fbpx

‘ICC’ International Cageball Cup 2018

Válogatottunk itthon tartotta az ‘ICC’ trófeát!

Büszkén jelenthetjük ki: 2018. Szeptember 29-én sikeresen megrendeztük az első nemzetközi cageball tornát! Az eseményre két szlovákiai (felvidéki) csapat és egy méltán híres lengyel freestyle foci együttes fogadta el a meghívást, hogy megmérkőzzenek a BUDAPEST LIGA Tavaszi szezonjának I. Osztályából behívott 2×6 fős válogatottjával!

Az öt résztvevő csapatnak egy igazán erőt próbáló feladatot jelentett ez a torna, hiszen rendhagyó módon 2×10 perc volt egy mérkőzés játékideje! Ráadásul 8 db várt mindenkire, hiszen délelőtt és délután is minden csapat játszott egymás ellen 1-1 kört, közte 1 órás ebédszünettel! Összegezve tehát, minden résztvevő nettó 160 perc kőkemény focival fejezte be a szombati napot, ami önmagában nem kis sport teljesítmény, így már csak ezért is gratulálunk minden játékosnak! 

Ötödik helyen végzett a Szlovákiából, Dunaszerdahelyről érkező   Trinidad. A csapatnak már volt némi cageball rutinja, mivel a győri Club Arénában többször is szerepeltek korábban kupákon, mindig jó eredményekkel. Találkozóik zömén szoros eredményeket értek el, bár belefutottak nagyobb vereségekbe is, de a torna végére feltámadtak! Emlékezetes meccsük a későbbi győztessel játszott 8-6-os szoros vereségük is, de a torna végén nem maradtak pontok nélkül, hiszen a honfitárs Favágók TC-t elkapták a visszavágón 6 góllal!

Az imént említett, szlovákiai Vásárútról jött   Favágók TC szerezte meg a negyedik pozíciót! Sportágunk nekik sem volt ismeretlen, hiszen a 2015-ben megrendezett győri Bajnokok Csatája elnevezésű országos cageball tornát ők nyerték meg, maguk mögé utasítva akkor olyan budapesti csapatokat is, akiknek játékosai szerepeltek ezen a napon a magyar csapat válogatottjaiban! Most egy bravúros döntetlennek köszönhetően végeztek előrébb a Trinidadnál, hiszen az odavágón okos játékkal leikszeltek a lengyeleket képviselő R-Style csapatával!

Ők, azaz a Lengyelország fővárosából, Varsóból ideutazó  R-SYTLE állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára! A srácok elképesztő trükkökkel, cselekkel színesítették minden meccsüket, hiszen a csapat minden tagja, hivatásszerűen űzi a világon egyre népszerűbb freestyle football stílust, ami mint tudjátok a labdával való zsonglőrködésen alapul. A teljesség igénye nélkül említenénk meg, hogy a csapat vezetője, Adrian Franc például hazájukban országos freestyle bajnok több kategóriában és saját freestyle akadémiát is vezet! De felsorolhatnánk még csapatuk hátsó irányítóját, Mateusz Odrzygóźdź-t is, aki a lengyel Adidas Tango League győztes csapatában szerepelt és Országos Panna 1v1 bajnok is volt tavaly. A torna legjobb játékosa különdíjat pedig a csapatukban legtöbb gólt is szerző Mariusz Ujazda érdemelte ki!

A két magyar csapatot pedig egyik vendég sem tudta megfogni, még ha néha-néha közel is jártak hozzá…Persze a hazai pálya előnyei és a hatalmas játékrutin mind őket erősítették, de ennek ellenére olykor meg lettek szorongatva így sikerük nem vitás, nagyon büszkék vagyunk rájuk:

Második lett a  Magyar Cageball Válogatott ‘B’ jelű csapata! Ők csak másik honfitársaiktól szenvedtek el vereséget, de tőlük kétszer is. A torna nyitó mérkőzésén még viszonylag szoros volt válogatott csapataink egymás elleni küzdelme, ám a záró meccsen ez már egy 9 gólos különbséggé nőtte ki magát. Legemlékezetesebb és legszorosabb győzelmük a lengyel R-Style elleni visszavágó volt, ahol a 19. perc végén szerezték meg 4-4-es állás után a győztes 5. találatot!  Fölényes, legnagyobb gólkülönbségű győzelmeik pedig a szlovákiai Trinidad ellen voltak könyvelhetőek, ennek köszönhetően is került ki tőlük a Torna Gólkirálya, Molnár Ferenc, aki cageball pályafutása alatt már bajnokságokban is öt alkalommal nyerte el ezt a címet! Gratulálunk Fecó, szép munka volt! 🙂

Az első ‘ICC Bajnok’ pedig, 100%-os teljesítménnyel, abszolút megérdemelten a  Magyar Cageball Válogatott ‘A’!  A tavaszi Budapest Liga I. Osztály bajnok csapatból ismert Dudás Laci csapatkapitány irányításával végig kiegyensúlyozottan, sportszerűen és magabiztosan játszva, nyerték el a csodálatos International Cageball Cup Vándortrófeát, melynek talpára nevük felkerül, a csodás serleget, egyedi ‘ICC’ érmeket, pólókat és oklevelet!

Gratulálunk a győztes keret hatosának, Dudás Lacinak (Nekünk Mindegy), Fahmy Ahmednek (Nekünk Mindegy), Pfeffer Petinek (KE-KI Duna SK), Szalay Márknak (Szőr(ny)RT.), Takács Lacinak (Legjobbkocsma.hu) és Ujfalusi Rolinak (Chicago) ehhez a nem mindennapi teljesítményhez! Továbbá természetesen minden résztvevő csapatnak, akik egytől-egyig remekül helyt álltak és magas színvonalú játékot produkáltak a kilátogató szurkolók legnagyobb örömére! 2019 nyarán folytatjuk! 😉

 

 

Továbbbi fotókért kattints IDE!

(Click here for more photos!)

 

 

TABELLA (table):

Csapatok (Teams)

M GY D V RG KG GK P
1. CB Válogatott A (HUN) 8 8 0 0 81 33 48 24
2. CB Válogatott B (HUN) 8 6 0 2 79 44 35 18
3. R-STYLE (POL) 8 3 1 4 44 58 -14 10
4. Favágók TC (SVK) 8 1 1 6 37 70 -33 4
5. Trinidad (SVK) 8 1 0 7 47 83 -36 3

 

 

EREDMÉNYEK (results):

Odavágó kör (round 1)

CB Válogatott A (HUN) – CB Válogatott B (HUN) 7 – 4
Favágók TC (SVK) – Trinidad (SVK) 11 – 9
R-Style (POL) – Cageball Válogatott A (HUN) 8 – 10
Trinidad (SVK) –  Cageball Válogatott B (HUN) 4 – 17
Cageball Válogatott A (HUN) – Trinidad (SVK) 11 – 4
R-Style (POL) – Favágók TC (SVK) 6 – 6
R-Style (POL) –  Cageball Válogatott B (HUN) 3 – 9
Cageball Válogatott A (HUN) – Favágók TC (SVK) 8 – 4
Favágók TC (SVK) – Cageball Válogatott B (HUN) 6 – 13
R-Style (POL) – Trinidad (SVK) 8 – 5

Visszavágó kör (round 2)

Cageball Válogatott B (HUN) – Favágók TC (SVK) 11 – 3
R-Style (POL) – Trinidad (SVK) 9 – 6
Favágók TC (SVK) – Cageball Válogatott A (HUN) 1 – 10
R-Style (POL) – Cageball Válogatott B (HUN) 4 – 5
Cageball Válogatott A (HUN) – Trinidad (SVK) 8 – 6
R-Style (POL) – Favágók TC (SVK) 4 – 3
Trinidad (SVK) –  Cageball Válogatott B (HUN) 4 – 16
Cageball Válogatott A (HUN) – R-Style (POL) 14 – 2
Favágók TC (SVK) – Trinidad (SVK) 3 – 9
CB Válogatott A (HUN) – CB Válogatott B (HUN) 13 – 4

 

 

GÓLLÖVŐ LISTA (score table):

Név / Csapat Gólok száma
Molnár Ferenc (Cageball Válogatott B) HUN 26
Ujfalusi Roland (Cageball Válogatott A) HUN 20
Takács László (Cageball Válogatott A) HUN 18
Gerhardt Ádám (Cageball Válogatott B) HUN 17
Fahmy Ahmed (Cageball Válogatott A) HUN 16
Kern Máté (Cageball Válogatott B) HUN 16
Mariusz Ujazda (R-style) POL 16
Kucsera Gergely (Trinidad) SVK 13
Mészáros Lajos (Trinidad) SVK 12
Pfeffer Péter (Cageball Válogatott A)HUN 12
Seszták László (Favágók TC) SVK 12
Adrian Franc (R-style) POL 10
Bernáth György (Cageball Válogatott B) HUN 10
Ravasz Dávid (Trinidad) SVK 10
Vörös Bálint (Favágók TC) SVK 9
Duda Iván (Favágók TC) SVK 8
Oleg Chsherbakov (R-style) POL 8
Szalay Márk (Cageball Válogatott A) HUN 8
Borsos Gábor (Cageball Válogatott B) HUN 7
Dudás László (Cageball Válogatott A) HUN 6
Takács Dávid (Favágók TC) SVK 6
Bartal Ádám (Trinidad) SVK 5
Damian Gawrych (R-style) POL 5
Mateusz Odrzygózdz (R-style) POL 4
Varga Gábor (Trinidad) SVK 4
Mayer Erik (Trinidad) SVK 3
Senyvicky Zsolt (Cageball Válogatott B) HUN 2
Megály Tibor (Favágók TC) SVK 1