fbpx

MINI BAJNOKOK LIGÁJA (és Európa Liga) Torna 2020

⭐️Bayern MünchenReal Madrid döntő⭐️

Ötödik éve rendezzük meg hagyományőrző tornánkat, a nagypályás UEFA Bajnokok Ligája főtáblájának lebonyolítási mintájára. A 2020-as évben a COVID-19 helyzet miatt felborult a futball világrend is és amit korábban nyár elején, a BL döntő után pár héttel egy remek éjszakai torna keretében szerveztünk meg, az most szeptember végére esett ‘nappali’ tornaként. Összesen 17 remek csapat adta le érvényes nevezését a tornára, akik 3 db négyfős és 1 db ötfős csoportba sorolódtak. Nyolcan jutottak tovább a Bajnokok Ligája rájátszás negyeddöntőjébe, míg a kieső 9 csapat ment az Európa Ligába, hiszen ezen a tornán MINDENKI továbbjut a csoportjából!

Hibátlan mérleggel nyerte a Real Madrid (Chicago), a Liverpool (Malév) és a Barcelona (Black Team) az ‘A’, ‘B’ és ‘C’ csoportokat, de innen másodikként bejutott a Bajnokok Ligája rájátszásába a Galatasaray (Hungarokatalánok), az Ajax (NO-MI:VAN?) és nagy meglepetésre a Juventus (Kasta Team). A Borussia Dortmund (Árpád FC) egy szoros ‘barcelonai vereség’ után kissé elbohóckodták a Juventus elleni mérkőzésüket, ami a továbbjutásba is került, így ők, mint többszörös idei dobogós, csoportharmadikként mehettek az Európa Ligába. A ‘C’ kvartett kiegyenlítettségét kiválóan mutatja, hogy itt a jól játszó, ám végül utolsó Slavia Prague (KávéCigi) is ponttal ment tovább, ők a Juventussal döntetleneztek. Az ‘A’ csoportharmadik Atalanta (Unknown FC) újoncként jó bemutatkozással került az Európa Ligába, mind a két vereségén csak 1-1 góllal kapott ki jóval rutinosabb csapatok ellen, és a legtöbb gólt is ők lőtték egy meccsen a csoportjukban. A B jelű négyes ifik csatájában a Nagy Bence vezette Salzburg (XVI. Ker. All Stars) ugyan legyőzte a Napoli-t (Deák Old Boys), de mindketten EL-ben folytatták. A ‘D’ csoportban fokozódtak az izgalmak, a mindig csoportgyőzelemre esélyes Bayern München (Nekünk Mindegy) kikapott a kispályán Déli FC-ből ismert Benfica (Vegyesköret) triójától! Ez azért is lepett meg még inkább mindenkit, mert előtte őket pedig a Red Star Belgrade (Vidéki Allstars) kapta el! Így kezdődött a számolgatás, ugyanis mindenki három 9 pontos csapatot várt a csoportmérkőzések végére. Az ötödik RB Leipzig (Penny Market) itta meg a levét a versengésnek, mert az elsőségre esélyes csapatok mind náluk akarták a gólarányukat feltornázni, így 9-0-ra, 12-0-ra és 13-1-re kaptak ki tőlük. Az utolsó csoportkörben aztán jött a mezőny 3. ifi alakulata, a Zenit (Szigi FC) és 1 góllal legyőzte a Red Start, ezzel megpecsételve sorsukat hiszen hiába győzték le a csoportelső Benficát, negyedikként zártak és a Zenittel együtt Európa Ligában folytathatták.


Az EURÓPA LIGA rájátszást vigaszági mérkőzéssel kellett indítani, ahol a ‘D’ csoport ötödikje csaphatott össze a 3 db négyes csoport legrosszabb negyedikjével, ami gólarányát tekintve a jó nevű Manchester City (Dühöngő hintalovak) lett. Itt már kezdődött az oda-visszavágós rendszer, de utóbbiak mindkétszer könnyedén múlták felül a ‘lipcseieket‘, akik reméljük azért első cageball tornájukhoz képest szép élményekkel gazdagodtak és egy jót fociztak. A City szinte hiába jutott EL negyeddöntőbe, a sorsolásnál kifogta a Dortmundot, akikkel a visszavágót már nem is vállalták és leadták a 3 pontot. Sima meccseken búcsúzott még a háromból két ifi csapat is (Salzburg, Zenit), a Red Star Belgrade és Slavia Prague ellenében. A legszorosabb párharc a Napoli (Deák Old Boys) – Atalanta (Unknown FC) között alakult ki, ahol két döntetlen után az előbbiek idegenben lőtt 1-el több góljuk miatt jutottak tovább, ezzel a legmesszebb jutó ifi csapatként a mezőnyben. Viszont az elődöntőben ők is feladták a visszavágójukat már a Dortmund (Árpád FC) ellen, úgy látszik mindenki ő bennük látta a legnehezebb ellenfelet. A Red Star két jó meccsen tudta legyőzni kétszer a Slavia-t, így következhetett az Európa Liga rájátszás döntője: Egyértelműen a kisebb fogadási szorzó a Dortmundon volt, ám ehhez képest az újonc Red Star Belgrade (Vidéki Allstars) szépen ‘felnőtt a feladathoz’ és egy gólgazdag 5-5-öt játszottak a rutinos Árpád FC-vel. Így büntetők következtek, amit már a Dortmundiak lőttek eggyel jobban, ezzel Laczkó Istvánékhoz került a Mini Európa Liga serleg!


A Bajnokok Ligája negyedöntőjében is már akadt izgalom, a Benfica-Liverpool párharcot a 3-2-es eredmény harátozta meg 100%-osan, hiszen oda-vissza verték egymást eképpen, majd az ezt követő büntető rúgásokat is ebben az arányban nyerte meg a cageball pályán rutinosabb Liverpool (Malév), akik ezzel elbúcsúztatták az egyetlen olyan csapatot, akik egyedüliként győzték le a torna későbbi bajnokát. Két szoros vereséggel búcsúzott még a Galatasaray (Hungarokatalánok), de jó meccset játszott másodszorra az Ajax (NO-MI:VAN?) is a Bayern (NM1) ellen, így ők is méltóan fejezték be a tornát, a Barcelona viszont nagy arányban győzte le a Juventust az oda-visszavágón is.

Magas hőfokú összecsapásokat láthattunk az elődöntőben, a remek formában lévő Liverpool (Malév) “idegenben” kikapott 1-0-ra a Real Madridtól (Chicago), ám “otthon” elverték őket 2-1-re, de mivel idegenben csak a madridiak szereztek gólt, így ezzel ők jutottak BL döntőbe. A másik ágon az odavágón egy izgalmas 1-1 után várta a visszavágót a Bayern München és Barcelona, de a meccs felénél (0-0-nál) egy talán feltételezhető játékvezetői hiba miatt a Bayern büntetőhöz jutott, melyet értékesített is. A Barcelona (Black Team) itt a küzdelem helyett inkább a veszekedést választotta, mely még plusz 4  kapott gólhoz vezetett, ezzel a Bayern München (Nekünk Mindegy) jutott döntőbe a Real Madriddal szemben.

A döntő magas színvonalú és izgalmas mérkőzést hozott, melyen Kobolák Gergő és Dudás László góljaival 2-1-es arányban a Nekünk Mindegy (Bayern München) legyőzte a Chicago-t (Real Madrid) és 2018 után második alkalommal Mini Bajnokok Ligája győztes lett. Kissé érthetetlen módon sajnos mivel a díjátadó ceremónián a győztes csapat 3 játékosából 2 nem volt jelen, így ezt fotóval nem tudjuk illusztrálni… (és legközelebbi hasonló esetnél szankcionáljuk is). A játékvezetők egyöntetű véleményei alapján a Torna Labdarúgója különdíjat a BL ezüstérmes csapatból Bita Lászlónak adtuk át. Mivel  a Bajnokok Ligájában nem rendeznek bronzmérkőzést, így a BL rájátszásunk megosztott harmadik helyein a Liverpool és Barcelona 1-1 zsugor üdítővel vigasztalódhatott.


Mini BL sorozatunk történetében, 2015-ben az első tornán Barcelona (Chicago) győzelem született, ami megfelelt az akkori ‘eredeti’ BL-győztesnek, most 5 év után először ez megismétlődött a Bayern München (Nekünk Mindegy) képviseletében, akik nem mellesleg második alkalommal nyernek Cagball Mini Bajnokok Ligáját!


Gratulálunk minden dobogósnak és résztvevőnek, nagyon sok újonc és remek csapat képviseltette magát ezen a minden évben különleges rendezvényen, reméljük hogy jól éreztétek magatokat és sokatokat viszontlátunk még, legközelebb pl. Október 23-án, Nemzeti Ünnepi Tornánkon!


TOVÁBBI FOTÓKÉRT IDE KATTINTS!


Ha fent vagy INSTAGRAMON, nézd meg az összefoglaló storyt remek videókkal,

 ▶ IDE KATTINTVA! ◀

EREDMÉNYEK:

A CSOPORT 
Real Madrid (Chicago)9 pont
Galatasaray (Hungarokatalánok)6 pont
Atalanta (Unkown FC)3 pont
Manchester City (Dühöngő hintalovak)0 pont
  
 Eredmények:
Manchester City – Real Madrid2-6
Atalanta – Galatasaray2-3
Real Madrid – Atalanta2-1
Manchester City – Galatasaray4-5
Atalanta – Manchester City8-2
Real Madrid – Galatasaray5-1
  
  
B CSOPORT 
Liverpool (Malév)9 pont
Ajax (NO-MI:VAN?)6 pont
Salzburg (XVI. Ker. All Stars)3 pont
Napoli (Deák Old Boys)0 pont
  
 Eredmények:
Liverpool – Napoli4-1
Salzburg – Ajax2-6
Napoli – Salzburg4-7
Liverpool – Ajax4-3
Salzburg – Liverpool0-6
Napoli – Ajax3-4
  
  
C CSOPORT 
Barcelona (Black Team)9 pont
Juventus (Kasta Team)4 pont
Borussia Dortmund (Árpád FC)3 pont
Slavia Prague (KávéCigi)1 pont
  
 Eredmények:
Barcelona – Borussia Dortmund2-1
Slavia Prague – Juventus3-3
Borussia Dortmund – Slavia Prague4-1
Barcelona – Juventus8-3
Slavia Prague – Barcelona4-5
Borussia Dortmund – Juventus1-4
  
  
D CSOPORT 
Benfica (Vegyesköret)9 pont
Bayern München (Nekünk Mindegy)9 pont
Zenit (Szigi FC)6 pont
Red Star Belgrade (Vidéki Allstars)6 pont
RB Leipzig (Penny Market)0 pont
  
 Eredmények:
Bayern München – Zenit4-3
Benfica – Red Star Belgrade4-5
Bayern München – RB Leipzig9-0
Zenit – Benfica0-7
Bayern München – Red Star Belgrade6-4
RB Leipzig – Zenit0-7
Bayern München – Benfica4-6
Red Star Belgrade – RB Leipzig13-1
Zenit – Red Star Belgrade5-4
Benfica – RB Leipzig12-0

 
 Európa Liga vigaszág: 
Manchester City (Dühöngő hintalovak) – RB Leipzig (Penny Market)6-1 ; 9-3
  
  
EURÓPA LIGA negyeddöntők: 
Red Star Belgrade (Vidéki Allstars) – Salzburg (XVI.ker. Allstars)4-1 ; 7-3
Slavia Prague (KávéCigi) – Zenit (Szigi FC)3-0 ; 9-1
Napoli (Deák Old Boys) – Atalanta (Unknown FC)3-3 ; 4-4
Borussia Dortmund (Árpád FC) – Manchester City (Dühöngő h.)6-1 ; 6-0 j.n.
  
Elődöntők: 
Borussia Dortmund (Árpád FC) – Napoli (Deák Old Boys)9-1 ; 6-0 j.n.
Red Star Belgrade (Vidéki Allstars) – Slavia Prague (KávéCigi)2-1 ; 3-1
  
Döntő: 
Borussia Dortmund (Árpád FC) – Red Star Belgrade (Vidéki Allstars)5-5, bü.: 3-2
  
BAJNOKOK LIGÁJA negyeddöntők: 
Real Madrid (Chicago) – Galatasaray (Hungarokatalánok)2-1 ; 4-3
Barcelona (Black Team) – Juventus (Kasta Team)7-2 ; 8-2 
Bayern München (Nekünk Mindegy) – Ajax (NO-MI:Van?)5-2 ; 6-5
Liverpool (Malév) – Benfica (Vegyesköret)3-2 ; 2-3 bü.: 3-2
  
Elődöntők: 
Real Madrid (Chicago) – Liverpool (Malév)1-0 ; 1-2
Bayern München (Nekünk Mindegy) – Barcelona (Black Team)1-1 ; 5-1
  
Döntő: 
Bayern München (Nekünk Mindegy) – Real Madrid (Chicago)2-1