V. Last Minute Kupa

Chicago siker az V. Last Minute Kupán!

Ezúttal tizenhárom csapat jelent meg a soron következő, kedvezményes nevezési díjas tematikájú Last Minute kupa sorozaton. A torna különlegessége volt, hogy kilenc hónap után visszatért a Tesók csapata, akik, ha már visszatértek, rögtön döntőztek is. De nézzük csak, mi is történt ezen a napon…

Az A-csoportban öt csapat szerepelt. A Tesók hibátlan mérleggel tudták le a meccseket. Második helyen 7 ponttal az AS Kóma zárt. Csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorult mögéjük az újonc, ámde meglepően rutinosan és jól Elverton. A negyedik a Hit FC, az ötödik az A39 lett. A B-csoportban a Kőbánya Orange Light végzett az élen. Másodikként jutott tovább az Avangard Omszk. Csupán harmadik lett a csoportban a Hálátlanok csapata, míg egy másik újonc csapat, a Gepard Out nem szerzett pontot. A C-csoportban a Chicago három győzelemmel tudta le a csoportmeccseket. IMG_6206Némi meglepetésre az Árpád FC 4 pontjával a második lett, megelőzve a rendre jól szereplő Zérót és az A13-at.

A csoportgyőztesek automatikusan a legjobb nyolc közé jutottak, míg a maradék tíz csapat a vigaszágon bizonyíthatta, hogy ott a helye a negyeddöntőben. Itt a legnagyobb meglepetést az Elverton győzelme jelentette a Hálátlanok ellenében. A felsőágon létrejött egy korábbi nagy rangadónak számító Tesók-Zéró, ahol az előbbi csapat hátrányból szerezte meg a továbbjutást. A Kőbánya Orange Light is bejutott a négybe, miután az egész tornán jól játszó Árpád FC-t elütötték a továbbjutástól. A másik két negyeddöntőn a Chicago kiejtette az Elvertont, az Avangard Omszk pedig az A13 csapatát.

Az elődöntőkben mindkét mérkőzésen döntetlen született. A Tesók végig vezettek a találkozón, de az utolsó pillanatban büntetőkre mentő Kőbánya Orange Light nem tudott élni a lélektani előnnyel. IMG_6274A Chicago és az Avangard Omszk 2-2-re végzett, de a három értékesített büntetőre nem volt ellenszerük az egyébként szép játékot bemutató orosz jégkorong csapat nevét viselő brigádnak.

A bronzmérkőzés pont fordított lett, mint a csoportmeccs. Akkor a Kőbánya Orange Light vezetett végig és nyert, most pedig az erejükkel jobban gazdálkodó Avangard Omszk tette ugyanezt. IMG_6271A döntő egy Chicago-Tesók „klasszikust” hozott. A Tesók 1-0-ra vezettek, míg az utolsó másodpercekben Tóth Krisztián góljával kiegyenlített a Chicago. A büntetők sem okoztak kevesebb izgalmat, ott csupán csak az ötödik sorozat hozta meg a döntést… Ismét nyert a Chicago!
Sok fordulatos mérkőzést láthattunk, és nagy örömünkre négy újonc csapat is megismerhette ezt a játékot. Folytatás február 13-án, amikor az igazolással nem rendelkező, baráti jellegű csapatokat várjuk egy cageball tornára.

További fotók a facebook galériánkban, ITT!

Elverton – AS Kóma 1-1
Chicago – Elverton 4-1
Avangard Omszk – A13 5-1
Elődöntők