fbpx

Sajtóközlemény

A “European street football league” először kerül megrendezésre a történelem folyamán:

Az utcai sportkultúra sporttörténeti mozgalmát indítja el Európa 11 legnagyobb streetfootball szervezete, akik 2020-ban, európai nagyvárosokban rendezik az első nemzetközi utcai futball bajnokságot. A következő évben a nyílt utcai futball „Ghetto Football Euro League 2020” versenyek megszervezésére, márciustól április végéig kerül sor a következő helyszíneken: Barcelona, ​​Milánó, Prága, Budapest, Brüsszel, Berlin, Amszterdam, Varsó, Koppenhága és Dakovo. Az első verseny 2020. március 21-én Barcelonában kerül megrendezésre, az utolsó pedig 2020.05.05-én Rigában.

A „Ghetto Football Euro League 2020” – Európai utcai futballmozgalom projekt célja, hogy a MOVE-Ball” társadalmi befogadás mozgalom projekt mellett segítse és népszerűsítse a különféle közösségi csoportok társadalmi beilleszkedését a sport révén. Ezért lett létrehozva az utcai futballmozgalom Európában. A szervezők a versenysorozat sikerességének érdekében, az országok közötti együttmûködéshez, valamint a versenyekkel kapcsolatos kommunikáció és információ mindenki számára történõ eléréséhez, kifejezetten erre a nemzetközi utcai futballprojektre, létrehoznak egy internetes platformot.

Az egyes városok által szervezett 3v3 tornák minden csapat számára nyitottak és bármilyen nemzetiségű csapat részt vehet rajtuk. A projekt szervezői fedezik országonként négy, korábban kiválasztott európai városba az utazás költségeit, az országok által delegált  csapatok (3 férfi és 1 női csapat) számára. A rigai döntőben 24 csapat vesz részt: a versenysorozatban szereplő 10 ország győztes csapata, 12 csapat a versenyek rangsorolása alapján és 2 csapat Lettországból.

A projekt társfinanszírozott az Európai Unió ‘Erasmus +: Sport’ programjának pénzügyi támogatásával (szerződés száma: 613248-EPP-1-2019-1-LV-SPO-SNCESE).

A projekt tartalma a szerzők felelőssége, és nem tükrözi az Európai Bizottság Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség hivatalos véleményét.

Hivatalos hashtagek:

#erasmussports #streetfootball #euroleague3v3 #ghettofootball #cageball

Tags: × × × × × ×