fbpx

OKTÓBER 23 Ünnepi Torna 2021

Tarolt az Árpád FC nemzeti ünnepünkön!

Elindult a ‘beltéri cageball szezon’ és egy izgalmakkal teli tornának néztünk elébe ezen a piros betűs napon, ugyanis sok mérkőzés várt a benevezett 12 együttes 2 db hatfős csoportjára. A mezőnyben voltak újoncok és három ifi csapat is, akik közül volt aki igen előkelő helyen is végzett! Lássuk a részleteket:

Az ‘A’ csoport fele volt az U21-es részleg, emiatt (is) ezt gondolták sokan könnyebbnek, de ha ránézünk az eredményeknél az elődöntőbe jutó 4 csapatra, hamar kiderül, hogy éppen az ellenkezője bizonyult igaznak. Az Árpád FC veretlenül nyerte meg a csoportját, egyedül a meglepetés ifi csapat Megyei All Stars ellen vesztettek 2 pontot egalizálva egymással. Utóbbiak első meccsükön még begyűjtöttek egy nagy vereséget a Hungarokatalánok ellen, ám innentől kezdve nem hibáztak, így csoport másodikként várhatták a folytatást. Az említett ‘katalánok’ kicsit elrontották az elvárásaikhoz képest a csoport meccseket, az Árpádon kívül kikaptak a remekül teljesítő Hülye Haveroktól is, így a pontazonosság utóbbiaknak kedvezett, ezzel is dőlt a továbbjutási a sorrend 3-4. helyen. Pont nélkül a két kieső sem maradt, a Cageball Warriors UP szépen helyt állt mindenki ellen és egy nagy vereségbe se futott bele, a másik fiatal újonc brigád, Szóláttal pedig egy jó kis döntetlent játszottak, így a helyezésüket a gólkülönbség döntötte el.

A ‘B’ jelű hatosfogat élén pontazonosságban végzett két csapat is, Chicago – Nekünk Mindegy sorrendben. Ők egymással ugyan döntetlent játszottak, de sajnálatos módon a Chicago-ból három játékos is ittas állapotban lépett pályára, mely túlzó agresszivitást és sportemberekhez nem méltó viselkedést szült, a Nekünk Mindegy egyik játékosa egy ilyen faultból úgy le is sérült, hogy már nem tudta tovább folytatni, így a mérkőzésük 1 perccel előbb véget is ért. Utóbbi csapat a tornát is nehezen tudta folytatni hiszen csere nélkül érkeztek, így szervezői kisegítéssel tudtak csak kiállni a további meccsekre.


Mivel a Chicago fent említett játékosai a továbbjutást követően is több alkalommal, más mérkőzéseken is túllépték a fairplay határait bőven, így ha a játékvezetőink a mérkőzések közben nem is alkalmaztak komolyabb szankciókat, a Cageball Szövetség utólag eltiltással sújtotta őket, melynek részletei elolvashatósak itt honlapunkon, a fegyelmi határozatok menüpontban.


Csoportharmadik lett a jó nevű Happy Finish, akik az alattuk végzőket győzték le mind, az utolsó továbbjutást érő pozíciót pedig a végig igen remekül helytálló Bosszúállók csípték el két győzelemmel. Az 5.-ként búcsúzó Sinatra jó meccseket játszott mindenkivel és a végül 0 ponttal záró Nyerőmű ellen döntötték el a tabella utolsó pozícióit.

A negyeddöntő összecsapásain több meglepetés is született, többek között, hogy a már 1-2 sérülést elszenvedő Hülye Haverok kiejtették a Nekünk Mindegyet, ami a fentebb leírt tények ellenére is szép eredmény, a Megyei All Stars pedig egy erős döntetlen után büntetőkkel jutott tovább a Happy Finish ellen. Megszenvedett az Árpád FC a Bosszúállókkal, 1 góllal nyertek csak, így utóbbiak jó játékkal búcsúztak a tornától. A Chicago ismét sportszerűtlen játékkal tudott csak nyerni (bár játéktudásuk alapján bőven tudhattak volna máshogyan is), még 2 perces kiállítás is tarkította a mérkőzés végét, a Hungarokatalánok pedig érthető csalódottsággal engedték el az eredményt. Az elődöntők papírformák szerint sima Árpád FC és Chicago győzelmeket hoztak így az idei két kuparanglista vezető találkozhatott is a döntőben!

A bravúrosan szereplő Hülye Haverok triója azért már rendesen elfáradt a végére, az eggyel több fővel felálló, jobban tartalékoló Megyei All Stars ennek is köszönhetően szépen behúzta a bronzmeccset és ezzel első cageball dobogós helyezésüket a legtovább jutó ifi csapatként, ami több szempontból nagyon szép teljesítmény! A döntő izgalmas volt, az Árpád FC jobban kezdett és jobban is akart, ám a 10 perces mérkőzést a Chicago végül kihozta döntetlenre, melyek után büntetők következtek, ezt Laczkó István fiai értékesítettek jobban, amivel megkaparintották idei második cageball aranyérmüket! Ráadásul mind a döntőben, mind a torna során remekül teljesítő Falusi Tibor első ízben a Torna Labdarúgója különdíjat is kiérdemelte, ezzel az Árpád FC egy igen remek kupanapot tudhat magáénak és továbbra is versenyben van a Chicagoval az éves kuparanglistán!

Köszönjük a részvételt mindenkinek és gratulálunk, novemberben pedig várunk benneteket egy igazán különleges hétvégi tornával, melynek részleteit hamarosan eláruljuk felületeinken!Eredmények:

A CSOPORT 
Árpád FC13 pont
Megyei All-Stars10 pont
Hülye Haverok9 pont
Hungarokatalánok9 pont
Cageball Warriors UP1 pont ; gk.: -7
Szólát1 pont ; gk.: -12
  
  
 Eredmények:
Megyei All-Stars – Hungarokatalánok1-6
Szólát – Árpád FC3-5
Cageball Warriors UP – Hülye Haverok1-3
Megyei All-Stars – Szólát5-1
Cageball Warriors UP – Árpád FC3-5
Hungarokatalánok – Hülye Haverok1-2
Szólát – Hungarokatalánok3-8
Árpád FC – Hülye Haverok3-1
Cageball Warriors UP – Megyei All-Stars2-4
Hungarokatalánok – Árpád FC1-5
Hülye Haverok – Megyei All Stars3-9
Szólát – Cageball Warriors UP2-2
Árpád FC – Megyei All-Stars2-2
Hungarokatalánok – Cageball Warriors UP3-2
Hülye Haverok – Szólát5-4
  
  
B CSOPORT 
Chicago13 pont ; gk.: +19
Nekünk Mindegy13 pont ; gk.: +12
Happy Finish9 pont
Bosszúállók FC6 pont
Sinatra3 pont
Nyerőmű0 pont
  
 Eredmények:
Sinatra – Happy Finish1-3
Bosszúállók FC – Chicago0-6 j.n.
Nyerőmű – Nekünk Mindegy2-7
Sinatra – Bosszúállók FC2-5
Nyerőmű – Chicago1-4
Happy Finish – Nekünk Mindegy3-6
Bosszúállók FC – Happy Finish3-5
Chicago – Nekünk Mindegy2-2
Nyerőmű – Sinatra1-3
Happy Finish – Chicago1-5
Nekünk Mindegy – Sinatra5-3
Bosszúállók FC – Nyerőmű5-4
Chicago – Sinatra9-3
Happy Finish – Nyerőmű5-1
Nekünk Mindegy – Bosszúállók FC4-2
  
  
  
Negyeddöntők:Eredmények:
Árpád FC – Bosszúállók3-2
Nekünk Mindegy – Hülye Haverok5-6
Chicago – Hungarokatalánok4-2
Megyei All Stars – Happy Finish3-3 ; bü.: 2-0
  
Elődöntők: 
Chicago – Megyei All Stars6-2
Árpád FC – Hülye Haverok6-3
  
Bronzmeccs: 
Hülye Haverok – Megyei All Stars2-4
  
Döntő: 
Árpád FC – Chicago3-3 ; bü.: 3-2