Fegyelmi határozatok

A Cageball Szövetség (CBSZ) a 2020.03.15-én megrendezett ‘MÁRCIUS 15 ÜNNEPI TORNÁN, a Tesók csapatának vétségeivel kapcsolatban az alábbi fegyelmi határozatokat hozta:

A rendezvény ‘C’ csoportjában szereplő Tesók csapat az A13 csapat elleni meccsen, a pályán belüli többszörös sportszerűtlen magatartás, majd hangos veszekedés és fenyegetőzés után szervezői figyelmeztetésben részesültek. Ezt követően a Chicago elleni csoportmérkőzésen egy feltételes játékvezetői hibaként megadott gólt minősíthetetlen, sportemberhez nem méltó stílusban kértek számon, közben Molnár Tibor Róbert ököllel ütéssel megrongálta a pálya polikarbonát borítását, melyek a Csapat tornáról való kizárását vonták maguk után. Mindezekkel együtt több, mint 20 percen keresztül nem hagyták dolgozni sem a játékvezetőt, sem a szervezőket, Varga Gábor pedig a játékvezetőt munkájában direkt akadályozni is próbálta az ezután következő más mérkőzéseken figyelme kizökkentésével, elterelésével, rosszindulatú, sportemberhez nem méltó beszólásokkal.

A Tesók csapata, és játékosai közül Molnár Tibor Róbert és Varga Gábor 2 hónap eltiltásban részesül minden CBSZ rendezvényről, ami a jelenlegi koronavírus helyzetre való tekintettel csak Szövetségünk sporttevékenységének újraindításától lép életbe!

A Cageball Szövetség (CBSZ) a 2020.03.02-án megrendezett ‘BUDAPEST LIGA Tél-Tavaszi szezon 8. fordulóján, a Chicago JR. – Vadállat Üzemmód mérkőzésen történt vétségekkel kapcsolatban az alábbi fegyelmi határozatokat hozta:

A bajnokságban résztvevő Vadállat Üzemmód játékosa, Senyviczky Zsolt a játékvezetővel való minősíthetetlen, sportemberhez nem méltó viselkedésért 1 forduló eltiltásban részesül a bajnokságból, továbbá félév felfüggesztett eltiltásban részesül minden CBSZ rendezvény alól. Legközelebb 03. 16-án léphet pályára a Budapest Ligában! A felfüggesztett büntetés pedig akkor lép érvénybe, ha a 2020-as évben bármilyen hasonló, eltiltást maga után vonó vétségre kerül sor.

A Cageball Szövetség (CBSZ) a 2019.07.24-én megrendezett ‘STARBALM LIGA Céges Bajnokság Nyári szezon 10. fordulóján, az Aloha Stars – Molnár Konténer felső-házi mérkőzésen történt vétségekkel kapcsolatban az alábbi fegyelmi határozatokat hozta:

1.) A bajnokságban résztvevő Molnár Konténer játékosa, Senyviczky Zsolt két hónap eltiltásban részesül minden CBSZ rendezvénytől, mivel többszöri szóbeli és írásbeli figyelmeztetés ellenére nem tudott uralkodni magán és kollégánkkal, Manulek Istvánnal minősíthetetlen, elfogadhatatlan stílusban, sportemberhez nem méltóan, tettleges bántalmazásra utalóan többszörösen fenyegetve beszélt.

Enyhítő körülményként figyelembe vettük, hogy nem sok idő elteltével az eset után azonnal bocsánatot kért és elismerte, hogy dühét jogtalanul töltötte ki más emberen.

Legközelebb 2019. 09. 24-től léphet pályára CBSZ rendezvényen.

2.) A bajnokságban résztvevő Aloha Stars játékosa, Pribék István egy hónap eltiltásban részesül minden CBSZ rendezvénytől sportszerűtlen magatartásért, mert a fentebb említett Molnár Konténer elleni mérkőzésen néhány apróbb faultot egy szándékos, brutálisnak mondható két kezes palánkhoz lökéssel torolt meg, melyet ugyan játékvezetőnk nem látott jól, így nem is szankcionálta, ám erre ideje sem lett volna, mivel a vétkes játékos és a faultot elszenvedő további szóváltásba keveredett, sőt a vétkes játékos még tovább is provokálta szóban az ellenfél csapatát, melyből akár nagyobb probléma is lehetett volna, ha a játékostársak és a játékvezető nem megy be a pályára szétválasztani, lenyugtatni őket.

Enyhítő körülményként figyelembe vettük, hogy a vétkes játékos az eset után önszántából cserét kért és már nem ment vissza játszani a maradék játékidőben.

Legközelebb 2019. 08. 24-től léphet pályára CBSZ rendezvényen.

A Cageball Szövetség (CBSZ) a 2018.03.03-án megrendezett XI. Baráti Társaságok Kupáján, a sajnálatosan több ízben történt vétségekkel kapcsolatban az alábbi fegyelmi határozatokat hozta:

1. A Fly Emirates – Héthárom mérkőzésen történt pofozkodás (verekedés) miatt, majd ezután, az öltözőben történt brutális, sportemberhez, de emberhez sem méltó viselkedés, cselekedet miatt a Héthárom csapatából örökös eltiltásban részesülnek a következő játékosok:

– Lakatos Dominik,

– Laskai Zsolt,

– Molnár Szabolcs,

– Mursa Gábor.

A Fly Emirates csapata a pályán történt események miatt a Cageball Szövetség hétvégi kupáiról 3 hónapos eltiltásban részesülnek, legközelebb 06.03-án léphetnek pályára CBSZ hétvégi kupa rendezvényen.

2. A Juló FC – Hungarokatalánok mérkőzésen Váradi Péter (Juló FC) 2 db kétperces kiállítása után minősíthetetlen hangon és stílusban, sportemberhez nem méltóan beszélt a játékvezetővel, többszörösen megfenyegetve őt, ezért 6 hónap eltiltásban részesül, legközelebb 09.03-án léphet pályára CBSZ rendezvényen.

3. A kupa győztes Csapatából, a Gunners-ből utólag kiderült, hogy a 2017-es és 2018-as évben két játékos is labdarúgói igazolt státusszal rendelkeztek (Simó Gergely 2017-’18 és Lőrincz Péter 2016-’17).

A csalási vétség miatt a Gunners csapatától az 1. helyezett címet megvonjuk, díjaikat átadjuk a korábbi ezüstérmes Olympic Red Bull csapatának, az ő díjaikat a korábbi bronzérmes Csak egy sör csapatának, az ő díjaikat pedig a 4. helyezett Hungarokatalánoknak.

A két igazolt játékos közül Simó Gergelyt a versenykiírás szabályainak megfelelően, 3 hónapra eltiltjuk a CBSZ rendezvényeitől (legközelebb 06.03-án léphet pályára CBSZ rendezvényen), Lőrincz Pétert viszont a csapat fellebbezése alapján (nem volt számukra egyértelmű a versenykiírásban kikötött év) felmentjük az eltiltás alól.

A Gunners csapatát továbbá eltiltásban részesítjük a következő, XII. Baráti Társaságok Kupájáról (játékos kerettől függetlenül). A többi CBSZ rendezvényen szabadon részt vehetnek.

A Cageball Szövetség fegyelmi bizottsága (döntéshozók: Váradi Kolos szervező és Kórodi László játékvezető) az alábbi határozatot hozta a 2017. 05. 22. PEPSI LIGA Tavasz-nyári Bajnokság 4. fordulóján, Hamann FC – Hálátlanok mérkőzésen történt esetről:

Szőke Mátyás (Hálátlanok), játék szituáció (szándékos fault, amit a játékvezető lefújt) utáni provokáló lökésért 1 bajnoki meccses eltiltásban részesül.

Kiss András (Hamann FC) szándékos faultját a játékvezető lefújta, majd ezért a faultot elszenvedő ellenfele meglökte és kérdőre vonta. Ezt András hirtelen felindulásból tettlegességgel (azonnali ütés) próbálta megtorolni, aminek enyhe következményei már nem rajta múltak. Az esetért a Cageball Szövetség minden rendezvényeiről 1 hónapos eltiltásban részesül. (legközelebb a június 26-ai fordulón léphet pályára.)

A Cageball Szövetség (CBSZ) a 2016.10.24-én megrendezett Cageball PEPSI LIGA Őszi szezonjában, a HÜLYE HAVEROK – CHICAGO-STIFLER HOME mérkőzésen történt vétségekkel kapcsolatban az alábbi fegyelmi határozatokat hozta:

A bajnokságban résztvevő Chicago-Sifler Home játékosa, Molnár Tibor Róbert az ellene elkövetett kemény szabálytalanságot megtorló szándékos testi sértésért (ököllel arcon ütés) 3 hónap eltiltásban részesül minden Cageball Szövetség rendezvénytől.

A bajnokságban résztvevő Hülye Haverok játékosa, Sebestyén Dávid szabálytalansága miatt, mely szándékosnak vélt, könyökkel ütés a labdáért való küzdelem közben, eltiltásban részesül a bajnokság soron következő három mérkőzésről, így legközelebb a 11. fordulóban léphet pályára.