fbpx

RELOAD CUP 2020

ÚJRAINDULÁS

Végre mi is piros lapot mutathattunk a COVID-19 járvány veszélynek, kinyithattak sportközpontjaink és újraindíthattuk a legpörgősebb foci rendezvényeket! Az újraindítás utáni első tornára 12 csapat nevezett be, akik 3 db négyfős csoportba sorolódva várták közel 3 hónap után a “ketrec-küzdelmeket”. A csoport első és második helyezettek automatikusan továbbjutottak, a 3. és negyedikek pedig vigaszágon folytathatták ahol az egyenes kieséses meccsek után egy hármas döntőn dőlt el az első 2 továbbjutó csapat sorsa. – Volt is izgalom bőven, ráadásul a játékidőt is megdobtuk kicsit, hogy a visszatérésre mindenki kifocizhassa magát! 😉

Az ‘A’ csoportot nem meglepő módon hibátlanul teljesítette a sikerre éhes Nekünk Mindegy, másodikként pedig a legutóbbi Hybrid kupa győztes Árpád FC Sárga csapata ment tovább, ugyanis Laczkó István tanítványai ismét két brigáddal vágtak neki a tornának. A Szövetségünk által is támogatott, nemrég megalakult Cageball Warriors KTSK futsal egyesülete szintén két csapattal indult el, itt az 1-es számú csoportharmadikként végzett, ám játék nélkül szerezték a 3 pontot, mivel a 4. Alibi nem tudott megjelenni a rendezvényen. A ‘B’ jelű kvartettben is erős volt a mezőny, itt már pontegyenlőség alakult ki a továbbjutóknál és csak a gólarány döntötte el a helyezéseket a Malév és Chicago között az egymás elleni döntetlen után, ebben a sorrendben. Harmadikként az Árpád FC Fekete mezes csapata végzett vigaszágra jutva, akiknek ezúttal leginkább a góltermeléssel akadtak gondjaik. A negyedik 0 ponttal pedig a Cageball Warriors 2., szintén vigaszágon folytatva.

A ‘C’ csoport meglepetés Hungarokatalánok elsőséggel végződött, miután egy “taktikai” meccsen ikszeltek a Szőr(ny)RT-vel, így a velük való pontegyenlőség miatt itt is a gólarány döntött ismét. Az Olympic Red Bull és Mindspire szintén döntetlent játszott egymással, így 1-1 megszerzett pontjuk után, a kevésbé negatív gólarány határozta meg a helyezéseket. A Mindspire kisebb szerencsével akár előbb is végezhetett volna, a Szőr(ny)RT. ellen még az utolsó percben 5-5-nél álltak, ám két kíméletlen gól beakadt a végére, így elmaradt a bravúr.


A vigaszág három egyenes kieséses mérkőzéséből az Olympic Red Bull erőnyerőként jutott a hármas döntőbe, a Cageball Warriors két csapata pedig összekerült, tőlük a 2-es számú küzdhetett tovább a negyedöntőbe jutásért. Az Árpád FC Fekete pedig könnyedén múlta felül a Mindspire-t, majd a hármas döntőbe is folytatta ezt a tendenciát, így elsőként jutott a negyeddöntőbe. Az Olympic Red Bull a Warriors 2 ellen tudott győzni, így rájuk is várt minimum 1 meccs még.


A negyeddöntő legnagyobb bravúrját a Hungarokatalánok mutatta be, akik végig vezetve ütötték ki a Chicago-t, remek játékkal! Az Árpád FC csapatainak nem kedvezett a sorsolás, egyiküket a Nekünk Mindegy, másikukat a Szőr(ny)RT. küldte haza, vagyis mondhatjuk a két döntőstől kaptak ki. A sérülésekkel küzdő, kissé elfáradt Olympic Red Bull ellen a Malévnak már nem volt nehéz dolga. Az elődöntőben még inkább fokozódtak az izgalmak, a Hungarokatalánok folytatta a Chicago elleni lendületét és döntetlent játszott a Nekünk Mindeggyel, akiknél ha nincs aznap a  vendég játékos Pleva Ádi, valószínűleg a bronzéremig sem jutnak el! A büntetőpárbaj pedig mint már oly sokszor, nekik kedvezett, így a ‘katalánok’ mehettek a bronzért. A másik ágon a Malév ugyan jól küzdött, de a Kovács Dani vezette Szőr(ny)RT. mindig tudott több gólt lőni.

A bronz mérkőzésre pedig látszólag a Malév tartalékolta erejét jobban, jól védekezve nyerték meg a meccset és az újraindulás utáni első torna bronzérmét ebben az igen erős mezőnyben. A döntőbe már-már klasszikusnak mondható ellenfelek kerültek össze, ehhez mérten egy óriási derbit is láthattunk tőlük. Az, hogy a Nekünk Mindegy 5-2-es hátrányból képes volt felállni és végül 6-6-ra egalizálni a Szőr(ny)RT. ellen, bizony nem kis dolog, melyben nagy szerepet vállalt a később Torna Labdarúgójának választott, előbb is említett Pleva Ádám és a szülinapos csapatvezető Fahmy Ahmed, akitől elvitathatatlan, hogy óriási küzdő, ha hátrányban kell játszania. A büntetőpárbaj pedig ismét csak nekik kedvezett, így ugyan némi szerencsével, de a Nekünk Mindegy félév után ismét tornát nyert, a Szőr(ny)RT. pedig így 2 ponttal iratkozott fel a 2020-as kupa ranglistára.

Összességében mindenképp elmondható, hogy remek, zökkenőmentes és erős tornán vagyunk túl a 3 hónap kényszer szünet után, reméljük, hogy a következő megmérettetésre még többen összegyűlünk, hiszen felavatjuk a Cageball Pont vadonatúj kültéri pályáit! 😉

 

TOVÁBBI FOTÓKÉRT IDE KATTINTS!

 

Ha fent vagy INSTAGRAMON, nézd meg az összefoglaló storyt remek videókkal,

 ▶ IDE KATTINTVA! ◀

 

 

EREDMÉNYEK:

A CSOPORT

Nekünk Mindegy 9 pont
Árpád FC Sárga 6 pont
Cageball Warriors 3 pont
Alibi 0 pont
Árpád FC Sárga – Cageball Warriors 4-0
Alibi – Nekünk Mindegy 0-6 j.n.
Cageball Warriors – Alibi 6-0 j.n.
Nekünk Mindegy – Árpád FC Sárga 8-2
Árpád FC Sárga – Alibi 6-0 j.n.
Cageball Warriors – Nekünk Mindegy 1-7

B CSOPORT

Malév 7 pont / GK.: +7
Chicago 7 pont / GK.: +5
Árpád FC Fekete 3 pont
Cageball Warriors 2 0 pont
Chicago – Malév 1-1
Árpád FC Fekete – Cageball Warriors 2 3-1
Cageball Warriors 2 – Malév 0-3
Chicago – Árpád FC Fekete 3-1
Árpád FC Fekete – Malév 2-6
Cageball Warriors 2 – Chicago 3-6

C CSOPORT

Hungarokatalánok 7 pont / GK.: +8
Szőr(ny) RT. 7 pont / GK.: +4
Olympic Red Bull 1 pont / GK.: -4
Mindspire 1 pont / GK.: -8
Hungarokatalánok – Mindspire 7-1
Olympic Red Bull – Szőr(ny) RT. 2-4
Hungarokatalánok – Olympic Red Bull 6-4
Mindspire – Szőr(ny)RT. 5-7
Olympic Red Bull – Mindspire 3-3
Szőr(ny) RT. – Hungarokatalánok 5-5

Vigaszág:

CB Warriors 1 – CB Warriors 2 3-5
Árpád FC Fekete – Mindspire 11-2
Olympic Red Bull – Alibi 6-0 j.n.
Vigaszági hármas döntő:
CB Warriors 2 – Árpád FC Fekete 3-6
Árpád FC Fekete – Olympic Red Bull 7-3
Olympic Red Bull – CB Warriors 2 3-1
Továbbjutott az I. és II. helyezett!

Negyeddöntők:

Nekünk Mindegy – Árpád FC Fekete 5-1
Malév – Olympic Red Bull 7-1
Chicago – Hungarokatalánok 2-4
Szőr(ny)RT. – Árpád FC Sárga 5-1

Elődöntők:

Malév – Szőr(ny)RT. 5-8
Nekünk Mindegy – Hungarokatalánok 4-4, bü.: 3-1

Bronzmeccs:

Malév – Hungarokatalánok 5-2

Döntő:

Nekünk Mindegy – Szőr(ny)RT. 6-6, bü.: 3-1