fbpx

BUDAPEST LIGA 2020 ŐSZ I. Osztály

Új bajnoka van a Budapest Liga I. Osztályának!

Egy rettenetesen nehéz, kaotikus, rendhagyó szezont fejeztünk be osztályos bajnokságunk történetében. 2020 szeptemberében elindult, 2021 júliusában befejeződött… Ősszel küzdöttünk a Cageball Pont levegőztetőrendszerével, emiatt olykor fagyoskodtunk a kültéri pályákon, jött egy laza 7 hónapos szünet a Covid-19 vírus helyzet okozta korlátozások miatt, az újraindulás pedig jó néhány csapatnak nehézkes volt, rekord mennyiségű ki nem állás / halasztás jellemezte az utolsó fordulókat.

Az előző szezonhoz képest viszonylag jelentősen változott a mezőny is, 12 helyett 10 csapat rajtolt el, csatlakozott a korábban II. Osztályból feljutó RB Óbuda, visszanevezett az 1 szezont kihagyó Black Team és ami a legnagyobb meglepetés volt, összeolvadt a korábbi ezüst és bronzérmes Szőr(ny)RT. és Chicago, vagyis inkább fogalmazzunk úgy, hogy a Chicago leigazolta a ‘Szörnyek’ 2 meghatározó játékosát. A résztvevő 10 csapatra az alapszakasz után egy alsó-felső házas rájátszás várt, ahol a legjobb 5 még egy körben bizonyíthatta egymásnak, kik lesznek az évad legjobbjai.


A címvédő: A négyszeres bajnok Nekünk Mindegy csapatát emlegettük így, akik a tavaly nyáron megújult kerettel vágtak neki az I. Osztály új évadának is, ám rögtön az első meccsükön a 2. fordulón (az 1. héten az FC Kóma nem állt ki ellenük) jött a blama: Kikaptak a sikerre éhes Hungarokatalánoktól! Természetesen volt már ilyen nem egyszer, hogy becsúszott nekik egy ilyen vereség a tabella ‘alsóbb feléről’, ám éppen a lezárások előtt, az alapszakasz utolsó fordulóján a Chicago-tól is presztízsvereséget szenvedtek, akik 0-1-ről 6-1-re fordították meg a találkozót! Az újraindulást követően még szereztek egy győzelmet a Malév ellen, majd a rájátszás első fordulójában az RB Óbuda ellen, ám innentől a küzdelmeket úgy ahogy van, feladták! Elfogytak / nem tudtak / nem akartak kiállni se a Chicago Juniors, se a Malév, se a Chicago ellen az utolsó 3 mérkőzésen, így a szabályok értelmében nem volt más választásunk, a csapatot történetük folyamán először kizártuk a bajnokságból. Harcolhattak volna az ezüstéremért, vagy biztosan bronzérmesek lettek volna, ehelyett igen méltatlan véget ért szezonjuk, főleg a korábban elért fantasztikus eredményeikhez mérten.


Kiesett II. Osztályba a Black Team! Ez lehetne a bajnokság másik negatív ‘szenzációja’, főleg annak fényében, hogy a Molnár Ferenc vezette csapatnak egyedüliként sikerült pontot rabolni a bajnoktól, a vereségeik nagy részén pedig mind-mind 1-2 góllal maradtak csak alul. Ilyen pedig végképp biztosan először fordult elő itt az I. Osztályban, hogy 11 ponttal a tabella utolsó helyén végezzen egy csapat, de ráadásul nem egy, hanem kettő! Velük azonos pontszámmal végül 8.-ként záró Angels elkerülte a kiesést az egymás elleni eredményeik miatt, amit a Black csak magának köszönhet, mivel az alapszakaszban egalizáltak egymással, a rájátszásra pedig pont ellenük nem tudtak kiállni, ami játék nélküli 6-0-ás eredményt és végül kiesést hozott. Hetedikként zárt a mezőny legkevesebb gólját rúgó FC Kóma: Balatoni Laciék folyamatosan tartani tudják I. Osztálybeli középcsapat szintet, olykor kicsit feljebb, olykor kicsit lejjebb, de mindenképp stabilan. Szinte mindig megverték az alattuk végzőket, de legemlékezetesebb eredményük talán a későbbi bronzérmes Malév elleni X. Hatodik, avagy alsó-ház második lett az UFC, akik az előző szezon II. Osztályának bajnokaként kerültek fel és bizony ehhez mérten is remekül szerepeltek, nem egyszer keserítették meg nagyobb csapatok életét fegyelmezett védekezésükkel és ezzel 16 pontot gyűjtöttek be. Velük azonos pontszámban végzett a Hungarokatalánok is, akik az alapszakaszban éppen vereséget is szenvedtek az UFC-től, ám a rájátszásban ezt több góllal visszaadták, emiatt (is) nyerték meg az alsó-házat. Nyilván az ambíciózus csapatnak van bőven hiányérzete, főleg miután legyőzték a Nekünk Mindegyet is az elején, pl. igen fájó pont lehet, hogy oda-vissza kaptak ki az Angels-től. Ha ránézünk a mérlegükre, érdekes lehet még az is, hogy a mezőnyben ők kapták a második legtöbb gólt és ők is rúgták a második legtöbbet…

FELSŐ-HÁZ:

Ha az alsó-ház két 16 pontossal ér véget, akkor miértne kezdődhetne a felső is két 16 pontossal? 🙂 – Nyilván ennek egyik fő oka a Nekünk Mindegy kizárása és eredményeik törlése. Az RB Óbuda ezzel 4. lett és talán a szezon egyik nagy vesztesének is mondhatjuk őket: kikaptak a kieső Black Team-től, a fentebb említett kizárás miatt viszont az utolsó fordulón még harcban voltak a nagy rivális Chicago Jr.-al az ezüstéremért (vagy X esetén a bronzért), de végül vereséget szenvedtek. A rájátszásban pedig két alkalommal nem tudtak kiállni, egyszer éppen a Malév ellen, akikkel így azonos pontszámban végeztek és az alapszakaszban felül is múlták őket 6 góllal. Ám a visszavágó ki nem állása ugyanennyit jelentett, így a gólkülönbség döntött csak kettejük közt, ami 3 találattal az utóbbiaknak kedvezett, ezzel lett a Malév sporttörténetükben először dobogós az I. Osztályban. Sok mindenen múlik egy ilyen helyezés, pláne egy ilyen szezonban, de az eredményük immáron elvitathatatlan és azért mindenképp meg kell említenünk, hogy Ábrahám Gáborék már évek óta a ‘tűz közelében’ voltak. Azért az RB Óbuda gazdagodott egy különdíjjal, habár a szinte végig listavezető támadójuk, Gold Péter a végén lemaradt a gólkirályi címről is, de a csapatkapitányok megszavazták harmadikként a szezon legjobb fiktív csapatának tagjaként, így Peti második cageball kártyáját zsebelte be. A bronzérmes Malév adta ugyanezen különdíj második helyezettjét, Dörgő Zsolt személyében, aki viszont első alkalommal örülhetett ennek a csodás táblának!

Kovács ‘Koko’ Isván csapatvezető pedig ebben a bajnokságban bizony felért a csúcsra: Mindkét csapata a lehető legelőrébb végzett, a Chicago pedig sok I. Osztály bronzérem után első ízben lett BAJNOK! Mindezt veretlenül, Kovács Dániel gólkirályi címével, a legtöbb rúgott góllal és talán nem túlzás, hogy a cageball történelem egyik ‘legpengébb’ triójával (Bita-Kovács-Szalay) hengerelték végig a mezőnyt. A végig kiegyensúlyozottan játszó Bita Lászlót első alkalommal megszavazták a csapatkapitányok még a szezon legjobb játékosának is a legjobb fiktív csapat élére teljesen megérdemelten, a Chicago ‘nagyöregje’, Pribék István ‘Törő’ pedig ismét a bajnokság legrutinosabb játékosa különdíjban részesült. A Chicago Juniors ugyan nyilván a Nekünk Mindegy ki nem állása és kizárása miatt is lett stabilan második, ám a fiataloknak még csak a 3. szezonja fejeződött be és a tavalyi bronzérem után ez ismét egy előremutató, remek teljesítény Isztolyka Ádáméktól!

Gratulálunk minden résztvevőnek, mindannyian sok tapasztalattal és rengeteg focival lettünk gazdagabbak ezen rendkívüli szezon alatt és reméljük mindenkit viszontlátunk SZEPTEMBER 6-tól, a Budapest Liga 2021-es őszi bajnokságának I. Osztályában! Addig is mindenkinek jó nyarat és sok pihenést!

 


TABELLA:


GÓLLÖVŐ LISTA:

I. OsztályFrissítve: 07.05.
Név / CsapatGólok száma
Kovács Dániel (Chicago)79
Géczi Attila (Angels)71
Gold Péter (RB Óbuda)70
Molnár Ferenc (Black Team)48
Szalay Márk (Chicago)48
Oláh Márk (Malév)46
Jónás Gergő (UFC)45
Vajs Ábrahám (FC Kóma)41
Kobolák Gergő (Nekünk Mindegy)38
Pribék István ‘Törő’ (Chicago)32
Márkus Roland (Black Team)31
Tamás Alex (Hungarokatalánok)30
Vincze Tamás (Hungarokatalánok)29
Károlyi Attila (Hungarokatalánok)28
Romhányi Bálint (Chicago JR.)28
Ábrahám Gábor (Malév)25
Isztolyka Ádám (Chicago JR.)25
Fahmy Ahmed (Nekünk Mindegy)23
Nagy Richard (Hungarokatalánok)23
Oláh Róbert (RB Óbuda)23
Tóth Attila (FC Kóma)23
Gelniczky László (Nekünk Mindegy)19
Kovács István (Chicago JR.)19
Saári Zoltán (Angels)19
Keresztes Dávid (Hungarokatalánok)18
Gulyás Csaba (UFC)17
Guzy Péter (Angels)15
Radwan Monir (RB Óbuda)15
Sásdi Patrik (Chicago JR.)15
Rozvadszky Tibor (Hungarokatalánok)14
Klepáts Tamás (Angels)12
Rékási Tamás (RB Óbuda)12
Rozs Ádám (Chicago JR.)12
Balatoni László (FC Kóma)11
Kanalas László (Black Team)11
Bita László (Chicago)10
Müller György (UFC)9
Pleva Ádám (Chicago JR.)9
Tóth Krisztián (Black Team)9
Ujfalusi Roland (Chicago JR.)9
Jónás Dominik (Chicago JR.)8
Bagó József ‘Sügi’ (Nekünk Mindegy)7
Rajz Miklós (Malév)7
Román Krisztián (Malév)7
Cseh Péter (Black Team)6
Dörgő Zsolt (Malév)6
Gergely Adrián (Black Team)6
Hejduk István (FC Kóma)6
Pápai Attila (Angels)5
Peszmeg Dávid (FC Kóma)5
Molnár Tibor (Black Team)4
Téti Tibor (Angels)4
Bálint Bence (UFC)3
Bonica Sebastian (RB Óbuda)3
Kollár Tamás (Black Team)3
Wenglarz Zoltán (Angels)3
Dudás László (Nekünk Mindegy)2
Faragó Imre (UFC)2
Molnár Bertalan (Malév)2
Rácz Attila (Black Team)2
Sziam Nezam (Black Team)2
Kovács Gábor (UFC)1
Mezei Attila (Angels)1
Pápai Tamás (Angels)1
Szabó Gábor (Chicago)1
Zoufal Nándor (Chicago)1
Mérksz Martin (Chicago JR.)0

EREDMÉNYEK:

1. FORDULÓ
beltéri pályákon:
I. OSZTÁLY2020.09.14.Eredmény
19:15RB Óbuda – UFC17-6
19:15Chicago – Angels23-13
20:00Hungarokatalánok – Chicago Jr.10-11
20:45FC Kóma – Nekünk Mindegy0-6 j.n.
21:30Malév – Black Teamhalasztva
kültéri pályákon:
II. OSZTÁLY2020.09.14.Eredmény
18:30Hülye Haverok – Mindspire FC7-4
18:30Markusovszky TE – Piskóták7-7
20:00Ifjú Titánok – Olympic Red Bull17-15
20:45Sűrű Bocsok   – E-sense15-10
szabadnapos:Borsodienses

2. FORDULÓ
kültéri pályákon:
I. OSZTÁLY2020.09.21.Eredmény
19:15Malév – UFC14-5
19:15Nekünk Mindegy – Hungarokatalánok14-16
20:00Black Team – FC Kóma7-8
20:45Chicago Jr. – Chicagohalasztott
21:30Angels – RB Óbuda16-21
beltéri pályákon:
II. OSZTÁLY2020.09.21.Eredmény
18:30Borsodiensis – Piskóták2-18
18:30Ifjú Titánok – Sűrű Bocsok9-15
21:00Markusovszky TE – E-sense15-12
20:45Hülye Haverok – Olympic Red Bull11-14
szabadnapos:Mindspire FC
3. FORDULÓ
beltéri pályákon:
I. OSZTÁLY2020.09.28.Eredmény
19:15Nekünk Mindegy – RB Óbuda18-10
19:15FC Kóma – UFChalasztott
20:00Malév – Hungarokatalánok11-5
20:45Black Team – Chicago14-14
21:30Chicago Jr. – Angelshalasztott
kültéri pályákon:
II. OSZTÁLY2020.09.28.Eredmény
18:30Olympic Red Bull – Borsodiensis11-9
18:30E-sense – Hülye Haverokhalasztott
21:00Sűrű Bocsok – Markusovszky TE6-9
21:30Piskóták – Mindspire FC9-5
szabadnapos:Ifjú Titánok
4. FORDULÓ
kültéri pályákon:
I. OSZTÁLY2020.10.05.Eredmény
18:30Angels – Nekünk Mindegy8-14
19:15UFC – Chicago Jr.2-9
20:00Chicago – Malév11-5
20:45Hungarokatalánok – FC Kóma11-5
21:30RB Óbuda – Black Team8-9
beltéri pályákon:
II. OSZTÁLY2020.10.05.Eredmény
18:30Piskóták – Hülye Haverok7-8
19:15Olympic Red Bull – Markusovszky TE9-9
20:00Mindspire FC – Borsodiensis11-6
20:45E-sense – Ifjú Titánok16-17
szabadnapos:Sűrű Bocsok
5. FORDULÓ
beltéri pályákon:
I. OSZTÁLY2020.10.12.Eredmény
18:30Angels – Hungarokatalánok15-11
19:15Black Team – UFC15-17
20:00Nekünk Mindegy – Malévhalasztva
20:45Chicago Jr. – FC Kóma19-8
21:30RB Óbuda – Chicago9-21
kültéri pályákon:
II. OSZTÁLY2020.10.12.Eredmény
18:30Markusovszky TE – Ifjú Titánok2-6
19:15Hülye Haverok – Sűrű Bocsok11-10
20:00Borsodiensis – E-sense10-10
20:45Mindspire FC – Olympic Red Bullhalasztva
szabadnapos:Piskóták
6. FORDULÓ
kültéri pályákon:
I. OSZTÁLY2020.10.19.Eredmény
19:15Black Team – Angels15-15
19:15Malév – RB Óbuda7-13
20:00UFC – Hungarokatalánok9-5
20:45FC Kóma – Chicago3-12
21:30Nekünk Mindegy – Chicago Jr.10-4
beltéri pályákon:
II. OSZTÁLY2020.10.19.Eredmény
18:30Olympic Red Bull – Piskóták9-10
18:30Sűrű Bocsok – Borsodiensis7-13
20:00Ifjú Titánok – Hülye Haverok12-8
20:45E-sense – Mindspire FC15-18
szabadnapos:Markusovszky TE
7. FORDULÓ
beltéri pályákon:
I. OSZTÁLY2020.10.26.Eredmény
18:30Hungarokatalánok – RB Óbuda13-19
19:15FC Kóma – Angels13-11
20:00Chicago Jr. – Malév6-7
20:45Chicago – UFC15-9
21:30Nekünk Mindegy – Black Team11-9
kültéri pályákon:
II. OSZTÁLY2020.10.26.Eredmény
18:30Mindspire FC – Sűrű Bocsokhalasztva
19:15Hülye Haverok – Markusovszky TE16-11
20:00Piskóták – E-sense9-8
20:45Borsodiensis – Ifjú Titánok8-19
szabadnapos:Olympic Red Bull
8. FORDULÓ
kültéri pályákon:
I. OSZTÁLY2020.11.02.Eredmény
18:30RB Óbuda – FC Kóma12-9
19:15Chicago – Hungarokatalánok20-15
20:00UFC – Nekünk Mindegy4-7
20:45Angels – Malév8-17
20:45Chicago Jr. – Black Teamhalasztva
beltéri pályákon:
II. OSZTÁLY2020.11.02.Eredmény
18:30Sűrű Bocsok – Piskóták1-9
19:15Ifjú Titánok – Mindspire FC8-3
20:00Olympic Red Bull – E-sense10-13
21:30Markusovszky TE – Borsodiensishalasztva
szabadnapos:Hülye Haverok
9. FORDULÓ
beltéri pályákon:
I. OSZTÁLY2020.11.09.Eredmény
19:15FC Kóma – Malév7-7
19:15Chicago – Nekünk Mindegy6-1
20:00RB Óbuda – Chicago Jr.8-8
20:45UFC – Angels8-5
21:30
21:30
Hungarokatalánok – Black Team
Chicago – Chicago Jr.
13-12
20-18
beltéri pályákon:
II. OSZTÁLY2020.11.09.Eredmény
18:30Olympic Red Bull – Sűrű Bocsok7-3
18:30Borsodiensis – Hülye Haverok14-19
20:00Piskóták – Ifjú Titánok4-8
20:45Mindspire FC – Markusovszky TE5-6
szabadnapos:E-sense
PÓTFORDULÓ
kültéri pályákon:
I. OSZTÁLY2021.05.31.Eredmény
18:30FC Kóma – UFC7-3
19:15Malév – Black Team7-14
20:00Angels – Chicago Jr.10-17
20:45Nekünk Mindegy – Malév14-11
21:30Chicago Jr. – Black Team6-0 j.n.
kültéri pályákon:
II. OSZTÁLY2021.05.31.Eredmény
18:30Markusovszky TE – Borsodiensis6-0 j.n.
19:15Mindspire FC – Olympic Red Bull15-6
20:00E-sense – Hülye Haverok18-15
20:45Mindspire FC – Sűrű Bocsok10-4
ALSÓ-FELSŐ HÁZ
10. FORDULÓ
kültéri pályákon:
I. OSZTÁLY2021.06.07.Eredmény
19:15Angels –FC Kóma3-15
19:15Hungarokatalánok – UFC12-7
20:00Nekünk Mindegy – RB Óbudakizárva
20:45Malév – Chicago5-9
szabadnaposok:Chicago Jr., Black Team
kültéri pályákon:
II. OSZTÁLY2021.06.07.Eredmény
18:30E-sense – Sűrű Bocsok9-5
18:30Piskóták – Mindspire FC3-3
20:00Ifjú Titánok – Markusovszky TE13-12
20:45Olympic Red Bull – Borsodiensis8-17
szabadnapos:Hülye Haverok
11. FORDULÓ
kültéri pályákon:
I. OSZTÁLY2021.06.14.Eredmény
19:15UFC -Angels11-11
19:15Chicago – RB Óbuda6-0 j.n.
20:00Chicago Jr. – Malév9-3
20:45FC Kóma – Black Team8-15
szabadnaposok:Nekünk Mindegy, Hungarokatalánok
kültéri pályákon:
II. OSZTÁLY2021.06.14.Eredmény
18:30Markusovszky TE – Hülye Haverok6-12
18:30Sűrű Bocsok – Olympic Red Bull13-9
20:00Borsodiensis – E-sense11-11
20:45Ifjú Titánok – Mindspire FC17-12
szabadnapos:Piskóták
12. FORDULÓ
kültéri pályákon:
I. OSZTÁLY2021.06.21.Eredmény
19:15RB Óbuda – Malév0-6 j.n.
19:15Black Team – Angels0-6 j.n.
20:00Chicago Jr. – Nekünk Mindegykizárva
20:45Hungarokatalánok – FC Kóma7-7
szabadnaposok:Chicago, UFC
kültéri pályákon:
II. OSZTÁLY2021.06.21.Eredmény
18:30Piskóták – Hülye Haverok3-11
18:30E-sense – Olympic Red Bull13-12
20:00Sűrű Bocsok – Borsodiensis11-9
20:45Markusovszky TE – Mindspire FC7-15
szabadnapos:Ifjú Titánok
13. FORDULÓ
kültéri pályákon:
I. OSZTÁLY2021.06.28.Eredmény
19:15Angels – Hungarokatalánok16-13
19:15Chicago – Chicago Jr.újrajátszás
20:00UFC – Black Team9-7
20:45Nekünk Mindegy – Malévkizárva
szabadnaposok:RB Óbuda, FC Kóma
kültéri pályákon:
II. OSZTÁLY2021.06.28.Eredmény
18:30Markusovszky TE – Piskóták3-11
18:30Ifjú Titánok – Hülye Haverok11-11
szabadnapos:Mindspire FC
14. FORDULÓ
kültéri pályákon:
I. OSZTÁLY2021.07.05.Eredmény
18:30FC Kóma – UFC0-6 j.n.
18:30Black Team – Hungarokatalánok7-12
19:15Chicago – Chicago Jr.22-20
20:00RB Óbuda – Chicago Jr.6-8
20:45Chicago – Nekünk Mindegykizárva
szabadnaposok:Malév, Angels
kültéri pályákon:
II. OSZTÁLY2021.07.05.Eredmény
19:15Hülye Haverok – Mindspire FC7-17
20:00Ifjú Titánok – Piskóták6-0 j.n.
szabadnapos:Markusovszky TE