fbpx

MezPro MINI VB AFTER 2018 – Éjszakai Torna

Idén nyáron már a második éjszakai tornát rendeztük meg a pestszentlőrinci Cageball Pontban. A Labdarúgó Világbajnokság tematikájára épülő rendezvényen a mezőny kicsit foghíjas lett, mert amíg az oroszországi tornán 32 csapat, nálunk „csupán” 25 csapat küzdött meg a Mini VB-trófeáért. Négy évvel ezelőtt, az első Mini VB Afteren a Chicago győzött Brazília színeiben, ám ők most nem neveztek be, habár a mostani brazilok színeiben játszó KE-KI Black is esélyesként vágott neki a több, mint 7 órás éjszakai viadalnak! 

A csoportok első két helyezettjén felül még négy harmadik helyezett jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Az öt darab négyfős csapat mellett egy ötös csoportba kerültek besorolásra a csapatok. Ezúttal, nálunk rendhagyó jelleggel 2×10 perces csoportmeccseket játszottak a csapatok, a kieséses szakaszban pedig 1×15 perc volt a játékidő.

Ha a nagypályás játékot vesszük figyelembe, akkor az A-csoportban igen felcserélődtek a szerepek, ugyanis hibátlan mérleggel Egyiptom (Kispest) lett a csoportgyőztes. Mögöttük egy vereséggel Szaúd-Arábia (Bejgli) a második. Panama (Aréna Team) még elcsípte a továbbjutást jelentő harmadik helyet. Oroszország (Modern Generation) és Uruguay (Zara Team) viszont igencsak mínuszos mérleggel búcsúzott. A B-csoportban a VB-hez hasonlóan Portugália (Nekünk Mindegy) és Spanyolország (NO-Mi :Van?) lépett tovább, (csak fordított sorrendben). Irán (Bécy BK) három ponttal zárt, ám a csoportharmadikok rangsorában hátul végeztek, így a csoportutolsó Japán (Beeringham) társaságában búcsúzott.

A C-csoportban a legutóbbi kupánkon győztes Szőr(ny) RT. Kolumbia színeiben söpréssel csoportgyőztes. Az első két meccsén még a jó formáját kereső Lengyelország (Gunners) a második. Az egymásellen döntetlent játszó Peru (Veni Vidi Vici) és Dánia (Tatafoci) a csoportból való kiesés sorsára jutott. A D-csoportban Horvátország  (Legjobbkocsma.hu) veretlenül csoportelső. Mögöttük angol (FTC)  és izlandi (Hungarokatalánok) továbbjutásnak örülhetett az előbb említett két válogatott. Argentína (S.W.A.T.) pont nélkül távozott.

Az E-csoportban a KE-KI Black (Brazília) esélyeshez méltóan három győzelemmel tudták le a csoportot. A további sorrend: Svájc (Genesis), Belgium (Olympic Red Bull), Costa Rica (Chacarita). Az F-csoportban egy nagyon erős Svédország (Főnix) hibátlan mérleggel csoportelső. Nálunk Németország (Pitbull SE) túlélte a csoportkört és másodikként továbbjutott, mint ahogyan a három pontot szerző Dél-Korea (Dinamo) is. Mexikó (Street FC) pont nélkül búcsúzott.

A nyolcaddöntő egyetlen meglepetését Izland (Hungarokatalánok) okozta, akik a csoportgyőztes Egyiptomot (Kispest) egy góllal legyőzték. A többi találkozón az esélyesebb csapatok nem sok kétséget hagytak a továbbjutó kilétéről.  A negyeddöntőben aztán jöttek a nagy izgalmak: A Kolumbia-Brazília akár döntőnek is beillő találkozóján a Szőr(ny) RT. 9-4-re verte a KE-KI-Black-et. A sokáig döntetlen közeli meccsen a portugálok (Nekünk Mindegy) csak a végén kerekedtek felül a svédeken (Főnix). A Horvátország – Lengyelország találkozón pedig 15 perc után 3-3-ra végeztek a csapatok. A büntetőket jobban elvégző lengyelek (Gunners) kerültek be az elődöntőbe és búcsúztatták a horvát Legjobbkocsmát. A spanyolok (No-mi:van?) viszont könnyebben ejtették ki Izlandot . A döntőbe jutásért rendezett két találkozón Kolumbia és Portugália simán vette az akadályt. A két vesztes csapat a bronzéremért küzdhetett meg. A lengyeleknek az 5-1-es előnyt nem sikerült megtartaniuk a mérkőzés végéig, melyet a spanyolok nagy bravúrral döntetlenre hoztak. A büntetők viszont a lengyeleknek kedveztek, így a Pleva Ádival kereterősített Gunners megszerezte eddigi legszebb cageball eredményét, a 2018-as MINI VB AFTER bronzérmét. A döntőben aztán megismétlődött a legutóbbi kupánk döntője, ráadásul hasonló kimenettel. A kolumbiai színekben versenyző Szőr(ny) RT. ezúttal a rendes játékidőben győzte le a portugál  Nekünk Mindegy csapatát, köszönhetően a többek között remek formában játszó, torna játékosának is megválasztott Kovács Dánielnek.

Így nálunk összejött, ami a világbajnokságon nem, két olyan csapat játszhatta a döntőt, akik még korábban sosem. Kolumbia – Portugália – Lengyelország a dobogón! A kiosztott díjak is igazi világbajnokira sikeredtek, ugyanis a csodás VB trófea, érmek és oklevelek mellett a rendezvény főszponzora, a MEZ PRO jóvoltából a csapatok 50.000 Ft összdíjazású vásárlási utalványt nyertek, melyekkel, témába vágóan válogatott és klub mezeket vásárolhatnak, ezúton is nagyon köszönjük a MEZ PRO felajánlását.

 

TOVÁBBI FOTÓKÉRT IDE KATTINTS!

 

EREDMÉNYEK:

A-csoport
Oroszország – Uruguay 5-1
Egyiptom – Szaud-Arábia 7-6
Panama – Oroszország 8-0
Szaud-Arábia – Uruguay 16-0
Szaud-Arábia – Oroszország 20-1
Egyiptom – Panama 9-5
Egyiptom – Oroszország 10-3
Panama – Oroszország 12-4
Egyiptom – Uruguay 6-0
Szaud-Arábia – Panama 11-5

 

B-csoport
Irán – Japán 4-3
Portugália – Spanyolország 9-7
Portugália – Japán 14-1
Spanyolország – Irán 13-1
Spanyolország – Japán 12-5
Portugália – Irán 14-4

 

C-csoport
Kolumbia – Lengyelország 10-3
Dánia – Peru 6-6
Kolumbia – Dánia 9-5
Lengyelország – Peru 9-8
Kolumbia – Peru 10-2
Lengyelország – Dánia 14-8

 

D-csoport
Izland – Argentína 6-4
Horvátország – Anglia 7-4
Horvátország – Izland 7-7
Anglia – Argentína 11-3
Horvátország – Argentína 6-0
Anglia – Izland 8-5

 

E-csoport
Brazília – Svájc 17-7
Belgium – Costa Rica 7-3
Brazília – Costa Rica 25-1
Svájc – Belgium 8-5
Svájc – Costa Rica 20-6
Brazília – Belgium 10-3

 

F-csoport
Svédország – Dél-Korea 11-8
Németország – Mexikó 9-5
Svédország – Németország 11-4
Dél-Korea – Mexikó 10-3
Németország – Dél-Korea 9-7
Svédország – Mexikó 11-5

 

Nyolcaddöntő

Kolumbia – Panama 7-3
Brazília – Anglia 11-7
Izland – Egyiptom 8-7
Spanyolország – Németország 10-8
Lengyelország – Szaud-Arábia 6-0
Horvátország – Dél-Korea 6-3
Portugália – Belgium 11-4
Svédország – Svájc 4-0

 

Negyeddöntő

Kolumbia – Brazília 9-4
Spanyolország – Izland 7-4
Lengyelország – Horvátország 3-3, büntetőkkel: 3-1
Portugália – Svédország 6-3

 

Elődöntő

Kolumbia – Spanyolország 8-1
Portugália – Lengyelország 5-1

 

Bronzmeccs

Lengyelország – Spanyolország 7-7, büntetőkkel: 4-3

Döntő

Kolumbia – Portugália 7-5