fbpx

OKTÓBER 23 Ünnepi Torna 2018

Méltóan ünnepeltük 1956 emlékét!

Az ősz legnagyobb cageball tornájára ezúttal 29-en adták le jelentkezésüket, melyből végül 26 csapat döntött úgy, hogy ezt a napot a mozgásnak, kikapcsolódásnak, a legpörgősebb focinak szenteli nálunk. A Cageball Pont 3 pályáján több, mint  5 órán keresztül folytak a küzdelmek a nagyszerű díjakért, melyeket végül a Nekünk Mindegy, a Szőr(ny) RT. és a Csakaszőr csapatai zsebeltek be! Na de nézzük a részleteket:


A résztvevő 26 csapat 1db 6 fős és 4 db 5 fős csoportba nyert besorolást, ahonnan a csoportok első 3 helyezettjei illetve a legjobb negyedik juthattak tovább a nyolcaddöntő egyenes kieséses szakaszába.

Az A Csoportban mindenki 5 mérkőzést játszott, így elég idejük volt bizonyítani a továbbjutáshoz való rátermettséget. Csoportelsőként, ám 1 vereséggel jutott tovább a Nekünk Mindegy. Azonos pontszámmal, az egymás elleni vereség miatt második csak a Hungarokatalánok, míg a még továbbjutó pozíciót a Colorado fiataljai csípték meg. A csoport utolsó, jó nevű Szeméremajax bravúros meccsen győzte le a nagy Nekünk Mindegyet, ám többször ezt nem tudták megismételni, így a két ifi csapat Soldiers és Druska is előttük végzett.

A B csoportban a favorit és hibátlanul továbbjutó Szőr(ny)RT. mellett kiemelkedett még az újonc Csakaszőr. A csoportban elmondható, hogy minden csapat megverte azt, aki alatta végzett a tabellán, kivéve persze a 0 pontos CRVNS-t, így a harmadik Olympic Red Bull 2 győzelemmel még tovább ment, míg az egyébként jól játszó Ugyanazok 1 győzelemmel búcsúzott. A C jelű ötös legkiemelkedőbbje a visszatérő Dühöngő rutinos együttese, akik szintén hibátlan mérleggel várhatták a folytatást. Az Árpád FC és az újonc Kokobongo izgalmas döntetlent játszottak egymással, de így is mindketten továbbmehettek 7-7 pontjaikkal, míg ez a Man’s Not Hot formációnak már nem sikerült 1 győzelemmel, ahogyan a híres vagy hírhedt (ezt mindenki döntse el maga 🙂 ) játékvezetőnkről elnevezett 0 pontos Kassai csapatának sem.

Fantasztikus érzés lehet, ha a csapattársaid annyira kedvelik a játékodat, hogy rajongói klubot alapítanak neked. Így érezhetett a D csoport első helyén továbbmenő Radwan Monir Rajongói Klub névadó játékosa is, akik csak a második Malév ellen vesztettek pontokat, de ott is csak 2-t. Utóbb említetteket pedig nagy meglepetésre elverte a legjobb 4. helyezettként nyolcaddöntőbe jutó Veni Vidi Vici ifi csapata, akik viszont a harmadikként továbbmenő Főnixtől kaptak ki eggyel. A Bp. Bulls FC nem szerzett pontot, így búcsúzott. Talán az E jelű csoport sikerült a legkönnyebbre, ahol csak az újonc EA FC-nek nem sikerült a pontszerzés. Viszont első helyezettként menetelt tovább a legtöbb cageball bajnokságunkban játszó, lelkes Wayet Service (vagy Angels), de szép eredménynek számít a szintén Budapest Liga II. Osztályában vitézkedő FC Dinamo Partizános srácok csoportmásodik helye, akik most “Édeshármas” elnevezéssel vágtak neki ennek a tornának. A Pacsi-hús a csoportelső elleni X-nek köszönhette a még továbbjutó pozícióját, míg ez a Black Force-nak már nem sikerült.


A nyolcaddöntő legnagyobb arányú győzelmét a Dühöngő könyvelte, 8-1-es eredménnyel ütötték el a kissé elfáradt Pacsi-Húst a további küzdelmektől. Az  A csoport harmadik Colorado pedig magára talált és kisebb meglepetésre simán kiejtette az E csoport első Wayet Service-t. Az Édeshármas csapata is jó formában volt ezen a napon, az Olympic Red Bull nem tudott nekik gólt lőni a legjobb 8-ba kerülés érdekében. De igazi izgalmak csak eztán következtek:

A negyeddöntőben az előbb említett Édeshármas rendesen megszorongatta a Malévot, ám a két rutinos, Budapest Ligában szereplő csapat I. és II. osztálybeli különbsége kijött, ezzel elődöntőbe került az esélyesebb Malév. A leghevesebb és legizgalmasabb találkozón összecsapott a fiatalos lendület és a mérhetetlen rutin. Az előbbi jelzők gazdája a Szőr(ny)RT, hiába próbálkozott, nem tudott gólt juttatni a Dühöngő hálójába majdnem 9 percen keresztül, de ellenfeleiknek sem sikerült ugyanez, majd a lefújás előtt nem sokkal beakadt az az egy gól így elkerülve a büntetőpárbajt, ismét elődöntőbe jutottak a piros mezes fiatalok. A Colorado a csoport után újra összekerült a Nekünk Mindeggyel, de gólt megint nem sikerült lőniük Dudás Laciéknak. A Csakaszőr pedig mindenkit meglepett és remek játékkal elütötte a Radwan Monir Rajongói Klubot.

Az elődöntőben a Szőr(ny)RT. lehengerlő és okos játékkal múlta felül az újonc Csakaszőrt, a Nekünk Mindegy viszont egy végig kapaszkodós, 2-2-es meccs után csak büntetőkkel jutott túl a csalódott Malévon. A bronzmérkőzésre két olyan csapat került össze, akik még nem értek el dobogós helyezést cageball kupán. A szemtelenül fiatal Csakaszőr nagyon hajtott, így a rutinos Malév ellen kiharcolták a döntetlent, amivel már utóbbiaknak előző meccsükön is meggyűlt a bajuk és most sem volt ez másképpen: Az újonc fehér mezesek jobban rúgták az egész pályás üres kapura tartó lövéseket, így első szereplésük alkalmával rögtön éremig jutottak! Sőt, a torna legjobb játékosának járó különdíjat is csapatuk egyik meghatározó játékosa érdemelte ki, Szalmás Zoltán személyében.

A döntőben pedig két sztárcsapat találkozott, ebben az évben már harmadjára kupadöntőn. Az első alkalommal büntetőkkel, másodszorra pedig már rendes játékidőben múlta akkor felül a Szőr(ny) RT legendás ellenfelüket, a Nekünk Mindegyet, ám ez most harmadszorra nem sikerült. Egy végig kiélezett mérkőzés, 2-2-es döntetlen végeredménye után ismét büntetők következtek, melynek szerencsefaktora az elődöntőt követően megint csak a labdabirtoklásáról híres Nekünk Mindegy csapatának kedvezett, így újabb nagy tornát zsebelt be a sokszoros cageball győztes.


Kiváló megmérettetésen vagyunk túl, rengeteg izgalmas és nem utolsó sorban sportszerű összecsapást láthattunk ezen a tornán, gratulálunk mindenkinek! Nagyon köszönjük Nektek, hogy egyre többen választjátok a cageballt, a legpörgősebb amatőr sportágat, ha focizni támad kedvetek szabadidőtökben, tartások meg ezt a jó szokást továbbra is! 🙂 November végén várunk benneteket ismét!

 

További fotókért kattints IDE!

 

EREDMÉNYEK:

A csoport

Nekünk Mindegy 12p
Hungarokatalánok 12p
Colorado 9p
Druska 6p
Soldiers 3p
Szeméremajax 3p
Druska – Hungarokatalánok 3 – 6
Colorado – Soldiers 7 – 2
Szeméremajax – Nekünk Mindegy 5 – 3
Hungarokatalánok – Colorado 4 – 3
Druska – Szeméremajax 9 – 4
Soldiers – Nekünk Mindegy 3 – 5
Hungarokatalánok – Szeméremajax 5 – 1
Colorado – Nekünk Mindegy 0 – 5
Druska – Soldiers 9 – 7
Druska – Nekünk Mindegy 2 – 5
Hungarokatalánok – Soldiers 6 – 0
Colorado – Szeméremajax 4 – 2
Druska – Colorado 3 – 4
Soldiers – Szeméremajax 9 – 2
Hungarokatalánok – Nekünk Mindegy 1 – 3

 

B csoport

Szőr(ny) RT. 12p
Csakaszőr 9p
Olympic Red Bull 6p
Ugyanazok 3p
CRVNS 0p
CRVNS – Csakaszőr 3 – 8
Olympic Red Bull – Szőr(ny) RT. 2 – 4
CRVNS – Ugyanazok 4 – 5
Csakaszőr – Olympic Red Bull 7 – 4
Csakaszőr – Ugyanazok 4 – 2
CRVNS – Szőr(ny) RT. 3 – 9
CRVNS – Olympic Red Bull 2 – 3
Szőr(ny) RT. – Ugyanazok 4 – 2
Csakaszőr – Szőr(ny) RT. 2 – 4
Olympic Red Bull – Ugyanazok 3 – 1

 

C csoport

Dühöngő 12p
Árpád Fc 7p
Kokobongo 7p
Man’s not hot 3p
Kassai 0p
Árpád Fc – Dühöngő 3 – 6
Kassai – Kokobongo 1 – 6
Árpád Fc – Man’s not hot 5 – 2
Dühöngő – Kassai 8 – 0
Dühöngő – Man’s not hot 5 – 0
Árpád Fc – Kokobongo 1 – 1
Árpád FC – Kassai 9 – 1
Kokobongo – Man’s not hot 3 – 2
Dühöngő – Kokobongo 3 – 0
Kassai – Man’s not hot 4 – 5

 

D csoport

Radwan Monir Rajongói Klub 10p
Malév 7p
Főnix 6p
Veni Vidi Vici 6p
Bp.Bulls FC 0p
Bp.Bulls Fc – Főnix 0 – 3
Radwan Monir Rajongói Klub – Veni Vidi Vici 6 – 4
Bp.Bulls Fc – Malév 2 – 7
Főnix – Radwan Monir Rajongói Klub 3 – 5
Főnix – Malév 0 – 2
Bp.Bulls FC – Veni Vidi Vici 0 – 8
Bp.Bulls FC – Radwan Monir Rajongói Klub 5 – 8
Veni Vidi Vici – Malév 3 – 1
Főnix – Veni Vidi Vici 4 – 3
Radwan Monir Rajongói Klub – Malév 3 – 3

 

E csoport

Wayet Service 10p
Édeshármas 9p
Pacsi-Hús 5p
Black Force 4p
EA FC 0p
Black Force – EA FC 4 – 2
Édeshármas – Pacsi-Hús 5 – 2
Black Force – Wayet Service 0 – 3
EA FC – Édeshármas 3 – 4
EA FC – Wayet Service 2 – 3
Black Force – Pacsi-Hús 2 – 2
Black Force – Édeshármas 2 – 3
Pacsi-Hús – Wayet Service 2 – 2
EA FC – Pacsi-Hús 2 – 6
Édeshármas – Wayet Service 2 – 3

 

Nyolcaddöntők

Nekünk Mindegy – Főnix 4 – 2
Szőr(ny) RT. – Veni Vidi Vici 7 – 3
Wayet Service – Colorado 2 – 7
Dühöngő – Pacsi-Hús 8 – 1
Édeshármas – Olympic Red Bull 3 – 0
Radwan Monir Rajongói Klub – Kokobongo 4 – 1
Árpád Fc – Malév 2 – 6
Hungarokatalánok – Csakaszőr 3 – 6

Negyeddöntők

Nekünk Mindegy – Colorado 3 – 0
Szőr(ny) RT. Dühöngő 1 – 0
Édeshármas – Malév 1 – 2
Radwan Monir Rajongó Klub – Csakaszőr 3 – 6

Elődöntők

Nekünk Mindegy – Malév 2 – 2  bü.:2-0
Szőr(ny) RT. – Csakaszőr 4 – 1

Bronzmérkőzés

Csakaszőr – Malév 2 – 2

bü.: 2-0

Döntő

Nekünk Mindegy – Szőr(ny) RT. 2 – 2

bü.: 2-0