fbpx

CAGEBALL OUTDOOR – pályaavató torna 2020

Besültek a nagyágyúk!

Néhány hete elkészültek a gyömrői úti Cageball Pontban az első kültéri műfüves cageball pályák, amit természetesen egy jó kis pályaavató tornával nyitottunk meg a kupára járó csapatok számára. Sokaknak már nem volt ismeretlen a terep, hiszen a nyári bajnokságok 2-3 hete elsartoltak, de azért akadtak a mezőnyben olyanok akik először próbálhatták ki a rendhagyó ketreceket. A megmérettetésre 8 csapat jelentkezett, ők 2 db négyfős csoportból várták a negyeddöntőt, ahol ‘csak’ a továbbjutási helyezés volt így a tét.

Az ‘A’ csoportot megnyerte hibátlan mérleggel a Nekünk Mindegy, velük a legszorosabb mérkőzést pedig a Cageball Warriors érte el, akiknek igen jó formában fociztak ezen a meleg nyári napon. A Gyere 9 csapata lett a harmadik, 0 ponttal pedig a Black Team zárt, akik szokatlan módon igen rossz napot fogtak ki ezen a tornán.

A ‘B’ jelű négyes fogatnál sokan Chicago elsőséget jósoltak, de kisebb meglepetésre a nagy formában lévő Hungarokatalánok 1 góllal legyőzték Koko csapatát, így ők végeztek hibátlan mérleggel. Harmadikként a régen látott Colosseum FC végzett, akiknek újra rá kellett érezni a cageball ritmusára, a 0 pontos Juventus FC pedig mindenkitől elég nagy arányban kapott ki, így nekik egy jó gyakorlást jelenthetett ez a megmérettetés.

A 0 pontos Juventus FC-nek a negyeddöntőben sikerült a legszorosabb eredményt elérnie, ráadásul a nagynevű Nekünk Mindegy ellen, így mindenképp szépen búcsúzhattak. Ha a papírformát nézzük, akkor nagy eséllyel fordulhatott volna elő, hogy egy csoportnegyedik ejt ki egy elsőt, de a Black Team a negyeddöntőre sem találta meg játékát és 3 góllal alulmaradt a Hungarokatalánok ellenében. Nagy meccset játszott a Colosseum FC a Cageball Warriors-al és a két szimpatikus brigád közül az előbbi jutott végül elődöntőbe, 1 gólos különbségű győzelemmel. Az utolsó körben pedig a Chicagoval egy parázs meccsen játszott döntetlent a Gyere 9, a büntetőket pedig nekik sikerült jobban értékesíteni.

Az elődöntő viszont már nem így alakult, a Colosseum FC okos játékkal, könnyedén múlta felül a Gyere 9-et, pedig ha utóbbiak az egész torna során is kicsit többet foglalkoznak a labdarúgással és kevesebbet az ellenfelekkel és szabálytalanságokkal, jobban is szerepelhettek volna! A másik ágon pedig ismét nagy meglepetés született: A Nekünk Mindegyet folyamatos nyomás alatt tartva, 6-2-re győzte le a Hungarokatalánok, akik ezzel döntőbe jutottak és igen közel kerültek első lehetséges kupagyőzelmükhöz!

A bronzmérkőzés elmaradt, a két alulmotivált és a tűző napon elfáradt csapat megegyezett, hogy eldöntik büntetőrúgásokkal, ami a Nekünk Mindegynek sikerült jobban, így azért nem távoztak érem nélkül, habár a 4 résztvevő közül csak korelnökük, Dudás László maradt átvenni az érte járó díjakat.

A ‘meglepetés-döntőn’ pedig az addig hasító Hungarokatalánoknak szó szerint “nem jött be semmi”, hiába játszottak jól, csak egy alkalommal sikerült betalálniuk, a Colosseum FC viszont egyre csak jegyezte az olykor nem kis gólokat, így mondhatni a surranópályáról, B csoport III.-ként nyerték meg a tornát! Játékukon azért látható volt, hogy meccsről-meccsre veszik fel a fonalat, támadójuknak, Dobos Márknak pedig nem véletlenül ítéltük meg ezek után a Torna Labdarúgója különdíjat, hiszen a nagy meleg ellenére megsüvegelendő állóképesség, futóteljesítmény és gólerősség jellemezte játékát. A Hungarokatalánok pedig így megszerezte második kupaezüstérmét, ami talán így is elég szépen csillog és utólag már nem csalódottsággal tekintenek rá Nagy Ricsiék!

Összességében jól sikerült első kültéri pályás megmérettetésünk, igazi meglepetés eredményekkel, amin reméljük jól éreztétek magatokat! Természetesen innentől szerves részét képezik rendezvényeinknek az új pályák is, így akik most lemaradtak, vagy nem értek rá, lesz lehetőségük bizonyítani a Cageball Outdoor műfajban is! 🙂


TOVÁBBI FOTÓKÉRT IDE KATTINTS!


Ha fent vagy INSTAGRAMON, nézd meg az összefoglaló storyt remek videókkal,

 ▶ IDE KATTINTVA! ◀

EREDMÉNYEK:

A CSOPORT
Nekünk Mindegy9 pont
Cageball Warriors6 pont
Gyere 93 pont
Black Team0 pont
Black Team – Cageball Warriors4-6
Gyere 9 – Nekünk Mindegy2-6
Cageball Warriors – Gyere 97-2
Black Team – Nekünk Mindegy0-3
Black Team – Gyere 93-5
Nekünk Mindegy – Cageball Warriors4-3
B CSOPORT
Hungarokatalánok9 pont
Chicago6 pont
Colosseum FC3 pont
Juventus FC0 pont
Chicago – Colosseum FC7-3
Hungarokatalánok – Juventus FC9-0
Colosseum FC – Hungarokatalánok2-5
Chicago – Juventus FC10-3
Hungarokatalánok – Chicago3-2
Colosseum FC – Juventus FC6-2
Negyeddöntők:
Nekünk Mindegy – Juventus FC5-4
Hungarokatalánok – Black Team6-3
Cageball Warriors – Colosseum FC3-4
Chicago – Gyere 95-5; bü.: 1-3
Elődöntők:
Nekünk Mindegy – Hungarokatalánok2-6
Colosseum FC – Gyere 95-1
Bronzmeccs:
Nekünk Mindegy – Gyere 90-0 j.n. ; bü.: 1-0
Döntő:
Colosseum FC – Hungarokatalánok5-1