fbpx

BUDAPESTI TORNA sajtóközlemény

 

A ” Ghetto Football Euro League 2020 ” utcai foci bajnokság kerül megrendezésre Budapesten, április 4-én!

A Cageball Szövetség és a „Ghetto Football”, Európa egyik legnagyobb utcai foci és kulturális szervezete Lettországból, 9 másik partnerország részvételével megrendezi az első utcai foci EURO LEAGUE bajnokságot.

A megnyitó tornára március 21-én kerül sor Barcelonában, utána egyik rendező helyszínként április 4-én a budapesti CAGEBALL PONT-ban, majd a döntővel, Rigában, zárul május 13-án.

A ‘Ghetto Football Euro League 2020’ tizenegy különböző európai országban zajlik majd, tíz utcai foci 3v3 bajnokságon és egy döntő versenyen. A ‘Grand Prix’ (bajnokságok) szakaszai március végén kezdődnek és április végén érnek véget.

 

Helyszínek:

Március 21. Barcelona, ​​Spanyolország

Március 28. Milánó, Olaszország

Április 1.   Dakovo, Horvátország

Április 4.   Budapest, Magyarország

Április 11. Prága, Cseh Köztársaság

Április 15. Brüsszel, Belgium

Április 18. Amszterdam, Hollandia

Április 22. Koppenhága, Dánia

Április 25. Berlin, Németország

Április 29. Varsó, Lengyelország

 

A versenyek történelmi utcai futball- vagy belvárosi kerületek helyszínein kerülnek megrendezésre, a kevésbé fejlett területek javítása érdekében, felhívva a közvélemény figyelmét a város úgynevezett ” gettó ” területeire, ahol általában nincs sok esemény. Néhány bajnokság előtt, a helyi rendezvényszervezők a ” Ghetto Games ” csapatával kialakítják a megfelelő helyszínt a rendezvény számára.

A projekt fő célja, hogy mindenkinek lehetőséget biztosítson a minőségi utcai futball élvezetére, valamint más európai országokba utazzon és megismerje azok kultúráját. A statisztikák és tények azt mutatják, hogy Lettország fővárosában, Rigában, a ” Ghetto Games ” szervezet sikeresen megvalósította a különféle közösségi csoportok társadalmi beilleszkedését a sport révén, és szeretnék megosztani küldetésüket Európa-szerte.

A projekt minden partnerének lehetősége van három csapatot nevezni három különböző európai országba, ami azt jelenti, hogy a ” Ghetto Football Euro League 2020 ” minden szakasza nemzetközi részvétellel valósul meg. Minden versenyen a csapatok rangsorolási pontokat gyűjtenek. Ezenkívül a bajnokság alapgondolata a fair play és a sportszerű magatartás.

Az Euro Liga szuperdöntőjére május 13-án, Rigában kerül sor, a Ghetto Games 12. évadának megnyitásával együtt, ahol a 24 legjobb európai utcai futball férfi és 12 női csapata harcol a bajnoki győzelemért. A férfi csapatok a következő elv alapján kvalifikálódnak a döntőbe: tíz ” Grand Prix ” bajnokság győztes, a legjobb 10 csapat a rangsor szerint, és két lett csapat, a rendezés jogán. A női csapatokat az egyes országok szervezete választja meg.

A versenyeken 16 éves kor felettiek vehetnek részt.

További információk és a hivatalos weboldal hamarosan elérhető lesz.

A ‘Ghetto Football Euro League 2020’ szervezője: ‘STREETBASKET’ ‘(Lettország),’ ‘Street Football x Barcelona’ ‘(Spanyolország),’ ‘DaMove’ ‘(Olaszország),’ Cageball Szövetség ‘(Magyarország), World Football Freestyle Association (WFFA) (Cseh Köztársaság), “Street Heroes/M10” (Belgium), “Streetkings.eu” (Hollandia), “Pannahouse” (Dánia), “Panna Match BLN” (Németország), “Alternative Soccer ”(Lengyelország).

 

A projektet az Európai Unió ‘Erasmus +: Sport’ programjának pénzügyi támogatásával társfinanszírozzák (szerződés száma: 613248-EPP-1-2019-1-LV-SPO-SNCESE).

A projekt tartalma a szerzők felelőssége, és nem tükrözi az Európai Bizottság Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség hivatalos véleményét.

 

További információk:

Antons Semenaks: semenaks@gmail.com

A ‘Ghetto Football Euro League 2020’ fő szervezője