-1-re, ám ezután sajnos feladni kényszerültek a tornát két fő sérülése miatt, pedig ki tudja meddig juthattak volna. Csoport harmadikként zárt 7 ponttal az újonc Esélyed Nincs FC, negyedikként továbbjutott még a szintén újonc Kispályások csapata. Az egyetlen csoportból búcsúzó a Szegletkő Otthon volt, ahonnan ezúttal meglátszott a rutinos Makádi Csabi hiánya.

A B kvartettet 100%-os mérleggel a Juló FC nyerte, mögöttük az ügyes utánpótlás játékosokból álló Csepel FC végzett 6 ponttal. A Budapest Chancelesses első meccsén bekezdett a 4. helyen záró Csikánóóó FC ellen, ám ezt folytatni nem tudták és mindig 1-2 góllal alulmaradtak, a bajnokságokból ismert UFC-ben is játszó srácok.

Az Amazonos fiúk lehengerlő játékkal nyerte meg a C Csoportot, egyetlen szoros győzelmük a másodikként továbbjutott KE-KI Duna SK ellen volt csak, akik így 6 ponttal zártak. Egy győzelemmel zárt az először cageballozó Senator csapata is, akik a továbbjutást nem várták meg és hazamentek – nem mondták miért, biztos elfáradtak! 🙂 Negyedikként a Cseppkő Otthonosok jutottak tovább még.

“Óriási meglepetésként” a Nekünk Mindegynek sikerült csoportelsőséget szerezni a D-jelűben, a szokatlan, vegyes összeállítású Duna SK lett a második. Egy győzelemmel a Fly Emirates (bajnokságban SnK néven ismert) lelkes fiataljai csípték el a 3. helyet, míg a Trógereknek nem sikerült pontot gyűjteniük.

Az egyenes kiesés két játék nélküli eredménnyel indult, a sérülés miatt feladni kényszerült Malév és hazamenő Senator miatt, így a Duna SK és Csikánóóó FC azonnal negyeddöntőbe került. Sima meccsen jutott tovább még az Amazonos Fiúk, Csepel FC, Juló FC, KE-KI Duna SK és Nekünk Mindegy is, egyedül a Budapest Chancelessesnek kellett komolyan megküzdenie az Anonim ellen.

A negyeddöntők és a torna addigi legjobb és leglátványosabb mérkőzését az Amazonos Fiúk – Csepel FC párharc hozta, utóbbiak nagyon kapaszkodtak az eredményért egészen a végéig, ám az erre a tornára jó kerettel felálló, a hétfői BUDAPEST LIGÁBAN és a pénteki Legjobbkocsma-Ligában is edződött Amazonosok rutinja többet ért, így megtartották a vezetést a meccs végéig. Meglepetés volt még, hogy a Juló FC viszonylag simán felülmúlta a KE-KI Duna SK-t, kapott gól nélkül. 

Ám az elődöntőben mindkét előbb említett győztes orrára rákoppintottak: A Julót a Nekünk Mindegy ítélte bronzcsatára, az Amazonos Fiúkat a gyengébbnek hitt, csere nélküli Duna SK múlta felül 1 góllal.

A bronzmérkőzésen egy csalódott Juló FC-t vert meg rendesen egy végig jókedvűen és szépen focizó Amazonos Fiúk.  Közülük került ki a torna játékosa is, Mayer Gábor személyében, aki a szobrocska és oklevél mellé egy ADIDAS meccslabdát is kapott a Sportinvázió felajánlásaként!

A döntőben nem volt nagy meglepetés, a karácsonyi tornán először győzedelmeskedő Nekünk Mindegy hozta a mostanság szokásos formáját a végére már elfáradó Duna SK ellen, ám ez az ezüst szépen csillogott most nekik is!

A dobogósok a gyönyörű serleg, érmek és okleveleken kívül különleges karácsonyi ajándékdobozt és 1-1-1 meccslabdát is kaptak, szintén a Sportinvázió jóvoltából! Köszönjük a részvételt srácok, reméljük minden csapat ismét jól érezte magát ezen a nagyszerű és nemes célokért létrejött rendezvényen! Találkozunk Szilveszterkor a CAGEBALL PARTY 2017 Éjszakai Tornán!

 

*plusz érdekesség: Ezen a tornán nem dőlt el egy mérkőzés sem büntetőrúgással! 🙂

 

 

TOVÁBBI FOTÓK A FACEBOOK GALÉRIÁNKBAN, ITT!

 

 

EREDMÉNYEK:

A CSOPORT B CSOPORT
Szegletkő Otthon Csikánóóó FC
Esélyed Nincs FC Bp. Chanelesses
Kispályások Juló FC
MALÉV Csepel FC
Anonim
C CSOPORT D CSOPORT
Cseppkő Otthon Fly Emirates
Amazonos Fiúk Nekünk Mindegy
Senator Trógerek
KE-KI Duna SK Duna SK

 

A CSOPORT
Esélyed nincs FC – Szegletkő Otthon 6-5
Kispályások – MALÉV 3-5
Kispályások – Esélyed nincs FC 3-3
Szegletkő Otthon – Anonim 1-5
MALÉV – Szegletkő Otthon 10-0
Esélyed nincs FC – Anonim 3-4
Anonim – Kispályások 4-1
MALÉV – Anonim 2-1
Szegletkő Otthon – Kispályások 4-8
MALÉV – Esélyed nincs FC 0-6 j.n.
B CSOPORT
Csikánóóó FC – Budapest Chancelesses 2-7
Juló FC – Csepel FC 4-3
Csikánóóó FC – Juló FC 3-5
Budapest Chancelesses – Csepel FC 4-6
Juló FC – Budapest Chancelesses 5-4
Csepel FC – Csikánóóó FC 5-2
C CSOPORT
Amazonos Fiúk – Senator 4-1
KE-KI Duna SK – Cseppkő Otthon 3-2
Amazonos Fiúk – KE-KI Duna SK 5-4
Senator – Cseppkő Otthon 6-1
Ke-KI Duna SK – Senator 5-1
Cseppkő Otthon – Amazonos Fiúk 2-10
D CSOPORT
Fly Emirates – Nekünk Mindegy 0-3
Trógerek – Duna SK 3-6
Fly Emirates – Trógerek 4-0
Nekünk Mindegy – Duna SK 5-2
Trógerek – Nekünk Mindegy 2-10
Duna SK – Fly Emirates 4-2
NYOLCADDÖNTŐK
MALÉV – Csikánóóó FC 0-6 j.n.
Senator – Duna SK 0-6 j.n.
Amazonos Fiúk – Trógerek 5-1
Esélyed nincs FC – Csepel FC 2-9
Juló FC – Kispályások 3-0
KE-KI Duna SK – Fly Emirates 4-1
Nekünk Mindegy – Cseppkő Otthon 7-5
Budapest Chancelesses – Anonim 3-2
NEGYEDDÖNTŐK
Csikánóóó FC – Duna SK 5-8
Amazonos Fiúk – Csepel FC 3-2
Juló FC – KE-KI Duna SK 2-0
Nekünk Mindegy – Bp. Chancelesses 7-2
ELŐDÖNTŐK
Duna SK – Amazonos Fiúk 3-2
Juló FC – Nekünk Mindegy 3-7
BRONZ MECCS
Amazonos Fiúk – Juló FC 7-3
DÖNTŐ
Nekünk Mindegy – Duna SK 7-3