fbpx

RESTART CUP 2021

ÚJRAKEZDÉS part.2

Több, mint 7 hónap elteltével ismét meghirdethettünk egy cageball tornát. Soha nem gondolta volna valószínűleg senki, hogy ilyen világméretű akadályok miatt maradjon abba az amatőr sportélet… A Magyar Kormány döntésének értelmében viszont egyelőre csak a szabadtéri sportra oldottak fel mindenfajta korlátozást, ehhez alkalmazkodva mi is rögtön a kültéri műfüves cageball pályákra írtuk ki 2021 első megmérettetését, melyre 15 remek együttes nevezett be, egy igen erős mezőnyt alkotva, simán kijelenthető, hogy nem nagyon volt gyenge csoport.

Az Árpád FC család nagyon várta már, hogy újrakezdődjön a szezon, ennek megfelelően 3 csapattal vágtak neki ennek a szombati napnak, így minden csoportba jutott egy belőlük. Az ‘A’ jelű ötöst az Árpád FC Fekete hibátlanul meg is nyerte, ami nem okozott a nézőknek túl nagy meglepetést, hiszen csupa kispályás-nagypályás legenda sorakozott a keretben, ami olykor igen ‘joga bonito-s’ meccseket hozott. Csak ellenük vesztett pontokat a másodikként még biztosan továbbjutó rutinos Black Team, a két legjobb harmadik, még továbbjutó pozíciójának egyikét pedig elcsípte a kissé vegyes kerettel (vagy körettel) érkező Hungarokatalánok. Szoros egymás elleni meccsen lett negyedik a Cageball Warriors II-es számú csapata, ám az így 0 pontos Random Team-el együtt nekik itt véget értek a küzdelmek.

A ‘B’ csoport pontszámai hasonlóképpen alakultak, itt a Chicago lett a hibátlan favorit, a jó erőkből álló Sakk-matt viszont csak tőlük szenvedett (viszonylag nagy) vereséget, ám mindenki mást könnyedén felülmúltak. Köztük az utolsó helyezett, 0 ponttal záró Sárga mezes Árpád FC-t, akiknek a góltermelés nehezen ment ezen a napon. A Héder FC fiataljai 2 szép győzelemmel szintén beverekedték magukat a negyeddöntőbe, a Cageball Warriors I. a testvércsapatához hasonlóan pedig egy becsületgyőzelemmel zárt és búcsúzott.

A ‘C’-ben estek a legnagyobb meglepetések, itt a papírforma Nekünk Mindegy csoportelsőséget ígért, ám a Chicago Jr. ezt nem így gondolta és egyedüliként 2-1-re megverték őket. Viszont az utolsó meccsükön ők is elhullajtottak 2 pontot, egy Borsodiensis szemszögből bravúros X-el. Utóbbiak lettek így a 3.-ok, ám mivel kevesebb ponttal zártak mint a másik kettő csoport harmadik, ezért itt ragadtak annak ellenére, hogy egy nagy győzelmet is felmutattak az Árpád FC Barna mezes csapata ellen. Az ügyes fiatalokból álló Pötyisek viszont éppen a ‘borsodiak’ ellen szerezték meg ‘becsületpontjukat’, így ebben a csoportban senki sem nullázott.


A negyeddöntőkben minden mérkőzés elég sima volt, mind a 4 kieső egyaránt csak 1-1 gólt tudott rúgni ellenfeleiknek, de ennek többszörösét kapták vissza, így elődöntőbe került a Chicago, Chicago Jr., Árpád FC Fekete és Nekünk Mindegy. Innentől már tűéles volt minden találkozó, testvércsapatok ellenére nagyot meccselt egymással a két Chicago, melyből a Juniors mehetett a bronzéremért, a ‘nagyok’ pedig a döntőbe. A másik ágon az Árpád FC Fekete remekül tartotta magát a cageball legendák közé tartozó Nekünk Mindegy ellen, ám utóbbiak talán kissé formán kívüliek is voltak, sokáig egyáltalán nem esett gól, a vége felé pedig az árpádos Ponczok Csaba egy remek befutással és befejezéssel döntötte el a mérkőzést.

A bronzmérkőzést a Nekünk Mindegy látszólag el is engedte, a Chicago Jr. ehhez mérten meg is szórta őket és ezzel talán először fordult elő ilyen sportágunk történetében, hogy Fahmy Ahmedéket egy tornán ugyanaz a csapat kétszer is felülmúlja. A döntő pedig óriási derbi volt, természetesen a foci hevében az indulatok sem maradtak el, a játékvezetőnek igen nehéz dolga volt, ez vitán felül áll, még ha elő is fordult egy-egy hibás ítélet. Összességében, ugyan sok megszakítással de a színvonalas mérkőzés egy 2-2-es döntetlennel ért véget, ám talán kijelenthető, hogy a Chicago rúgott góljai tisztábbak és szebbek voltak az Árpádénál, így a sport igazságossága nekik kedvezett a büntetőrúgásoknál. Az Árpád FC Fekete csapatának és vezetőjüknek, Laczkó Istvánnak sincs semmi szégyenkezni valója, hiszen nagyon rég játszottak nálunk, így is remekül bírták kondícióval a fiatalabb játékosok ellen is, így egy ilyen erős torna végén szépen tud csillogni az az ezüstérem is!

Remek volt a 2021-es kezdés, nagyon köszönjük mindenkinek a részvételt, reméljük jól éreztétek magatokat és nagyon köszönjük a CHILI-DOG támogatását, hiszen a győztes Chicago fődíja egy 20.000 Ft értékű fogyasztás amerikai éttermükbe! Ne feledjétek, hogy újraindult a szezon, nézzetek rá a versenykiírásainkra, hiszen pl. már pénteki játéknapon induló bajnokságunkba lehet (és kell is) nevezni! 🙂

 

 

 

EREDMÉNYEK:

A CSOPORT 
Árpád FC Fekete12 pont
Black Team9 pont
Hungarokatalánok6 pont
Cageball Warriors II.3 pont
Random Team0 pont
  
  
  
 Eredmények:
Random Team – Árpád FC Fekete1-5
Black Team – Cageball Warriors II.2-1
Random Team – Hungarokatalánok2-5
Árpád FC Fekete – Black Team6-2
Random Team – Cageball Warriors II.1-2
Hungarokatalánok – Árpád FC Fekete2-6
Random Team – Black Team3-6
Cageball Warriors II. – Hungarokatalánok1-4
Árpád FC Fekete – Cageball Warriors II.5-2
Black Team – Hungarokatalánok6-4
  
  
B CSOPORT 
Chicago12 pont
Sakk-matt9 pont
Héder FC6 pont
Cageball Warriors I.3 pont
Árpád FC Sárga0 pont
  
  
 Eredmények:
Cageball Warriors I. – Árpád FC Sárga3-0
Sakk-matt – Héder FC7-3
Cageball Warriors I. – Chicago1-5
Árpád FC Sárga – Sakk-matt2-6
Cageball Warriors I. – Héder FC2-7
Chicago – Árpád FC Sárga3-0
Cageball Warriors I. – Sakk-matt5-6
Héder FC – Chicago2-8
Árpád FC Sárga – Héder FC2-5
Sakk-matt – Chicago2-9
  
  
C CSOPORT 
Chicago Jr.10 pont
Nekünk Mindegy9 pont
Borsodiensis5 pont
Árpád FC Barna3 pont
Pötyisek1 pont
  
  
 Eredmények:
Pötyisek – Árpád FC Barna1-8
Borsodiensis – Nekünk Mindegy2-4
Pötyisek – Chicago Jr.1-6
Árpád FC Barna – Borsodiensis3-4
Pötyisek – Nekünk Mindegy5-7
Chicago Jr. – Árpád FC Barna4-2
Borsodiensis – Pötyisek1-1
Nekünk Mindegy – Chicago Jr.1-2
Árpád FC Barna – Nekünk Mindegy3-5
Borsodiensis – Chicago Jr.4-4
  
  
  
Negyeddöntők: 
Árpád FC Fekete – Héder FC6-1
Sakk-matt – Nekünk Mindegy1-4
Chicago Jr. – Black Team3-1
Chicago – Hungarokatalánok1-4
  
Elődöntők: 
Chicago Jr. – Chicago2-4
Árpád FC Fekete – Nekünk Mindegy1-0
  
Bronzmeccs: 
Chicago Jr. – Nekünk Mindegy7-2
  
Döntő: 
Chicago – Árpád FC Fekete2-2; bü.: 2-1