fbpx

MINI BAJNOKOK LIGÁJA (és Európa Liga) Éjszakai Torna 2018

Benfica Qarabağ  bl-döntő

Rendezvényeink történetében harmadik alkalommal, már-már hagyományként, az UEFA nagypályás labdarúgó bajnokok ligája döntő után egy héttel, idén is beindítottuk a nyarat a MINI BL (és EL) elnevezésű éjszakai tornánkkal. Ugyebár a lebonyolítás különlegességét az adja, hogy a csoportmeccsekről továbbjutók és kiesők egyaránt  folytathatják a versengést, de míg az előbbiek a BL rájátszásba kerülnek, utóbbiak már csak az EL-trófeáért küzdhetnek meg oda-visszavágós rendszerben, az éjszaka hátralevő részében.


Az idei nagypályás BL 32-es főtáblájáról 29 csapatnak kelt el a helye, csak az FC Baselt, Feyenoord-ot és Sportingot nem választotta senki. Illetve, az APOEL-t és a Manchester City-t képviselő csapatok ugyan be voltak nevezve, de végül nem tudtak eljönni a tornára, hiába sorsoltuk be őket. A benevezettek 7 db négyes csoportba sorolódtak, melyből a legjobb 16 csapat került a BL rájátszás nyolcaddöntőjébe, míg a kieső 12 az Európa Ligában folytathatta.


Az A csoport-ból 100%-os mérleggel jutott tovább a Barcelona (Shoot N Go), de BL-be került még a CSKA Moszkva (Profi Amatőrök) is. A B-kvartettből egyértelmű volt a Paris Saint-Germain (Black Team) fölényes elsősége, másodikként pedig az Anderlecht (EFES) ment tovább két nagy győzelemmel. A C-csoportban mindenki pontokkal és pontveszteségekkel zárt, a két 6 pontos továbbjutó sorrendben Qarabag FK (No-mi:van) és Atlético de Madrid (BP. Gunners), míg a két 3 pontos, EL-be távozó, sorrendben az AS Roma (AS Moha) és Chelsea FC (Olympic Red Bull). A D-négyesből egy bravúrgyőzelemmel első helyen ment tovább a Napoli (Malév), de kiemelkedett még a mezőnyből az itt csoportmásodik Shakhtar Donetsk (Szőr(ny) RT.) is, plusz ők produkálták az egész torna legnagyobb arányú és legtöbb gólt szerző győzelmét egy mérkőzésen (17-1)…ráadásul mindezt a harmadiként EL-be kerülő Real Madrid (Eyes of the tiger) ellen. (reméljük az eredeti BL-győztes csapat ezt sosem tudja meg. 🙂 )

Két győzelemmel és egy döntetlennel elsőként jutott tovább a Szpartak Moszkva (Beugrósok) az E-csoportból és 4-4 pontokkal került be a BL-be még a Liverpool (NFK) és a NK Maribor (Tatafoci). A Sevilla (Pitbull SE) 1 ponttal a negyedik. Az F-csoportot nevezhettük most egyértelműen a halálcsoportnak, ugyanis összekerült egy Benfica (Nekünk Mindegy), egy Manchester United (Legjobbkocsma.hu) és egy Borussia Dortmund (Vegyesfelvágott).  “Szegény” Tottenhamnek (Outlaw FC) így nem sok babér termett, jó játékuk ellenére 0 ponttal mentek az EL-be. A három “muskétás” pedig körbeverte egymást, 6-6-6 pontokkal folytatták a BL-ben. A Besiktas (Szudor-Művek) 100%-os mérleggel végezte ki a G csoportot, de továbbment még a Porto (Monir barátai) is. Az RB Leipzig (Kispályások) és a AS Monaco (Pesti fiúk) ugyan szereztek 3 és 1 pontokat, de ez már csak az EL-be jutáshoz volt “elég”.

Az Európa Ligában 12 csapat küzdött tovább egyenes kieséses rendszerben, melyből a Chelsea (Olympic Red Bull), a Juventus (Dinamo Partizánok) és az RB Leipzig (Kispályások) dupla győzelmekkel biztosította továbbmaradását. A Tottenham (Outlaw FC) szintén, ám ők játék nélkül (ellenfél hiányában) teljesítettek ugyanígy, de szorosabb összecsapások után továbbment még az AS Roma (AS Moha) és az Olympiakos FC (IX.ker United) is. A legjobb hat csapat oda-visszavágós mérkőzései után hármas döntő alakult ki, melynek résztvevői közül az ezen a tornán nem túl szerencsés Tottenham (Outlaw FC) mindkét meccsét szoros csatában vesztette el. Így az utolsó találkozó döntötte el a kiesők rájátszásának végső sorrendjét, melyen a lilamezes Chelsea (Olympic Red Bull) ügyes játékkal győzte le az így EL-ezüstérmes Olympiakost (IX.ker United-et), ezzel elérve eddigi legszebb cageball eredményüket.

A Bajnokok Ligája rájátszás nyolcaddöntője kevesebb meglepetéssel szolgált még, csak két párosításnál született 1-1 meccsen döntetlen. A Szpartak Moszkva (Beugrósok) csak nehezen jutott túl az Atlético de Madrid (Bp.Gunners) fiataljain és a Qarabag FK (No-mi:van) is csak a visszavágóján biztosította további helyét a CSKA Moszkva (Profi Amatőrök) ellen. Előbbiek a negyeddöntőben is folytatták ezt a hagyományt, a Porto (Monir barátai) elleni odavágón ismét 4-4-et játszottak, majd újra győztek. A Negyeddöntő legizgalmasabb párharcát a Shakhtar Donetsk (Szőr(ny) RT.) és a Paris Saint-Germain (Black Team) produkálta. Utóbbiak hiába nyertek 4 gólos különbséggel az első meccsen, a PSG felszívta magát és a visszavágón ők kerekedtek felül ugyanennyivel, így az idegenben lőtt gólok döntöttek végül javukra. A Borussia Dortmund (Vegyesfelvágott) és a Benfica (Nekünk Mindegy) simán jutott túl ellenfelein.

Az elődöntőben a cageball kupán másodszor szereplő Qarabag FK (No-mi:van) megint csak döntetlenezett az odavágón, de egy iszonyú szoros második meccsen felülmúlták a nagy rutinnal rendelkező “Vegyesfelvágottakból álló” Borussia Dortmundot, bejutva ezzel a Mini BL-döntőjébe! A PSG-ből pedig biztosan sokat kivett a negyeddöntő, így is mondhatni erőn felül teljesítettek, hogy az odavágó vereség után döntetlent harcoltak ki a sokszoros kupagyőztes Benfica (Nekünk Mindegy) ellen. A döntőben pedig érvényesült a papírforma, a Qarabag ugyan jól tartotta magát, ám a mérhetetlen rutin és gyors játék egyértelműsítette a Benfica színeiben elinduló Nekünk Mindegy végső győzelmét! A Bajnokok Ligája lebonyolítását követve, bronzmérkőzést nem rendeztünk, így a két 3. helyezett 1-1 zsugor Vitamin Well Vitaminitallal gazdagodott. A Torna legjobb játékosának viszont a döntőig eljutó ezüstérmes csapat, minden mérkőzésen meghatározó kapitányát, Pénzes Norbertet választottuk!

A Nekünk Mindegy az évadzáró Szuperkupa győzelem után ismét elhódított egy értékes serleget, vajon lesz-e a közeljövőben olyan csapat aki megálljt parancsol a lassan egy éve tartó sikerszériájuknak…

 


TOVÁBBI FOTÓKÉRT IDE KATTINTS!


 

EREDMÉNYEK:

 

A-csoport

Barcelona – Juventus 4-2
CSZKA Moszkva – Olympiakos 12-5
Olympiakos – Juventus 5-2
Barcelona – CSZKA Moszkva 8-4
Barcelona – Olympiakos 3-1
Juventus – CSZKA Moszkva 6-3
 

B-csoport

PSG – Celtic 5-1
Anderlecht – Bayern München 4-1
PSG – Anderlecht 6-2
Celtic – Bayern München 4-0
Anderlecht – Celtic 9-2
PSG – Bayern Münchem 11-2
 

C-csoport

Atletico Madrid – Chelsea 4-2
Qarabag – AS Roma 3-2
AS Roma – Chelsea 6-2
Qarabag – Atletico Madrid 4-0
Atletico Madrid – AS Roma 2-1
Chelsea – Qarabag 3-2
 

D-csoport

Sakhtar Donyeck – Manchester City 6-0
Napoli – Real Madrid 7-1
Napoli – Manchester City 6-0
Sakhtar Donyeck – Real Madrid 17-1
Napoli – Sakhtar Donyeck 5-4
Real Madrid – Manchester City 6-0
 

E-csoport

Szpartak Moszkva – Liverpool 2-1
Maribor – Sevilla 5-0
Liverpool – Maribor 3-3
Szpartak Moszkva – Sevilla 3-3
Szpartak Moszkva – Maribor 2-0
Liverpool – Sevilla 6-0
 

F-csoport

Manchester United – Tottenham 3-2
Benfica – Borrusia Dortmund 5-3
Benfica – Tottenham 2-0
Borussia Dortmund – Manchester United 3-2
Manchester United – Benfica 2-1
Borussia Dortmund – Tottenham 5-1
 

G-csoport

Porto – RB Leipzig 6-3
Besiktas – AS Monaco 6-1
RB Leipzig – AS Monaco 3-2
Besiktas – Porto 5-2
Porto – AS Monaco 4-4
Besiktas – RB Leipzig 3-2

 

EURÓPA LIGA

EL-negyeddöntő

AS Monaco – Chelsea 2-3, 0-2
Celtic – AS Roma 1-3, 3-3
Real Madrid – RB Leipzig 1-5, 2-3
Sevilla – Olympiakos 3-3, 2-4
Juventus – Bayern München 2-0, 4-0
Tottenham – Manchester City 6-0, 6-0

 

EL-elődöntő

AS Roma – Olympiakos 2-1, 2-4
Tottenham – RB Leipzig 3-2, 3-4
Juventus – Chelsea 3-3, 1-5

 

(Hármas) Döntő

Olympiakos – Tottenham 7-5
Chelsea – Tottenham 4-3
Chelsea – Olympiakos 3-1

 

BAJNOKOK LIGÁJA

BL-nyolcaddöntő

Liverpool – Sakhtar Donyeck 2-6, 1-5
Barcelona – Borussia Dortmund 4-2, 4-3
Szpartak Moszkva – Atletico Madrid 3-2, 3-3
PSG – Manchester United 2-1, 4-0
Qarabag – CSZKA Moszkva 4-4, 5-1
Besiktas – Anderlecht 0-3, 4-5
Napoli – Porto 3-6, 5-2
Benfica – Maribor 5-1, 7-1

 

BL-negyeddöntő

Szpartak Moszkva – Benfica 0-4, 1-4
Borussia Dortmund – Anderlecht 3-0, 6-4
Porto – Qarabag 4-4, 4-8
PSG – Sakhtar Donyeck 1-5, 6-2

 

BL-elődöntő

Benfica – PSG 3-1, 4-4
Qarabag – Borussia Dortmund 5-5, 3-2

 

BL-döntő

Benfica  – Qarabag 3-1