IX. Baráti Társaságok Kupája

Először a Chicagóé a Baráti Társaságok Kupa!

Tíz csapat indult el a 2017-es év első férfi cageball kupáján. A Kőbányai Cageball Centerben ismét Baráti Társaságok Kupáját rendeztünk, szám szerint immáron a IX.-et, ahol szokás szerint most is csak igazolással nem rendelkező futballisták léphettek pályára.
A csoportmeccseken, az A-jelű ötösből az E-sense emelkedett ki, akik veretlenül nyerték meg a csoportot. Másodikként a Madarak zártak, akik szintén nem tudták meg a csoportmeccsek alatt, IMG_1661hogy milyen vesztesen elhagyni a pályát. Az Öcskösök formáció 1-2-1 mérleggel a harmadik, az Árpád FC két döntetlenjével a negyedik továbbjutó helyet kaparintotta meg. Az újonc UFO 1 ponttal búcsúzott, de reméljük tetszett nekik a labdarúgás ezen műfaja is és láthatjuk még őket viszont a pályán.
A B-csoportban a Szegletkő Otthont láttuk vendégül mert sajnos a karácsonyi tornán nem tudtak részt venni csapatként. A fiatalok mozogtak egy jót, de sajnos a pontszerzés ezúttal nem jött össze nekik. Az első alkalommal induló ÁgyúsoIMG_1689k végeztek negyedikként, az őket megelőző Bajzások harmadikként. Nagy meglepetésre a jó erőkből álló „baráti” Chicago csak második lett, köszönhetően a torna meglepetés csapatától (Dunnák) elszenvedett vereségnek.
A negyeddöntőben sokgólos meccsen maradt alul a Madarak, az Ágyúsok és az Öcskösök csapat. De szintén a legjobb nyolc jelentette a végállomást az ezúttal a szabályok miatt csak amatőr játékosokkal kiálló Árpád FC-nek is. Az elődöntőben két gólzáporos mérkőzést láthattunk. A döntőnek beillő rutinos csapatok találkozóján a Chicago 8-5-re győzött az E-sense felett. A másik ágon a legjobb szereplésüket felmutató Bajzások 7-4-re kikaptak a Dunnáktól.
A bronzmeccsen az E-sense szerezte meg a harmadik helyet rutinos játékkal. A döntőben hatalmas izgalmak után a Chicago úgy mentette döntetlenre a találkozót, hIMG_1849ogy a mérkőzés lefújása előtt egy perccel még kétgólos hátrányban álltak a sümegi fiatalokból álló Dunnák ellen, akik pedig 5-2-re is vezettek már a mérkőzés alatt. És ahogy az már számtalanszor előfordult, a büntetőket a rutinos csapat végezte el pontosabban, így első alkalommal került a Baráti Társaságok Kupa a Chicago birtokába! A Dunnák minden dicséretet megérdemel, mert végig jó teljesítményt nyújtottak és nem akármilyen kihívója volt a rutinos csapatoknak.
Köszönjük a részvételt minden csapatnak, örülünk, hogy szeretitek ezt a formátumot is, ígérjük folytatjuk, tavasszal jelentkezünk a X. Baráti Társaságok Kupája kiírásával!

TOVÁBBI FOTÓK A FACEBOOK GALÉRIÁNKBAN, ITT!

Árpád FC – Öcskösök 0-0
Madarak – UFO 6-0