fbpx

SZUPERKUPA 2017-’18

A Nekünk Mindegy feltette az ‘i’-re a pontot!

Sportágunk történetében első alkalommal került idén megrendezésre a Cageball Szuperkupa. Az eseményen minden olyan csapat részt vehetett, akik dobogós helyezést értek el az elmúlt évad két nyílt bajnokság sorozatában, a BUDAPEST LIGÁBAN és a LEGJOBBKOCSMA-LIGÁBAN. Összesen 14 csapat kvalifikálta magát erre eseményre, amiből heten tudtak részt venni ezen a szombaton, hogy megszerezzék az idei legjobb cageball csapat címet! A tornán mindenki játszott mindenkivel, így a sorsolásra vagy a szerencsére sem foghatta semelyik csapat esetleges sikertelenségét.

Hetedik helyen végzett az FC Kóma. Balatoni Laciék a Budapest Liga Őszi Selejtezőjének a nyugati csoportjában szereztek egy bronzérmet, amivel kivívták a Szuperkupa szereplést. Ezen a napon kevés sikerük volt, de masszív védelmük és rutinos, szép játékuk itt is nehéz perceket okozott minden ellenfélnek. A Legalja csapata lett a hatodik. Balszerencséjükre csak egymás elleni gólaránnyal maradtak le akár a negyedik helyről is, mert bizony pontszám azonosság volt a hatodik, ötödik és negyedik helyezett között. Viszont szégyenkeznivalója semmiképp sincs a piros mezeseknek, mert a torna során sikerült megverniük a KE-KI-t, a Black Team-et. Meglepetésre csak ötödik helyezett lett a Chicago. Valószínűleg jóval többet vártak maguktól az I. Osztály ezüstérme után, de vagy a szerencse vagy egy stabil hátsó ember hiányzott 1-1 meccs után a sok szép eredménnyel rendelkező csapatnak ezen a napon.

A Negyedik pozíciót a Malév tudta megszerezni. Egyedüliként jöttek el a másodosztályból kvalifikált együttesek közül és ez mindenképp dicséretet érdemel. Az eredményeik után pedig a gratuláció is jár, mivel nemhogy részt vettek, hanem jól szerepeltek. Előre láthatólag az idei II. Osztály bajnok a jobb csapatok közt is megfelelően fog tudni helyt állni. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Black Team csapata állhatott fel. A nemrég alapított csapat még kicsit mintha keresné a játékát, de így is szép eredményt értek el. Még csillogóbb is lehetett volna ez az érem, ha az utolsó két találkozójukon nem blokkolnak le. Kíváncsiak várjuk, hogy merre halad majd történetük. Az ezüstérmet a Ke-Ki Duna SK csapata szerezte meg. A torna elején valószínűleg a BLSZ III-ban is focizó srácok sem gondolták, hogy ilyen jó eredményt érnek el, miután a negyedik meccsükön szerezték meg csak az első győzelmüket. Talán az arany is meglehetett volna, ha nem viszi el a lendület több meccsen is őket előre támadni, de valószínűleg ezzel jár, ha egy csapatban két többszörös gólkirály is egyszerre a pályán van (Bernáth György, Kern Máté).

A Szuperkupa győztese pedig a Nekünk Mindegy lett! Dudás Laciék csapatának győzelme megkérdőjelezhetetlen volt ezen a napon is. Egyedüliként ők lettek ezen a napon veretlenek és döntetlenjük is csak 2 volt. Az elmúlt év eredményeit nézve is mindenképpen jó helyre került a trófea, mert a Nekünk Mindegy most már jó ideje legyőzhetetlen szinte mindenhol. Kíváncsian várjuk sikerül-e, és ha igen, kinek megtörnie ezt az elképesztő hegemóniát.

Összességében remekül sikerült az első, ajándéknak és az évad zárás méltó rendezvényének szánt Szuperkupa, ahol minden csapat legalább egyszer győztesen hagyta el a pályát. Továbbá az sem elhanyagolható tény, hogy a 21 mérkőzésből 8 is döntetlennel zárult! A csodás SZUPERKUPA VÁNDORSERLEG év közben megtekinthető lesz a Stifler32 sportbárban, a galéria ‘cageball sarok’ vitrinjében! 🙂 Reméljük mindenki jól érezte magát, sok sikert kívánunk Nektek a jövő évi szezonokra!

Írta: Kern Máté, Szerk.: Venglázz Bence

 

TOVÁBBI FOTÓKÉRT IDE KATTINTS!

 

EREDMÉNYEK:

M GY D V KG RG GK P
1. Nekünk Mindegy 6 4 2 0 24 10 14 14
2. KE-KI Duna SK 6 2 2 2 19 19 0 8
3. Black Team 6 2 2 2 16 18 -2 8
4. Malév 6 1 4 1 19 18 1 7
5. Chicago 6 1 4 1 18 20 -2 7
6. Legalja 6 2 1 3 20 23 -3 7
7. FC Kóma 6 1 1 4 9 17 -8 4

 

 

Legalja – KE-KI Duna SK 5 – 3
Malév – FC Kóma 2 – 2
Black Team – KE-KI Duna SK 3 – 3
Chicago – Nekünk Mindegy 2 – 2
Legalja – Malév 5 – 8
Chicago – FC Kóma 3 – 1
Black Team – Malév 1 – 1
Nekünk Mindegy – FC Kóma 6 – 1
KE-KI Duna SK – Nekünk Mindegy 3 – 4
Chicago  – Legalja 3 – 3
Malév – Chicago 4 – 4
FC Kóma – Black Team 2 – 4
Malév – KE-KI Duna SK 2 – 4
Nekünk Mindegy – Legalja 5 – 2
FC Kóma -Legalja 2 – 0
Black Team – Chicago 6 – 2
Nekünk Mindegy – Black Team 5 – 0
KE-KI Duna SK – Chicago 4 – 4
Malév – Nekünk Mindegy 2 – 2
FC Kóma – KE-KI Duna SK 1 – 2
Legalja – Black Team 5 – 2