fbpx

CAGEBALL KARÁCSONY – Jótékonysági Torna 2018

Boldog Karácsonyt kívánunk! 🎄🏆

Minden esztendőben egyik kedvenc rendezvényünk a Jótékonysági karácsonyi tornánk! Immáron 6. éve rendezzük meg töretlen sikerrel, meghitt, sportbaráti hangulatban. – Minden bizonnyal ez azzal magyarázható, hogy a résztvevő csapatok zöme is ugyanúgy örül, mint mi, hogy ilyenkor egy kicsit segíthetünk másokon is. A Cseppkő Gyermekotthon és a Szegletkő Gyermekotthon képviselői örömmel fogadták idén is hagyományőrző meghívásunkat és 1-1 csapattal részt is vettek a tornán, sportközpontú intézmények révén. Ezúton szeretnénk nagyon megköszönni a rengeteg értékes tárgyi adományt azon csapatoknak akik hozzájárultak a gyűjtéshez.

A 19 csapatos tornát idén először a KE-KI Duna SK csapata nyerte meg. A srácoknak 2014-ben és 2016-ban bronzérem jutott karácsonykor, tavaly 2017-ben már ezüstöt akasztottunk a nyakukba, amit idén egy nagyon megérdemelt aranyra cseréltek! Összességében pedig ez a második kupa győzelmük, sok éves cageball pályafutásuk során!

Az A csoportot ezzel ellentétben nem nyerték meg, ugyanis a Nekünk Mindegy erre a tornára is összeállt a Chicagoval, így esélyeshez méltóan hibátlanul nyerték meg csoportjukat. A KE-KI csak tőlük kapott ki így második, a jó erőkből álló Besiktas pedig mindkettejüktől, így harmadik. A még továbbjutó negyedik pozíció 1 győzelemmel a Cseppkő Otthon vendégcsapatáé, a Vakok SC pedig most pont nélkül búcsúzott. A B csoportban sem volt nagy meglepetés a sorrendet illetően, a Szőr(ny)RT. hibátlan mérleggel került a nyolcaddöntőbe, míg az Olympic Red Bull is remek teljesítménnyel, csak az előttük végzőtől kikapva lett csoportmásodik. A szimpatikus MSC csapata két győzelméből egyedül a negyedik La Familiát múlta felül játékban, de ez elég volt a harmadik pozícióhoz, ugyanis az 5. helyen végző Szegletkő Gyermekotthon vendégcsapata nem tudott maradni a csoportmeccsek végéig, mert mint kiderült, az otthonnal színházi előadásra voltak hivatalosak. – Azért köszönjük, hogy eljöttek. 🙂

A C-csoportban a Hungexil BSK volt a hibátlan mérleg felelős, a céges bajnokságunkban is játszó csapat csere nélkül, ám remek erősítéssel indult el ezen a kupán melynek eredménye rögtön egy csoportelsőség. A Mikulás Kupán remekül szereplő Hungarokatalánok most “csak” másodikként menetelt tovább a legjobb 16 közé,  ám 3 igen jó csapatot utasítottak maguk mögé, akik viszont körbeverték egymást: A legutóbb bronzmeccsig jutó Anonim elverte a negyedikként végző AURA Food Team-et, de döntetlent játszott az így 1 pontos és egyben ötödikként búcsúzó Wasabival. A D kvartettjét szintén hibátlan mérleggel hozta le, a most a csapatvezetőjüket nélkülöző Black Team (Molnár Fecó lebetegedett az utolsó pillanatban). Ez volt a legszorosabb csoport, két döntetlen is született és a többi mérkőzés is 1-1 gólokon múlott, de mivel innen mindenki továbbment a rájátszás nyolcaddöntőjében, így csak a helyezések számítottak. Az Ifjú Titánok ügyes fiataljai 4 ponttal a másodikok, az egyre fejlődő FFC pedig 2 ponttal a harmadik.

A legrosszabbul a Markusovszky TE jött most ki a csoportból, ám a hírek szerint a hétfői Budapest Liga II. Osztályába készülő csapat a nyolcaddöntőben a jelenlegi Budapest Liga I. Osztály bajnokával, a Szőr(ny)RT.-vel került össze és állta a sarat egész szépen, csak 4-2 lett a vége. A La Familia nem figyelte valószínűleg az eredményeket mert nem vették észre, hogy továbbjutottak győzelem nélkül is és hazamentek, így a Black Team játék nélkül került a negyeddöntőbe. A legjobb 16 legizgalmasabb meccsét pedig az FFC és Olympic Red Bull egyre többet cageballozó csapatai produkálták, melynek döntetlen és egy izgalmas büntetőpárbaj lett a vége. Az előbbi, zöld mezes fiatalok ezt pedig pontosabban végezték el, így megérdemelten jutottak tovább. Remek, hajtós meccset játszott még a Besiktas és Hungarokatalánok egymással, ám az utóbbiak cageball rutinja végül 1 gólos különbséggel őket is továbbrepítette. Negyeddöntőbe jutott még az NM1-Chicago, a  KE-KI, az Ifjú Titánok és a Hungexil BSK.

A negyeddöntő sajnos elég egyértelmű párosításokat hozott, egyedül a KE-KI és Hungexil találkozója sikerült rendkívül izgalmasra. A két remekül játszó csapat végül 3-3-mas döntetlennel zárt, így hát jöttek az üres kapura rúgások felváltva, amit pedig a KE-KI végzett el jobban. Az elődöntőbe jutott Black Team és Szőr(ny)RT. ugyanezt az eredményt produkálta, a büntetőpárbaj pedig az előbbieknek kedvezett, így ismét ők ütötték el a Szőr(ny)RT.-t, ezúttal a döntőbe jutástól. (A legutóbbi Mikulás kupánkon szintén a Black Team ejtette ki a piros mezes I. Osztály bajnokot a negyeddöntőből, így lassan lehet számukra mumus csapatként is emlegetni őket?) De a nagy meglepetés pedig csak ezután következett: A KE-KI csapata régebbi remek teljesítményeiket idéző klasszikus kerettel jött el erre a tornára és a csoportban elszenvedett vereségért csúnyán visszavágott a Nekünk Mindegy-Chicagónak: Gyorsan vezetést szerezve, végül magabiztos 5 gólos különbséggel küldte bronzmeccset játszani a két élcsapat egyesülését.

A harmadik helyért pedig két alul motivált csapat focizott, de szoros meccsen az NM1-Chicago elcsípte a dobogó legalsó fokát így a Szőr(ny)RT. ismét érem nélkül maradt. A döntő rendkívül izgalmas, taktikus összecsapás volt és 1-1-es végeredményt követően, mint már sokadszorra a tornán büntetők következtek: a negyedik kör után végül a Black Team rontott, így a hibátlanul rúgó KE-KI hosszú idő után kupagyőzelmet ünnepelhetett. A torna legjobb játékosának pedig ezúttal Bernáth Györgyöt választottuk, aki nem kevés góllal járult hozzá aranyérmes csapata sikeréhez!

Fordulatos, izgalmas karácsonyi tornán vagyunk túl, rendkívül sportszerű, ám annál izgalmasabb mérkőzéseket látva. A fantasztikus mennyiségű és minőségű (!!!) adományt pedig ismételten nagyon köszönjük, büszkék vagyunk rá, hogy ismét együtt segíthettünk Veletek! Legközelebb DECEMBER 29-én este várunk benneteket, ugyanis JÖN A CAGEBALL PARTY, az év utolsó nagy megmérettetése, egy jó kis elő-szilveszteri focibuli! 😉

 

 

TOVÁBBI FOTÓKÉRT IDE KATTINTS!

 

 

EREDMÉNYEK:

 

A csoport

1. NM1 – Chicago 12 pont
2. KE-KI 9 pont
3. Besiktas 6 pont
4. Cseppkő gyermekotthon 3 pont
5. Vakok SC 0 pont
Vakok SC – Cseppkő otthon 5 – 6
KE-KI – Besiktas 5 – 2
Vakok SC – NM1-Chicago 1 – 8
Cseppkő otthon – KE-KI 3 – 7
Vakok SC – Besiktas 1 – 5
Cseppkő otthon – NM1-Chicago 1 – 15
Besiktas – NM1-Chicago 1 – 4
Cseppkő otthon – Besiktas 3 – 4
Vakok SC – KE-KI 2 – 10
KE-KI – NM1 Chicago 3 – 5

 

B csoport

1. Szőr(ny) RT. 12 pont
2. Olympic Redbull 9 pont
3. MSC 6 pont
4. La Familia 3 pont
5. Szegletkő otthon 0 pont
Szőr(ny) Rt – Szegletkő otthon 7 – 0
Olympic Redbull – MSC 4 – 1
Szőr(ny) Rt – La Familia 17 – 0
Szegletkő otthon – Olympic Redbull 0 – 1
Szegletkő otthon – MSC 0 – 6
Szegletkő otthon – La Familia 0 – 6
Szőr(ny) Rt – MSC 4 – 1
Szőr(ny) Rt – Olympic Redbull 2 – 1
MSC – La Familia 5 – 2
Olympic Redbull – La Familia 8 – 1

 

C csoport

1. Hungexil BSK 12 pont
2. Hungarokatalánok 9 pont
3. Anonim 4 pont
4. AURA FOOD Team 3 pont
5. Wasabi 1 pont
Hungexil BSK – Anonim 6 – 1
Hungarokatalánok – AURA FOOD Team 5 – 0
Hungexil BSK – Wasabi 5 – 2
Anonim – Hungarokatalánok 2 – 3
Anonim – AURA FOOD Team 3 – 0
Hungexil BSK – Hungarokatalánok 5 – 2
AURA FOOD Team – Wasabi 5 – 4
Hungexil BSK – AURA FOOD Team 9 – 0
Anonim – Wasabi 4 – 4
Hungarokatalánok – Wasabi 6 – 1

 

D csoport

1. Black Team 9 pont
2. Ifjú Titánok 4 pont
3. FFC 2 pont
4. Markusovszky TE 1 pont
Ifjú Titánok – FFC 4 – 4
Markusovszky TE – Black Team 2 – 4
FFC – Black Team 1 – 2
Ifjú Titánok – Markusovszky TE 4 – 1
Ifjú Titánok – Black Team 2 – 3
FFC – Markusovszky TE 2 – 2

 

Nyolcaddöntő

Szőr(ny) Rt – Markusovszky TE 4 – 2
MSC – Ifjú Titánok 3 – 5
Black Team – La Familia 6 – 0
FFC – Olympic Redbull 2 – 2 (b.u. 3-2)
Hungexil – Cseppkő Otthon 12 – 4
Besiktas – Hungarokatalánok 2 – 3
Anonim – KE-KI 0 – 3
NM1-Chicago – AURA FOOD Team 5 – 2

 

Negyeddöntő

Szőr(ny) Rt. – Ifjú Titánok 6 – 1
Black Team – FFC 4 – 1
Hungexil BSK – KE-KI 3 – 3 (b.u. 1-3)
NM1-Chicago – Hungarokatalánok 3 – 0

 

Elődöntő

Szőr(ny) Rt. – Black Team 3 – 3 (b.u. 2-3)
NM1-Chicago – KE-KI 1 – 6

 

Bronzmérkőzés
NM1-Chicago – Szőr(ny) Rt. 4 – 3

Döntő

KE-KI – Black Team 1 – 1 (b.u. 3-2)