II. HYBRID CAGEBALL CUP – Foci vs Fifa Torna 2020

Árpád FC kettős győzelem a döntőben!

Második alkalommal került megrendezésre általunk a IX. kerületi Cageball Sector pályáin Hybrid Cageball Kupa, ahol a hagyományos fizikai 3 a 3 elleni labdarúgás mellett a versenyzőknek Play Station 4 konzolokon is helyt kell állniuk a legújabb FIFA’20 játékban, 2×4 percben! A két ág együttes eredménye határozta meg a végeredményt, a benevezett 15 brigád pedig ezek összesítése alapján jutott a negyeddöntős rájátszásba a 3 db ötfős csoportból.

Az ‘A’ csoportból, elsősorban cageball eredményeinek köszönhetően lett csoportelső a Hungarokatalánok, velük szöges ellentétben pedig konzolsikereiknek köszönhetően második a MÖSE triója. Ők összesen egy döntetlenig jutottak a ketrecekben, viszont mind a négy FIFA meccsüket megnyerték, mely 2 összesített győzelemre volt elég. Velük azonos pontszámmal végzett a Tesók és ÁFC csapatai, de az egymás elleni gólkülönbségük rosszabb volt a MÖSE-nél, viszont kettejük között pedig azonos volt, így a még esetleges továbbjutást érő 3. pozíciót az egymás elleni eredményük döntötte el a Tesók javára. Az ÁFC így igen peches módon 2 győzelemmel esett ki, a MÖSE-t legyőző, ám több pontot nem szerző Estrellas-al együtt.

A ‘B’ jelű ötösfogat sorsa is hasonlóan pikánsan alakult, itt is akadt számolni való. Bár nem  Chicagonál, hiszen ők hibátlan teljesítménnyel (összesítve és áganként külön is) megérdemelten nyerték meg csoportjukat. Az alattuk végző Árpád FC, RB Óbuda és A13 pedig szépen körbeverte egymást, így itt is minitabella döntött, mely az előbb említett sorrendben +1, 0 és -1-es gólarányokkal zárult. Az A13 kiesése így mondhatni csak 1 találaton múlott, ha 1-el többet lőnek az Óbudának, akkor ők a csoportharmadikok és továbbjutók.

A ‘C’ csoportban ifistáinál az I. Hybrid torna győztes, címvédő Jóvanakkó csapata esélyeshez méltó módon nyerte meg a csoport elsőséget, habár egy dupla döntetlenbe ők is belefutottak az Abszint ellen. Utóbbiak viszont ezenkívül csak egyszer tudtak győzni, leginkább a FIFA ág miatt, hiszen ott 4 meccsen összesen 1 gólt tudtak szerezni, így 4 ponttal a legrosszabb csoportharmadikként zártak, ami már nem jelentett számukra továbbjutást. Ellentétben a Farkasokkal, akik viszont 3 győzelemmel, 2.-ként abszolválták a csoportküzdelmeket. A 4. és 5. pozíció a Csömöri betyároké és Rolandomé, itt az egymás elleni eredmény döntötte el a végső helyezést, amit előbbiek fölényes FIFA győzelmüknek köszönhettek.

Az egyenes kieséses szakasz még nagyobb izgalmakat tartogatott: A Hungarokatalánok – RB Óbuda párharc két rutinos csapathoz illően döntetlennel ért véget a pályán, konzolon pedig a meccs végén sikerült utóbbiaknak 1 gólt értékesíteni, ezzel hazaküldve Nagy Ricsiéket. Egy férfias küzdelmet követően szintén 3-3-mas döntetlennel zárult a címvédő Jóvanakkó és Árpád FC cageball meccse, viszont utóbbiak már konzolon egyértelműen jobbak voltak, így ők kerültek elődöntőbe. A Chicago pedig a torna legnagyobb összgólkülönbségével múlta felül a Tesókat. A MÖSE pedig itt érte el első cageball győzelmét is, a Farkasok pedig már FIFA-ban sem tudott szépíteni, ellenfelük FIFA felelőse ügyesen kibekkelte 0-0-ra az eredményt.

Az elődöntőkben a Chicago csak a pályán tudta legyőzni játékban az RB Óbudát, sajnos 4 játékosból 2 sérülése miatt feladták a további küzdelmeket. Az Árpád FC viszont kapott gól nélkül hozta le mindkét meccsét a MÖSE ellen, ítélve őket ezzel bronzmérkőzésre, ám mivel az Óbuda kiszállt, így mondhatni surranópályán és némi szerencsével az ölükbe hullottak a bronzérmek.

A döntő pedig némi meglepetéssel zárult, az Árpád FC lelkes fiataljai remek helyzetkihasználásoknak köszönhetően 2 góllal legyőzték a nagy nevű játékosokkal felálló Chicago-t, majd utána konzolon is jobbnak bizonyultak, így hiába volt még a csoportban kettőjük között 6 pont, az Árpád FC megnyerte a II. Hybrid Cageball Tornát és a rengeteg csodás ajándékot, köztük egy eredeti FIFA’20 PS4 játékszoftvert! Ezen a tornán két különdíjat is kiosztottunk, mely egyértelműen a két döntős csapatból került ki: ‘A Torna FIFA királya’ szobrocskát Kisgyörgy Róbert érdemelte ki az Árpád FC-ből, míg a Torna Labdarúgója pedig első ízben Bita László lett aki a Chicago vonalait erősítette.

Gratulálunk minden résztvevőnek, örülünk, hogy eljöttetek, a rengeteg visszajelzésből úgy ítéljük meg, hogy nagyon bejön Nektek ez a formátum is, hiszen csak még izgalmasabbá és egyben élvezetesebbé tud fűszerezni 1-1 megmérettetést! Legközelebb február 22-én várunk benneteket hétvégén a hagyományos Farsang Kupán!

TOVÁBBI FOTÓKÉRT IDE KATTINTS!

Ha fent vagy INSTAGRAMON, nézd meg az összefoglaló storyt és remek videóit is,

▶ IDE KATTINTVA! ◀

Chicago – RB Óbuda 4-2 3-0 j.n. 2-7

BRONZ

CAGEBALL FIFA’20 ÖSSZ.:
MÖSE – RB Óbuda 6-0 j.n. 3-0 j.n. 9-0 j.n.

DÖNTŐ

Árpád FC – Chicago 5-3 3-0 8-3