fbpx

XI. Baráti Társaságok Kupája

Nyert a Gunners, de mégsem győztek!

A XI. Baráti Társaságok Kupájára rekordszámú, tizenöt nevezés futott be. Eddig még sosem volt ekkora mezőny az ilyen tematika alatt futó tornáinkon, szóval ismét megmutatta a formátum, hogy van létjogosultsága torna palettánkon. A kupasorozat különlegessége, hogy a csapatokban csak olyan játékosok szerepelhetnek, akik nem rendelkeznek igazolással a 2017-es és a 2018-as évből. A három csoportban játszó csapatoknak ezúttal az első két helyen kellett végezniük a biztos továbbjutás reményében. Ezen felül a két legjobb harmadik is kvalifikálta magát a negyeddöntőben.

Az A-csoportban egy újon csapat, az Ugyanazok csupa győzelemmel végigrohantak ellenfeleiken. A Juló FC egy vereség mellett, három könnyebb győzelmet hozott össze. Az FC Dinamo Partizánok két kör után még veretlenek voltak, ám az Ugyanazok ellen az utolsó pillanatban nem jött össze a pontszerzés. Ez is közrejátszott abban, hogy ők voltak az a harmadik helyezett csapat, akik a csoportkör után búcsúztak a tornától. A Héthárom és a Fly Emirates összesen egy pontot szerzett ezen a tornán, miután kettejük egymás elleni mérkőzését sportszerűtlen játék miatt be kellett szüntetni. Nem sűrűn fordul elő ilyen, mindenesetre a tornáinkon nem tűrjük el a verekedést és a sportemberhez nem méltó magatartást, így azonnal kizártuk őket. A B-csoport szintén egy újonc csapat remeklését hozta. A Gorilla FC 4 győzelemmel és 25-3-as gólkülönbséggel nyerte a csoportját. Bizony, az E-sense-nek sem kegyelmeztek, de a rutinos csapat így is csoport másodikként továbblépett. A harmadik helyen a Csak Egy Sör végzett, megelőzve ezzel az Árpád FC-t és a Bőrszalonnát. A C-csoportot szintén 100%-os teljesítménnyel nyerte meg a Gunners. Egyaránt 7 ponttal zárt a még továbbjutó Olympic Red Bull és Hungarokatalánok. A BP IV. első ízben szerepelt, és három ponttal zárta a csoportját, megelőzve ezzel a két meccs után sérülés miatt visszalépő Ziccert.

A negyeddöntő slágermeccsén a Gunners egy utolsó pillanatos, falról visszapattanó góllal ejtette ki az E-sense csapatát. Meglepetésre a Gorilla FC nem tudta átmenteni csoportbeli jó formáját, és búcsúztak az Olympic Red Bull ellenében. Hasonlóképpen járt az Ugyanazok a Csak Egy Sörrel szemben. A negyeddöntők leghosszabb meccsén a Hungarokatalánok büntetőkkel búcsúztatták a Juló FC-t. Az elődöntők Olympic Red Bull és Gunners győzelmet hoztak.

A két vesztes elődöntős egy tipikus sokgólos bronzmeccset vívott, ahol a Csak Egy Sör egy góllal jobb volt a Hungarokatalánoknál, de utóbbiaknak is ez az eddigi legszebb eredményük. A döntőben megismétlődött a csoportmeccs, és nemcsak a párosítás, hanem az eredmény is. A Gunners itt is 6-1-re verte az Olympic Red Bullt. Sajnos, azonban az eredményhirdetés után nem ért véget a kupa, mivel utólag kiderült, hogy a győztes csapatban szerepeltek igazolt játékosok, felrúgva ezzel a torna alapvető szabályát! A Gunners tehát hiába játszott jól az egész tornán, nem ők a XI. Baráti Társaságok Kupa győztesei!

A végeredmény:

I. Olympic Red Bull

II. Csak Egy Sör

III. Hungarokatalánok.

A Torna sajnálatos módon, példátlanul több fegyelmi vétséggel is zárult, melyet természetesen szankcionáltunk, ám elmondható, hogy a Baráti Társaságok Kupasorozat népszerű és mindig részt vesznek rajta újonc és olyan csapatok, akik kifejezetten a formátum sajátossága miatt neveznek be. Ennek mi nagyon örülünk és kívánjuk, hogy tartsátok meg eme szokásotokat! 🙂 Legközelebbi rendezvényünk Március 15-én, egy hatalmas ünnepi torna keretében lesz, melyre várunk Titeket!

 

TOVÁBBI FOTÓKÉRT IDE KATTINTS!

 

EREDMÉNYEK:

A-csoport
Ugyanazok – Fly Emirates 5-1
FC Dinamo Partizánok – Héthárom 3-3
Ugyanazok – Juló FC 4-2
FC Dinamo Partizánok – Fly Emirates 4-0
Juló FC – Fly Emirates 9-1
Ugyanazok – Héthárom 9-0
Ugyanazok – FC Dinamo Partizánok 3-2
Juló FC – Héthárom 9-0
Juló FC – FC Dinamo Partizánok 5-1
Héthárom – Fly Emirates

 

B-csoport
Csak Egy Sőr – Bőrszalonna 6-0
Gorilla FC – Árpád FC 6-0
Gorilla FC – Csak Egy Sör 5-2
E-sense – Bőrszalonna 5-4
E-sense – Csak Egy Sör 6-0
Bőrszalonna – Árpád FC 4-4
E-sense – Árpád FC 2-1
Gorilla FC – Bőrszalonna 9-1
Csak Egy Sőr – Árpád FC 5-4
Gorilla FC – E-sense 5-0

 

C-csoport
Guners – Ziccer 4-1
Olympic Red Bull – BP IV. 3-2
Gunners – Hungarokatalánok 4-2
BP IV. – Ziccer 6-3
Gunners – Olympic Red Bull 6-1
Gunners – BP IV. 2-0
Olympic Red Bull – Hungarokatalánok 5-5
Hungarokatalánok – BP IV. 7-4
Olympic Red Bull – Ziccer 6-0 (j.n.)
Hungarokatalánok – Ziccer 6-0 (j.n.)

 

Negyeddöntők
Csak Egy Sör – Ugyanazok 3-1
Gunners – E-sense 2-1
Olympic Red Bull – Gorilla FC 4-3
Hungarokatalánok – Juló FC 5-5, büntetőkkel: 2-1
|
Elődöntők
Gunners – Csak Egy Sör 6-4
Olympic Red Bull – Hungarokatalánok 3-1
|
Bronzmeccs
Csak Egy Sör – Hungarokatalánok 5-4
|
Döntő
Gunners – Olympic Red Bull 6-1