fbpx

Kiírás

JOIN THE GAME!


Januártól indul

a BUDAPEST LIGA

   TÉLI-TAVASZI SZEZONJA‼️

⚽️

Csatlakozzatok legnagyobb és legizgalmasabb cageball bajnokságunk mezőnyéhez, és focizzatok az I. vagy II. Osztályban,

MINDEN HÉTFŐN!

Ha lejjebb görgettek, valószínűleg minden felmerülő kérdésetekre választ kaptok a versenykiírásból!

A többosztályos bajnoki rendszerünk legfőbb célja, hogy egyre kiegyenlítettebb mezőnyben nyújtsunk játéklehetőséget minél több csapatnak! A BUDAPEST LIGA díjazása a legbőségesebb, több, mint fél millió forint összértékben ajándékozunk benneteket sportfelszerelésekkel, szponzori ajándékokkal, és a mindig gyönyörű serlegekkel és érmekkel. Ezen felül ajándék SZUPERKUPA tornával, válogatottban való szereplési lehetőséggel és szövetségi támogatásokkal várunk minden benevezett csapatot 3 kiváló minőségű cageball pályán, hogy biztosan jól érezzétek magatokat nálunk!

 


BENEVEZNÉTEK?

KATTINTSATOK IDE ÉS TÖLTSÉTEK KI NEVEZÉSI ŰRLAPUNKAT:

* a jelentkezési űrlapot csak google / gmail regisztrációval lehet kitölteni! Ha esetleg neked nincs és így nem működik, küldj egy e-mailt nekünk nevezési szándékodról!

 

LEBONYOLÍTÁS:

 

– II. OSZTÁLY:

A másodosztályba várjuk minden új csapat jelentkezését! (min. 8, max. 27 csapat)

A szezon végén a dobogó 1., 2. és 3. helyezettje automatikusan feljut az I. Osztályba, helyet cserélve az onnan kiesőkkel!

 

– I. OSZTÁLY (max. 14 csapat):

Az előző szezonban kialakult mezőny jogosult elsősorban szerepelni az I. Osztályban:
Szőr(ny) RT. ; Nekünk Mindegy ; Chicago ; Malév ; Legjobbkocsma.hu ; Black Tesók ; FC Kóma ;  E-sense ; Duracell ; UFC ; II. Osztályból feljutók: Footgolf Team, Kispest FC, Angels. Kihagyott egy szezont, de visszakerülhet: Kőbánya Orange 

A szezon végén:

Az I. Osztály utolsó 3 helyezettje kiesik és az Őszi szezontól (2019. Szeptember) a II. Osztályban folytathatja!

Amennyiben egy szezont kihagytatok az I. Osztályból, van lehetőségetek visszakerülni, de csak amennyiben egy arra a szezonra jogosult csapat hagyja ki az adott szezont és ezáltal üres hely keletkezik. (Tehát nem a nevezési sorrend dönt!)

Új csapatként az I. Osztályba benevezni nem lehet, kivéve, ha a jogosultak közül valamelyik csapat lemond I. Osztálybeli státuszáról az új javára és nem indul el az adott szezonban. (A következőben pedig már csak a II. Osztályban indulhat.)

 

*A lebonyolítás változtatásának jogát a csapatlétszámok alakulásának függvényében fent tartjuk!

 


A bajnokság résztvevői:

Mindazon jelentkező Csapatok, kik határidőre leadják a nevezésüket, egyidejűleg befizetik a nevezési díjat, vagy annak kezdőrészletét, és akik a versenykiírásban leírtakat maguk számára kötelező érvényűnek tekintik.  Max. 41 csapat.


 

START:

2019. JANUÁR 7-től, Áprilisig, HÉTFŐI JÁTÉKNAPPAL!

 

HELYSZÍN:

Cageball PONT, 1183 Bp. Gyömrői út 118.

 

 

 ÉRDEKEL A HELYSZÍN RÉSZLETESEBBEN? KATTINTS A ZÁSZLÓRA!


 

A BAJNOKSÁG FŐTÁMOGATÓJA:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A BAJNOKSÁG KIEMELT TÁMOGATÓI:

50x50 Stifler32

 

 

 

 

 

 

 

A BAJNOKSÁG TÁMOGATÓI:

 

 

 

 

 

 

 

 


 

NEVEZÉSI FELTÉTELEK:

Alap nevezési díj: 65.000. Ft / Csapat, DE….money

A Cageball Szövetség AZ ÖSSZES RÉSZTVEVŐ CSAPATOT 1.000 Ft meccspénz hozzájárulással támogatja, ami azt jelenti, hogy minden LEJÁTSZOTT (!!!) mérkőzés után 1.000 Ft-ot jóvá ír a nevezési díjból! (Minimum 11, max. 14 mérkőzés várható az osztályokban)

A ki nem állások, játék nélkül beírt eredmények NEM számítanak, a halasztott mérkőzések amik később lejátszásra kerülnek, viszont természetesen igen!

A Cageball Szövetség a meccspénz támogatást minden Csapatnak az adott bajnoki szezon végén, a fent leírt feltételeknek megfelelően téríti egy összegben vissza!

Részletfizetés lehetséges, 10.000 Ft kezdőrészlettel!

(A kezdőrészlet nem visszatérítendő és minden második forduló alkalmával minimum 5.000 Ft további részlet fizetendő!)

Nevezési határidő: 2019. Január 4. PÉNTEK

 

TOVÁBBI KEDVEZMÉNY:

Ha egy Csapat a bajnokság 1. fordulójáig a  teljes nevezési díj összegét egyben befizeti, 5.000 Ft kedvezményben részesül, tehát rögtön 60.000 Ft-ról indul a meccspénz támogatás is!

(A egyösszegű, kedvezményes nevezési díj összege befizetés után NEM VISSZATÉRÍTENDŐ, akkor sem ha az adott csapat fel akarja adni a bajnokságot!)

 EXTRA BÓNUSZ:

 A Cageball Szövetség MINDEN CSAPATOT  JANUÁR, FEBRUÁR és MÁRCIUS hónapokban havi 1 órás ingyenes edzési lehetőséggel támogat!

FIGYELEM: Egy csapat 1 hónapban csak 1 db ingyenes edzést használhat fel! Ha egy időpontban, két bajnokságban szereplő csapat egyszerre bérli ki a termet (egymás ellen akarnak játszani) úgy mindkét csapattól levonunk 1-1 alkalmat!


 

A bajnokságra nevezhető játékosok:

Csapatonként max. 12 játékos nevezhető a bajnokságra.

Érem-esélyes csapatoknak az utolsó két fordulóra nem hozható új (addig még nem szereplő) játékos, kivételt képez, ha ezt valaki a bajnokság elején jelzi a szervezőknek és rögzítik a nevezési lapon.

Egy adott mérkőzésen a keretből maximum 6 fő vehet részt. (egyszerre 3 játékos tartózkodhat a pályán, max. 3 fő cserelehetőség)

 

 

A mérkőzések HÉTFŐI JÁTÉKNAPON kerülnek megrendezésre, az alábbi időpontokban:

  1. találkozók: 18.30 – 19.10
  2. találkozók: 19.15 – 19.55
  3. találkozók: 20.00 – 20.40
  4. találkozók: 20.45 – 21.25
  5. találkozók: 21.30 – 22.10

 


HATALMAS DÍJAZÁS MINDKÉT OSZTÁLYNAK:

 

I. OSZTÁLY:

I.hely: Serleg, cageball érmek minden játékosnak, egyedi oklevél, szponzor ajándékcsomagok 80.000 Ft értékben, 

ADIDAS MEZ + NADRÁG + SPORTSZÁR GARNITÚRA. (választható színben, méretben feliratozva), Futsal meccslabda.

II. hely: Serleg, cageball érmek minden játékosnak, egyedi oklevél, szponzor ajándékcsomagok 60.000 Ft értékben, ADIDAS MEZ GARNITÚRA (választható színben, méretben, feliratozva), Futsal meccslabda.

III. hely: Serleg, cageball érmek minden játékosnak, egyedi oklevél, szponzor ajándékcsomagok 40.000 Ft értékben,  ADIDAS MEZ GARNITÚRA (választható színben, méretben, feliratozva).

Különdíj a bajnokság Gólkirályának: szobrocska, cageball póló, egyedi oklevél.

 

II. OSZTÁLY:

I.hely: Serleg, cageball érmek minden játékosnak, egyedi oklevél, Szabaduló szoba játékélmény 6 főre, szponzor ajándékcsomagok 50.000 Ft értékben, ADIDAS MEZ + NADRÁG GARNITÚRA. (választható színben, méretben feliratozva)

II. hely: Serleg, cageball érmek minden játékosnak, egyedi oklevél, szponzor ajándékcsomagok 30.000 Ft értékben, ADIDAS MEZ GARNITÚRA (választható színben, méretben, feliratozva).

III. hely: Serleg, cageball érmek minden játékosnak, egyedi oklevél, szponzor ajándékcsomagok 10.000 Ft értékben, ADIDAS SPORTSZÁR GARNITÚRA.

Különdíj a bajnokság Gólkirályának: szobrocska, cageball póló, egyedi oklevél.

 


EXTRA 1 >>>>>

INGYENES SZUPERKUPA TORNA, az adott bajnoki szezonokban dobogós helyezéseket elért csapatok között!

Részvevők: a hétfői Cageball BUDAPEST LIGA Őszi- és Téli-Tavaszi I. Osztály és II. osztályok dobogósai, a szerdai STARBALM-LIGA Céges bajnokság Őszi és Téli-Tavaszi szezon dobogósai és a pénteki Legjobbkocsma-Liga Őszi és Téli-Tavaszi szezon dobogósai.

A tavalyi Szuperkupát a Nekünk Mindegy csapata nyerte, kiknek neve a trófeára már felkerült! De vajon ki lesz a következő?

– A Tornának külön nevezési díja NINCS, ez egy ajándék torna a legjobbaknak!

 

– DÍJAZÁS:

I. hely: SZUPERKUPA VÁNDORSERLEG, melyre a Csapat neve felkerül, Pezsgő, Serleg, cageball érmek, egyedi oklevél.

II. hely: Pezsgő, Serleg, cageball érmek, egyedi oklevél.

III. hely: Pezsgő, Serleg, cageball érmek, egyedi oklevél.

 


EXTRA 2 >>>>

A Cageball Szövetség hagyományteremtő céllal, mint ahogyan idén is,  jövő tavasszal a BUDAPEST LIGA 2018-as Őszi és 2019-es Téli szezon I. Osztályából, az éves teljesítmény és szavazataink alapján meghívja a legjobb 14 játékost, hogy az adott évben szerepeljenek a Magyar Cageball Válogatott színeiben.CBSZ logo_web

A 14 játékosnak a Cageball Szövetség nemzeti csapatfelszerelést, rendszeres összetartó edzéseket, edzőtábort és külsős tornákon, gálákon való játéklehetőséget  biztosít.

A Cageball Szövetség reméli, hogy a tervezett nemzetközi torna, az International Cageball Cup 2018 létrejötte után, külföldi sporttársainknál is lesz lehetőség a jövőben hasonló megmérettetéseken részt venni, de ha nem, nyáron ismét megrendezzük az ICC tornát, még több ország résztvevőjével!

 


Halasztás:

Minden csapat a bajnokság során egyszer halaszthat, aminek díja 3.000 Ft, melyet a kérelmező csapat köteles megfizetni.

Ezen kívül a halasztani kívánó csapatnak 24 órával a meccs előtt ezt jeleznie kell (telefonhívás, e-mail) a rendezőnek. Amennyiben egy csapat felhasználta a halasztását, úgy az ezt követően lemondott találkozóikat ki nem állásnak tekintjük. A bajnokság utolsó fordulóját későbbre halasztani már nem lehet, ha azt a mérkőzést kívánja az adott csapat halasztani, úgy azt minimum két héttel előtte jeleznie kell a szervezőknek, hogy biztosítani tudjanak előre pótlási időpontot.

Ha egy Csapat a halasztott mérkőzéseken felül, több mint három alkalommal nem tud kiállni egy-egy fordulóra, akkor a szervező bizottság kizárja őket a bajnokságból.


 

Sportruházat:

A mérkőzéseken egységes szerelésben (azonos színű mez, póló, nadrág) lehet játszani. Számozás nem kötelező.

Teremben használatos labdarúgócipő használható. Egységes sportfelszerelésről, sporteszközökről minden csapat maga gondoskodik.

 


BENEVEZNÉTEK?

KATTINTSATOK IDE ÉS TÖLTSÉTEK KI NEVEZÉSI ŰRLAPUNKAT:

* a jelentkezési űrlapot csak google / gmail regisztrációval lehet kitölteni! Ha esetleg neked nincs és így nem működik, küldj egy e-mailt nekünk nevezési szándékodról!

 

 

Játékszabályok:

–      A játékidő kétszer 20 perc, 1 perc szünettel.

–     Mivel a mérkőzések sorozatban, pontos időbeosztás szerint kezdődnek, várakozási idő nincs, a jelenlévő csapat 6-0 eredménnyel megkapja a 3 pontot, amennyiben a másik csapat nem jelent meg a pályán.

–      A mérkőzéseken csapatonként egyszerre 3 fő szerepelhet a pályán és minden mérkőzésen további  3 ember cserélhető be!

–     A cserejátékosok gól illetve sérülés esetén cserélhetők. A cserejátékosoknak a pályán kívül kell tartózkodniuk. A játékos cserét be kell jelenteni a játékvezetőnek és hangos CSERE szó bekiáltásával a csapattársaknak, hogy egyértelmű legyen a szándék.

–      A ki nem állást 6-0-s gólkülönbséggel az ellenfél javára írjuk. Ha egyik csapat sem jelenik meg, úgy 0-0 vereséggel könyveljük el mindkét csapatot. Ha a pályán megjelent 3-nál kevesebb fő nem áll ki játékra, úgy azt ki nem állásnak tekintjük.

 

A labda

A mérkőzéseken kizárólag 4-es méretű fékezett pattogású futsal labdával lehet játszani.

 

A csoportokból továbbjutó helyezések eldöntése:

l.  győzelem esetén 3 pontot,

2.  döntetlen esetén 1-1 pontot,

3.  vereség esetén 0 pontot kapnak a csapatok.

A helyezések eldöntése pontegyenlőség esetén:

1.  egymás elleni eredmény,

2.  gólkülönbség,

3.  több rúgott gól,

4.  amelyik csapat több győzelmet ért el,

5.  mindezek egyenlősége esetén sorsolás dönt.

 

A játék kezdete és folytatása

Kezdet: A mérkőzést mindig a játékvezetőtől bal kézre eső csapat kezdi, a második félidőt a térfél csere után ugyancsak a játékvezetőtől balra eső csapat kezdi.

Kezdőrúgás: A kezdőrúgást a saját kapu előtti büntetővonalról, álló helyzetből kell elvégezni.

Gól utáni kezdőrúgás:

– az ellenfél játékosainak a saját térfelükön kell tartózkodniuk; – a labda, a játékba hozó csapat térfelén van, a kapu előtti területen; – a labda akkor kerül játékba, ha azt elrúgták és előre elmozdult; – a kezdőrúgást mindig állított helyzetből kell elvégezni;

– a kezdőcsapat egy kötelező passz után lőhet kapura;

– csere esetén meg kell várni, míg a becserélt játékos(ok) a pályára lép(nek) és becsukódik az ajtó.

A játékvezetői labda: Ha a játékot egyéb, a játékszabályokban nem rögzített módon megszakítják, és nem történt egyéb szabálytalanság, akkor a játékot játékvezetői labdával kell folytatni onnan, ahol a labda a játék megszakításának pillanatában volt.

 

Szabálytalanságok és sportszerűtlen viselkedés

Közvetlen szabadrúgással büntetendőek azon játékosok, akik a következő szabálytalanságok valamelyikét követik el:

– ellenfelét nem szándékosan, durvábban megüti; – ellenfelét gáncsolja, lábával buktatja, vagy megkísérli azt; – nekiugrik ellenfelének; – palánkhoz löki ellenfelét; – ellenfelét visszahúzza; – testi erejét brutális módon veti be, úgy hogy nem a labdát akarja megjátszani;

– a labdát birtokló játékost egyszerre két ellenfele szorítja be a palánkhoz;

– kézzel ér a labdához;

– ellenfelét bármely irányból becsúszva szereli. – veszélyesen játszik; – szándékosan az ellenfelét feltartja;

– becsúszik szabad labdára.

———————————————————————-

Büntető rúgással, de nem kiállítással kell figyelmeztetni azt a játékost:

– aki a gólba tartó labdát becsúszva téríti el;

– aki gólba tartó labdát kézzel térít el (kivétel, a test mellé leszorított kéz vagy testi épség megóvása érdekében maga elé tartott kéz);

– aki a kapu előtt a földön fekve akadályozza ellenfele vagy a labda mozgását;

– aki gólhelyzetben szabálytalanul választja el az ellenfél játékosát a labdától.

————————————————————————-

Két perces kiállítással kell fegyelmezni azt a játékost, aki:

– következetesen vét a játékszabályok ellen; – sportszerűtlenül viselkedik; – a sporthoz nem méltó szavakkal, mozdulatokkal nemtetszését fejezi ki ellenfelével vagy a játékvezetővel szemben; – késlelteti a játék újraindítását;

– mezőnyben vagy az ellenfél kapuja előtt szándékosan kézzel ér a labdába;

– az ellenfél javára megítélt büntetőbe  szándékosan beleér; – a játékvezető engedélye nélkül belép a játéktérre és sportszerűtlenül viselkedik; – a játékvezető engedélye nélkül elhagyja a játékteret. (kivéve sérülés esetén ) – a harmadik két perces kiállítás, végleges kiállítást von maga után.

Ezen szabálytalanságok esetén a játékvezető nem ítél büntetőt!

———————————————————————-

A mérkőzés folyamán a vétkes játékost véglegesen (cserével) ki kell állítani ha:

– volt már kétszer két perces kiállítása;

– durva szabálytalanságban sorozatban vétkes;

– brutálisan, szándékosan az ellenfél testi épségét veszélyeztetve játszik; – ellenfelét, vagy valaki mást leköp; – goromba, sértő kifejezéseket használ, nem sportemberhez méltóan viselkedik.

A figyelmeztetések a pályán nem lévő játékosokra is vonatkoznak!

 

Gól

Gólt kell ítélni, akkor:

– ha a labda akár a földön, akár a levegőben teljes terjedelmében áthalad a gólvonalon a kapufák és a keresztléc közt, anélkül, hogy előtte a támadó csapat szabálytalanságot követett volna el. A mérkőzés győztese: – a mérkőzést az a csapat nyeri, aki több szabályos gólt ér el. Ha mindkét csapat azonos számú gólt szerez, akkor a mérkőzés döntetlen.

Érvénytelen Gól

– ha a gólt kapott csapat nem várja meg, míg ellenfele visszamegy saját térfelére és úgy szerez gólt;

– ha a gólt kapott csapat nem végez el minimum egy passzot mielőtt kapura lőne;

– ha a gólt szerző csapat nem megy vissza saját térfelére és úgy szerzi meg következő gólját.

Szabadrúgás

Minden szabadrúgás alakalmával a labdának a talajon kell állni. A szabadrúgást végző játékos passzolhat vagy kapura is lőhet.

A szabadrúgás helye: Az ellenfél játékosainak legalább 2 m-re (ha lehet) kell a letett labdától állni. A labda akkor kerül játékba, ha elrúgták és ezáltal elmozdult.

Büntető rendelkezések: – ha az ellenfél játékosa az előírt távolságon belül tartózkodik: a szabadrúgást meg kell ismételni.

Büntető

Ha a kieséses szakaszban mind a rendes játékidő, mind a hosszabbítás után döntetlenre áll a találkozó. Ebben az esetben 3-3 büntetőt kell elvégezni a csapatoknak. Ha ez sem hoz döntést, akkor a csapatok felváltva végzik a büntetőrúgásokat, mindaddig, míg egyik csapat ki nem hagyja a büntetőt, míg a másik gólt szerez.

A büntetőrúgást a játékosoknak saját kapujuk előtt kijelölt büntetővonal bármely pontjáról kell elvégezniük az ellenfél üres kapujára. A büntetőbe nem érhet bele egy játékos sem addig, míg a labda az ellenfél kapuja menti falat nem érinti vagy gól nem lesz. Amennyiben a büntetőrúgónak valamelyik csapattársa idő előtt érinti a labdát, a másik csapat szabadrúgással folytathatja a játékot onnan, ahol történt a szabálytalanság. Ha abból a csapatból ér bele szándékosan idő előtt egy játékos a labdába, amelyik miatt történt a büntetőrúgás, akkor újabb büntetőt kell elvégezni, és a vétkes játékost ki kell állítani. Ha az elvégzett büntető nem érinti az ellenfél kapuja menti falat, akkor az ellenfél hozhatja játékba a labdát saját kapuja elöl.

 

Egyéb rendelkezések:

A bajnokságban résztvevő valamennyi közreműködő, egészségi állapota

ismeretében saját felelősségére vesz részt.

Bármilyen sérülés, egészségkárosodás, tragikus kimenetelű baleset

esetén a rendezőt semmilyen anyagi, kártérítési felelősség nem terheli.  

 

 

Budapest, 2018. December

Cageball Szövetség