fbpx

Cageball MINI EB AFTER 2021

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 AngliaMagyarország 🇭🇺 6:3

Hagyományainkhoz híven minden évben rendezünk labdarúgó világverseny mintájára egy ‘mini’ tornát, idén pedig a tavaly elmaradt Európa Bajnokság volt terítéken. A megszokott módon minden résztvevő 1-1 országot képviselt a saját csapatneve mellett, amit előzetesen kiválaszthatott a nevezési listából. A torna egyetlen negatívuma, hogy nem volt túl szerencsés az időpont valószínűleg, ezért a 24 főtáblás nemzeti válogatottból összesen csak 9 kelt el. Ám talán a sors akarta így, de ebből a 9-ből pont összejött az EB ‘halálcsoportja’, azaz az F csoport, amire leginkább odafigyelt hazánkból (de lehet a világból) mindenki! A maradék 5 együttes pedig az ‘A’ jelű lett, ahonnan 1 csapat esett ki, a legjobb 8 pedig a negyeddöntőben folytathatta.

Az angolokat képviselő Árpád FC esélyeshez méltóan megnyerte az ‘A’ jelű csoportot, de azért nem hibátlanul, a Svájcot megtestesítő Hungarokatalánokkal egy jó 5-5-ös döntetlent játszottak. Ám utóbbiak mégsem lettek csoportmásodikak, ugyanis az Olaszországi ‘Corleone’ 1 góllal legyőzte őket, ami bizony a svájciaknak igen fájdalmas vereség volt a továbbjutás helyezései miatt… Utóbb emlíitett csapatot Anglia ugyan legyőzte (fordítva mint az eredeti döntőjében 🙂 ), de a többiek nem, így jobb pozícióból várhatta a folytatást. A rutinos focistákból álló, de még cageballban kissé idegenül mozgó Spanyolország (Sárberek) 1 győzelmet hozott össze a végül 0 pontos Lengyelország (Feláldozhatók) ellenében, ám meccsről meccsre egyre jobban felvették a fonalat és ezzel negyeddöntőbe is verekedték magukat.

Az ‘F’ kvartett úgy zajlott, ahogyan annak az eredeti versenyben is lennie kellett volna! 🙂 Magyarország (Bp. Gunners) veretlenül, egy Portugálok (Mobuzsó) elleni döntetlennel nyerte meg a csoportot! Utóbbiak ugyan ‘csak’ harmadikok lettek, mert vereséget szenvedtek a Franciákat képviselő Chicago-tól. Németország (Cageball Warriors IFI) 0 ponttal zárt, ám ebből a csoportból mindenkire várt még a negyeddöntő, így a tét csak a rájátszás párosítása volt a helyezések alapján.

A negyeddöntőben csak nagyarányú győzelmek születtek: Svájc (Hungarokatalánok) ugyan jól kezdett Franciaország (Chicago) ellen, de a kelleténél jobban kinyíltak és kapták a gólokat. A másik meglepetés, hogy az addig kifejezetten jól menő Olaszországot (Corleone) a Molnár Tibor ‘Buci’ vezette Portugália “bucira” verte! (- elnézést 😀 ) De Anglia (Árpád FC) és Magyarország (BP. Gunners) is hasonlóan ment tovább. A negyedöntő már több izgalmat tartogatott, egy kemény döntetlen után Magyarország kiejtette az esélyesebb Franciákat büntető rúgásokkal, ahol olyan játékosok nem találtak be az üres kapuba akik máskor szinte mindig! A másik ágon Anglia egyértelműen jobbnak bizonyult, a portugálok csere nélkül látszólag már igencsak elfáradtak.

Mini Európa Bajnokság révén bronzmérkőzést nem rendeztünk, ám így mindkét elődöntő vesztese a megosztott 3. helyért 1-1 szponzori ajándékcsomagot vihetett haza. A döntő színvonalas volt, a Magyarországot képviselő BP. Gunners CSK-ja, Jónás Richárd gyorsan vezetést szerzett 2 góllal, de a Fahmy Ahmed irányításával focizó angliai Árpád FC ezt viszonylag hamar ledolgozta és 6-3-ra fordította majd döntötte el a találkozót. Ebben is nagy szerepet (és sok találatot) vállalt az ifjú Fülöp Csaba, aki ezzel egyértelműen érdemelte ki a torna labdarúgója különdíjat! Az Árpád FC idén első ízben szerzett aranyérmet és az éves kuparanglistán ezzel a pontszámokat rögtön egálra hozta az eddig vezető Chicagoval. Ugyan ezen a tornán elkerülték egymást, de gyaníthatóan nagy csaták lesznek köztük még idén…

Gratulálunk a helyezetteknek, mindenkinek köszönjük a részvételt, reméljük jól éreztétek magatokat, a támogatóknak pedig köszönjük a hozzájárulásokat! Valószínűleg legközelebb csak ősszel találkozunk, melynek elején rögtön startol a hétfői BUDAPEST LIGA I. és II. Osztálya, ahová nagyon várunk mindenkit, aki egy igazán kiegyenlített mezőnyű bajnokságban szeretne szerepelni! Addig is kellemes nyarat és sok pihenést kívánunk!Eredmények:

A CSOPORT 
Anglia (Árpád FC)10 pont
Olaszország (Corleone)9 pont
Svájc (Hungarokatalánok)7 pont
Spanyolország  (Sárberek)3 pont
Lengyelország (Feláldozhatók)0 pont
  
  
 Eredmények:
Anglia – Olaszország6-3
Svájc – Spanyolország9-3
Anglia – Lengyelország15-2
Olaszország – Svájc8-7
Anglia – Spanyolország7-5
Lengyelország – Olaszország2-18
Anglia – Svájc5-5
Spanyolország – Lengyelország7-3
Olaszország – Spanyolország5-4
Svájc – Lengyelország10-4
  
  
B CSOPORT 
Magyarország (BP. Gunners)7 pont
Franciaország (Chicago)6 pont
Portugália (Mobuzsó)4 pont
Németország (CB. Warriors IFI)0 pont
  
  
 Eredmények:
Magyarország – Portugália5-5
Franciaország – Németország7-1
Magyarország – Franciaország4-2
Portugália – Németország8-5
Portugália – Franciaország2-6
Magyarország – Németország4-1
  
  
  
Negyeddöntők: 
Anglia – Németország10-3
Olaszország – Portugália2-9
Magyarország – Spanyolország11-2
Franciaország – Svájc9-4
  
Elődöntők: 
Anglia – Portugália6-2
Magyarország – Franciaország3-3; bü.: 2-1
  
Döntő: 
Anglia – Magyarország6-3